Muzika je Zvonko Radost

Top lista #5 01.05.2019 - 31.05.2019

1

NOVO!

Svemir

Plus četrdeset

Pjesma “Plus četrdeset” ima sve ono što publika kod Svemira voli: prepoznatljiv lirski rukopis teksta i pamtljivu melodiju koju nosi fino uigran bend, a ovoga puta sve još zaogrnuto zborskim dionicama koje dižu cijelu pjesmu u neke više sfere. Album “Strah od dubine” izlazi uskoro u izdanju Mast produkcije, a bend će ga promovirati intimnom svirkom u zagrebačkom klubu “Vinyl” 10. travnja.

 

2

NOVO!

Alive

Dont ask why

Alive je novonastali velikogorički bend čiji opus predstavlja rock, indie, pop i electronic fuziju.

3

NOVO!

Werefox

This in sync thing

Slovenski Werefox predstavlja svoj najnoviji singl i video za pjesmu "ThisIn-Sync-Thing", objavljenu u suradnji s izdavačkom kućom SonicTribe. Video je nastao suradničkom kreativnom energijom braće Manuela i Davida Hahna, koji su naslikali surealno putovanje u svijet snova, u kojem glumi priznata plesačica Rosana Hribar i pjevačica Melée.

4

8 4 4

Jall Aux Yeux

Adieu

Bihaćki bend Jall Aux Yeux je u pjesmi “Adieu” okupio vrlo šaroliko društvo. Bišćani zajedno s Mirzahom iz Toulona, Sašom Antićem (TBF) iz Splita i migrantima koji se trenutno nalaze u Bihaću sviraju i pjevaju “migrantsku internacionalu”. Pjesma je to koja se pored univerzalne poruke o odlasku (uglazbljena je “Adieu” francuskog pjesnika Alfreda de Musseta) dotiče i prisutne migrantske krize.

5

9 5 2

White On White

Grey hair

Video spot za pjesmu “Grey hair” sniman je na lokaciji starog kaštela Grobnik u blizini Rijeke, a napravljen je kao audio i video zapis live sessiona benda uz podršku gudačke i puhačke sekcije. Glazbu i tekst potpisuje Marko Rogić, a aranžman Darko Terlević. Režiju i snimanje spota potpisuje Martina Šalov, dok je za tonski zapis, mixing i mastering zaslužan Matej Zec.

6

1 1 5

Mr Albino

Maelstrom

Misteri Albino su David Alanović, Stribor Gligorić, Velimir Topić, Matija Marinović, Antonio Hlupić. Pjesmu “Maelstrom” (eng. vrtlog) opisuju kao iskušenje emotivnih vrtloga, u kojima se neki izgube, a neki upravo u njemu postižu najbolje.

7

4 4 4

Porto Morto

Kuća

Grupa Porto Morto nakon intenzivnog razdoblja promocije svog debitantskog izdanja objavljuje novi singl “Kuća” kojim najavljuju drugi album. Kako otkrivaju u medijskom priopćenju, novi uradak se očekuje na proljeće 2019., a novi singl “Kuća” prati i video spot u režiji Maje Alibegović i Roka Crnića.

8

NOVO!

Ichabod

Bad blood

Mladi hrvatski kantautor Ichabod objavio videospot za svoj treći singl ‘Bad Blood’ sa nadolazećeg albuma prvijenca. Videospot odaje počast vrsnom klasiku engleske kinematografije ‘The Loneliness of the Long Distance Runner’, proslavljenog redatelja Tonyja Richardsona, a za stvaranje istog zaslužni su Pavle Kocanjer i Zoran Stojaković Sox, dok je snimatelj Marko Kekić.

9

3 3 2

Buč Kesidi

Nema ljubavi u klubu

“Nema ljubavi u klubu” je prvi singl koji najavljuje novi album, koji izlazi slijedeće godine. Sada, kada smo nas dvojica, napravili smo novi, moderniji zvuk, sa elektronikom i ‘forama’, bit će vrlo fensi. Ovaj singl je tek početak – navodi Luka Racić, pjevač i gitarista benda.

10

NOVO!

Pseća Plaža

Nešto drugo

Pseća Plaža je novi bend koji se pridružio etiketi „više manje zauvijek“. Album „Povratak u lagunu br. 07“ je izašao 25. ožujka, a „Nešto drugo“ je prvi singl s njega.

Prijedlozi Na vrh

1

Mnogi Drugi feat. Valentino Boskovic

Galileo

Godinu i pol dana nakon predstavljanja svog uspješnog debitantskog izdanja “Prvi”, Mnogi Drugi objavili su prvi singl kojim najavljuju svoj drugi studijski album. “Galileo” je ujedno i prva glazbena suradnja ovog benda, a jedinstveni Valentino Bošković se pokazao kao idealan izbor za pjesmu ove tematike.

2

Lovely Quinces

End of the bridge

 

Nakon 'Sick In The Head' i 'Not Right' Lovely Quinces izbacila je i treću pjesmu koja je zvukom potuno različita od njezinog dosadašnjeg rada. Ovaj singl Lovely Quinces najavila je i kao njezin posljednji pod tim imenom. Kratka, punkerska 'End Of The Bridge' snimljena je u studiju kod Marka Mrakovčića tijekom 2018. godine.

 

3

The Wayknowers

Follow me

The Wayknowers je vrlo zanimljiv projekt mnogih talentiranih glazbenika nastao u Gornjoj Breli pored Makarske. Možemo se samo nadati da će biti još materijala.

4

Seine

Nebo

Hrvatski freak-folk-punk-trip-hop dvojac Seine objavio je videospot za pjesmu “Nebo” prvi singl s nadolazećeg albuma, koji izlazi 6. svibnja za slovensku izdavačku kuću Moonlee Records i francuski Vox Project.

 

5

Malike

Try

 

Malike je novi zagrebački bend koji svira po svom opisu sviraju dreamlike soul glazbu. Članovi su: Melanie Malike Acorlor, Vid Adam Hribar, Karlo Kurtalj i Daniel Kadijević.

 

6

The Sepia Sisters

Midnight pacemaker

''Midnight pacemaker'' novi je singl ''The Sepia Sisters'' iza kojeg stoje Filip Majdak i Maja Kolarić. Pjesma se nalazi na tek objavljenom EP-u ''Welcome to palm city''. ''Singl govori o nemogućnosti daljnjeg slušanja tuđih razloga za vlastiti neuspjeh jer ti izgovori jednostavno ne prolaze'' poručuje Filip.

Prati!

do sljedeće top liste