Muzika je Zvonko Radost

Top lista #4 01.04.2019 - 30.04.2019

1

3 1 4

Mr Albino

Maelstrom

Misteri Albino su David Alanović, Stribor Gligorić, Velimir Topić, Matija Marinović, Antonio Hlupić. Pjesmu “Maelstrom” (eng. vrtlog) opisuju kao iskušenje emotivnih vrtloga, u kojima se neki izgube, a neki upravo u njemu postižu najbolje.

2

NOVO!

Valentino Boskovic

Bobovišćica

 

Iza priče o Valentinotu stoje splitski glazbenici bračkih korijena, Branko Dragičević i Josip Radić. Njihova nedavna suradnja s TBF-om, "Adio, Trafikonte!", ove je godine bila nominirana u kategoriji Pjesme godine na nezavisnoj glazbenoj novinarskoj nagradi Rock&Off, a "Bobovišćica" je treći objavljeni singl nakon uspješnog kompilacijskog albuma "Vodič kroz galaksiju za redikule".

 

3

NOVO!

Buč Kesidi

Nema ljubavi u klubu

“Nema ljubavi u klubu” je prvi singl koji najavljuje novi album, koji izlazi slijedeće godine. Sada, kada smo nas dvojica, napravili smo novi, moderniji zvuk, sa elektronikom i ‘forama’, bit će vrlo fensi. Ovaj singl je tek početak – navodi Luka Racić, pjevač i gitarista benda.

4

5 4 3

Porto Morto

Kuća

Grupa Porto Morto nakon intenzivnog razdoblja promocije svog debitantskog izdanja objavljuje novi singl “Kuća” kojim najavljuju drugi album. Kako otkrivaju u medijskom priopćenju, novi uradak se očekuje na proljeće 2019., a novi singl “Kuća” prati i video spot u režiji Maje Alibegović i Roka Crnića.

5

6 5 2

Reper Iz Sobe

Reper iz sobe

Za pjesmu „Reper iz sobe“ snimljen je video spot pod redateljskom palicom Maje Bačić i Sanje Prodan. Napravljen je u minimalističkim uvjetima u svakom pogledu, osim uz puno dobre volje i zezancije. Pjesma će se naći na nadolazećem albumu na kojemu je većinu skladbi napisao sam Reper Iz Sobe, iako je bend mnogo doprinio s izvanrednom svirkom i ponekom idejom.

6

1 1 3

Stray Dogg

Too much madness

Izašao je prvi od tri spota koji će narednih dana najaviti novi album benda Stray Dogg. Video za pjesmu “Too Much Madness” napravio je Cinnamon Production. U glavnoj ulozi pojavljuje se Dukat, frontmen benda koji je u nedefiniranom odnosu s transrodnom osobom.

7

NOVO!

Aklea Neon

Da mi je

“Da mi je” naziv je debitantskog singla mlade kantautorice Aklee Neon, a koji je snimljen u Londonu, dok je spot nastao u Hrvatskoj s kadrovima putovanja brazilskom obalom na motoru (keeper) nomada.

8

7 5 3

Jall Aux Yeux

Adieu

Bihaćki bend Jall Aux Yeux je u pjesmi “Adieu” okupio vrlo šaroliko društvo. Bišćani zajedno s Mirzahom iz Toulona, Sašom Antićem (TBF) iz Splita i migrantima koji se trenutno nalaze u Bihaću sviraju i pjevaju “migrantsku internacionalu”. Pjesma je to koja se pored univerzalne poruke o odlasku (uglazbljena je “Adieu” francuskog pjesnika Alfreda de Musseta) dotiče i prisutne migrantske krize.

9

NOVO!

White On White

Grey hair

Video spot za pjesmu “Grey hair” sniman je na lokaciji starog kaštela Grobnik u blizini Rijeke, a napravljen je kao audio i video zapis live sessiona benda uz podršku gudačke i puhačke sekcije. Glazbu i tekst potpisuje Marko Rogić, a aranžman Darko Terlević. Režiju i snimanje spota potpisuje Martina Šalov, dok je za tonski zapis, mixing i mastering zaslužan Matej Zec.

10

NOVO!

Mixed Up Mary

Umolomni

 

Budući da su već nekoliko godina dio domaće glazbene scene, bilo je samo pitanje vremena kada će se Mixed Up Mary široj publici predstaviti i s albumom prvijencem. „’Umolomni’ je album o kojem smo duže razmišljali nego što smo ga snimali. Pjesmu je najlakše napisati, naći joj neku smislenu sredinu da s ostalima tvori jednu razumljivu cjelinu čini nam se teže. Ovo je album o rastancima.“, otkrivaju Ana i Konrad.

 

Prijedlozi Na vrh

1

Matej Meštrović

Danube rhapsody

 

Matej Meštrović jedan je od najsvestranijih hrvatskih umjetnika. Uspješan je glazbenik i skladatelj, a ogledao se i kao redatelj u domeni dokumentarnog i putopisnog filma, za što je dobio niz nagrada u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

2

Alive

Dont ask why

 

Alive je novonastali velikogorički bend čiji opus predstavlja rock, indie, pop i electronic fuziju.

 

3

Werefox

This in sync thing

 

Slovenski Werefox predstavlja svoj najnoviji singl i video za pjesmu "ThisIn-Sync-Thing", objavljenu u suradnji s izdavačkom kućom SonicTribe. Video je nastao suradničkom kreativnom energijom braće Manuela i Davida Hahna, koji su naslikali surealno putovanje u svijet snova, u kojem glumi priznata plesačica Rosana Hribar i pjevačica Melée.

 

4

Svemir

Plus četrdeset

 

Pjesma “Plus četrdeset” ima sve ono što publika kod Svemira voli: prepoznatljiv lirski rukopis teksta i pamtljivu melodiju koju nosi fino uigran bend, a ovoga puta sve još zaogrnuto zborskim dionicama koje dižu cijelu pjesmu u neke više sfere. Album “Strah od dubine” izlazi uskoro u izdanju Mast produkcije, a bend će ga promovirati intimnom svirkom u zagrebačkom klubu “Vinyl” 10. travnja.

 

5

Pseća Plaža

Nešto drugo

 

Pseća Plaža je novi bend koji se pridružio etiketi „više manje zauvijek“. Album „Povratak u lagunu br. 07“ je izašao 25. ožujka, a „Nešto drugo“ je prvi singl s njega.

 

6

Ichabod

Bad blood

 

Mladi hrvatski kantautor Ichabod objavio videospot za svoj treći singl ‘Bad Blood’ sa nadolazećeg albuma prvijenca. Videospot odaje počast vrsnom klasiku engleske kinematografije ‘The Loneliness of the Long Distance Runner’, proslavljenog redatelja Tonyja Richardsona, a za stvaranje istog zaslužni su Pavle Kocanjer i Zoran Stojaković Sox, dok je snimatelj Marko Kekić.

 

Prati!

do sljedeće top liste