Muzika je Zvonko Radost

Top lista #3 01.03.2019 - 31.03.2019

1

10 1 2

Stray Dogg

Too much madness

Izašao je prvi od tri spota koji će narednih dana najaviti novi album benda Stray Dogg. Video za pjesmu “Too Much Madness” napravio je Cinnamon Production. U glavnoj ulozi pojavljuje se Dukat, frontmen benda koji je u nedefiniranom odnosu s transrodnom osobom.

2

3 1 5

Mr Albino

Seven days amongst your hair

Mr. Albino je mladi zagrebački bend, sviraju samoprozvani Outlaw rock, alternativu sa korijenima u bluesu. Inspiraciju pronalaze u raznim sferama glazbe i umjetnosti kao takve te baš radi različitih poimanja glazbe donose nešto novo na scenu. Osvajanje 19. HGF demo festivala je potvrdilo kvalitetu ovog benda.

3

4 2 3

Mr Albino

Maelstrom

Misteri Albino su David Alanović, Stribor Gligorić, Velimir Topić, Matija Marinović, Antonio Hlupić. Pjesmu “Maelstrom” (eng. vrtlog) opisuju kao iskušenje emotivnih vrtloga, u kojima se neki izgube, a neki upravo u njemu postižu najbolje.

4

7 2 5

Valentino Bošković i TBF

Adio, Trafikonte!

Valentino Bošković i TBF u svojoj prvoj suradnji odaju počast tajanstvenom Trafikontu, ključnoj figuri bračko-svemirske povijesti. Njegovo ime spominje se još na ostacima rimskih spomenika na Braču, kasnije i u arhivu zvjezdarnice u pustinji Blaca, a iz njegove se Trafike, prije točno 150 godina, razvila i prva čitaonica na otoku, “Hrvatski skup”. Posebno su zanimljiva svjedočanstva o Trafikontovom sudjelovanju u oslobođenju Brača u rujnu 1944., kao i podatak da je upravo on na otok donio prvu LP ploču.

5

6 5 2

Porto Morto

Kuća

Grupa Porto Morto nakon intenzivnog razdoblja promocije svog debitantskog izdanja objavljuje novi singl “Kuća” kojim najavljuju drugi album. Kako otkrivaju u medijskom priopćenju, novi uradak se očekuje na proljeće 2019., a novi singl “Kuća” prati i video spot u režiji Maje Alibegović i Roka Crnića.

6

NOVO!

Reper Iz Sobe

Reper iz sobe

Za pjesmu „Reper iz sobe“ snimljen je video spot pod redateljskom palicom Maje Bačić i Sanje Prodan. Napravljen je u minimalističkim uvjetima u svakom pogledu, osim uz puno dobre volje i zezancije. Pjesma će se naći na nadolazećem albumu na kojemu je većinu skladbi napisao sam Reper Iz Sobe, iako je bend mnogo doprinio s izvanrednom svirkom i ponekom idejom.

7

5 5 2

Jall Aux Yeux

Adieu

Bihaćki bend Jall Aux Yeux je u pjesmi “Adieu” okupio vrlo šaroliko društvo. Bišćani zajedno s Mirzahom iz Toulona, Sašom Antićem (TBF) iz Splita i migrantima koji se trenutno nalaze u Bihaću sviraju i pjevaju “migrantsku internacionalu”. Pjesma je to koja se pored univerzalne poruke o odlasku (uglazbljena je “Adieu” francuskog pjesnika Alfreda de Musseta) dotiče i prisutne migrantske krize.

8

1 1 3

Dina Rizvić feat. Lana Janjanin & Jazz Orkestar HRT-a

Miracles

S ovim singlom Dina i Lana najavljuju zajedničko diskografsko izdanje autorske glazbe snimljene s Jazz orkestrom HRT-a, a koje se očekuje do kraja godine pod izdavačkom kućom Croatia Records.

9

8 8 2

Foto

Ei Niš

Poslije stvaralačke pauze od nekoliko godina grupa Foto predstavlja novi album pod nazivom "Finiš" koji sadrži 10 novih pjesama. Grupu čine Nenad Jovanović (vokali, gitare) i Branislav Pakić (klavijature, produkcija).

10

NOVO!

Sloming Moops

Saigon girl

Sloming Moops imaju novi spot, i to za pjesmu Saigon Girl s novog Jellybomb EP-a. Saigon Girl je pjesma o putovanju malom Hondom do Amerike u klasičnoj misiji osvete.

Prijedlozi Na vrh

1

Buč Kesidi

Nema ljubavi u klubu

 

“Nema ljubavi u klubu” je prvi singl koji najavljuje novi album, koji izlazi slijedeće godine. Sada, kada smo nas dvojica, napravili smo novi, moderniji zvuk, sa elektronikom i ‘forama’, bit će vrlo fensi. Ovaj singl je tek početak – navodi Luka Racić, pjevač i gitarista benda.

 

2

Rambo Amadeus

Serator

 

“Pjesma je posvećena svim ljudima ovoga svijeta koji kenjaju, raspravljaju ili se miješaju u odluke koje su izvan njihove kompetencije. Fenomen univerzalne nekompetencije rezultirao je sistematskim zagađenjem i devastacijom planete, kao i globalnim otopljavanjem. Takođe, imamo sve elemente da proizvedemo i igricu, tražimo partnera, investitora, jer ima dosta posla da se to uradi kako treba, a nismo baš toliko solventni da možemo sada 6 mjeseci da radimo samo to” kaže Rambo.

 

3

Lovely Quinces

Not right

 

Nakon sjajno prihvaćene autorske 'Sick In The Head' i obrade Marthe Wainwright i 'Bloody Motherfucking Asshole', objavljena je i nova autorska skladba 'Not Right'. Kao i prethodna pjesma i ova je snimljena pod producentskom palicom Marka Mrakovčića u Zagrebu, a 'Not Right' je još jedan singl iz faze Dunjinog eksperimentiranja s električnom gitarom i širim izborom instrumenata. Gitare i vokali opet su Dunjino djelo, dok se Mark prihvatio bubnjeva i basa.

 

4

Šumovi Protiv Valova

Košmar

 

Klasična rock četvorka bubanj, bass, gitara i klavijature – Jerko Jurin, Ivan Čadež, Hrvoje Radnić i Hrvoje Nikšić. Već nekih osam godina Šumovi protiv valova uveseljavaju zainteresirane sa svojom vizijom ambijentalno psihodeličnih rock instrumentala. 

 

5

Aklea Neon

Da mi je

 

“Da mi je” naziv je debitantskog singla mlade kantautorice Aklee Neon, a koji je snimljen u Londonu, dok je spot nastao u Hrvatskoj s kadrovima putovanja brazilskom obalom na motoru (keeper) nomada.

 

6

White On White

Grey hair

 

Video spot za pjesmu “Grey hair” sniman je na lokaciji starog kaštela Grobnik u blizini Rijeke, a napravljen je kao audio i video zapis live sessiona benda uz podršku gudačke i puhačke sekcije. Glazbu i tekst potpisuje Marko Rogić, a aranžman Darko Terlević. Režiju i snimanje spota potpisuje Martina Šalov, dok je za tonski zapis, mixing i mastering zaslužan Matej Zec.

 

Prati!

do sljedeće top liste