Muzika je Zvonko Radost

Top lista #2 01.02.2019 - 28.02.2019

1

5 1 2

Dina Rizvić feat. Lana Janjanin & Jazz Orkestar HRT-a

Miracles

S ovim singlom Dina i Lana najavljuju zajedničko diskografsko izdanje autorske glazbe snimljene s Jazz orkestrom HRT-a, a koje se očekuje do kraja godine pod izdavačkom kućom Croatia Records.

2

1 1 4

Igralom

Zvezde

Igralom je bend iz Niša, formiran 2015. godine od strane Mladena Marjanovića (gitara, prateći vokali), Dimitrija Simovića (vokal, bas gitara) i Marka Tomovića (bubanj i perkusije). Zvuk je od samog početka primarno usmjeren ka glazbi Zapadne Afrike, odnosno pustinjskom bluzu Sahare. Prisutan je i ogroman utjecaj rocka i alternative, pogotovo srpskog novog vala.

3

4 1 4

Mr Albino

Seven days amongst your hair

Mr. Albino je mladi zagrebački bend, sviraju samoprozvani Outlaw rock, alternativu sa korijenima u bluesu. Inspiraciju pronalaze u raznim sferama glazbe i umjetnosti kao takve te baš radi različitih poimanja glazbe donose nešto novo na scenu. Osvajanje 19. HGF demo festivala je potvrdilo kvalitetu ovog benda.

4

2 2 2

Mr Albino

Maelstrom

Misteri Albino su David Alanović, Stribor Gligorić, Velimir Topić, Matija Marinović, Antonio Hlupić. Pjesmu “Maelstrom” (eng. vrtlog) opisuju kao iskušenje emotivnih vrtloga, u kojima se neki izgube, a neki upravo u njemu postižu najbolje.

5

NOVO!

Jall Aux Yeux

Adieu

Bihaćki bend Jall Aux Yeux je u pjesmi “Adieu” okupio vrlo šaroliko društvo. Bišćani zajedno s Mirzahom iz Toulona, Sašom Antićem (TBF) iz Splita i migrantima koji se trenutno nalaze u Bihaću sviraju i pjevaju “migrantsku internacionalu”. Pjesma je to koja se pored univerzalne poruke o odlasku (uglazbljena je “Adieu” francuskog pjesnika Alfreda de Musseta) dotiče i prisutne migrantske krize.

6

NOVO!

Porto Morto

Kuća

Grupa Porto Morto nakon intenzivnog razdoblja promocije svog debitantskog izdanja objavljuje novi singl “Kuća” kojim najavljuju drugi album. Kako otkrivaju u medijskom priopćenju, novi uradak se očekuje na proljeće 2019., a novi singl “Kuća” prati i video spot u režiji Maje Alibegović i Roka Crnića.

7

7 2 4

Valentino Bošković i TBF

Adio, Trafikonte!

Valentino Bošković i TBF u svojoj prvoj suradnji odaju počast tajanstvenom Trafikontu, ključnoj figuri bračko-svemirske povijesti. Njegovo ime spominje se još na ostacima rimskih spomenika na Braču, kasnije i u arhivu zvjezdarnice u pustinji Blaca, a iz njegove se Trafike, prije točno 150 godina, razvila i prva čitaonica na otoku, “Hrvatski skup”. Posebno su zanimljiva svjedočanstva o Trafikontovom sudjelovanju u oslobođenju Brača u rujnu 1944., kao i podatak da je upravo on na otok donio prvu LP ploču.

8

NOVO!

Foto

Ei Niš

Poslije stvaralačke pauze od nekoliko godina grupa Foto predstavlja novi album pod nazivom "Finiš" koji sadrži 10 novih pjesama. Grupu čine Nenad Jovanović (vokali, gitare) i Branislav Pakić (klavijature, produkcija).

9

3 3 4

Elis Lovrić

Sretno ti bilo

Novi video spot istarske kantautorice i glumice Elis Lovrić za pjesmu “Sretno ti bilo” snimljen je u Rapcu, na kamenitoj plaži njezinog djetinjstva. U ovoj pjesmi, s kojom se Elis predstavila na Splitskom festivalu kao autorica i izvođačica te aranžerica i producentica, sudjelovali su Stjepan Večković na gajdama i gudački Quartet Prelude, a pjesma je snimljena u studiju G.I.S. na Kastvu.

10

NOVO!

Stray Dogg

Too much madness

Izašao je prvi od tri spota koji će narednih dana najaviti novi album benda Stray Dogg. Video za pjesmu “Too Much Madness” napravio je Cinnamon Production. U glavnoj ulozi pojavljuje se Dukat, frontmen benda koji je u nedefiniranom odnosu s transrodnom osobom.

Prijedlozi Na vrh

1

Kensington Lima

Memphis

Uoči prvog samostalnog koncerta u zagrebačkom klubu KSET, 15.02., Kensington Lima predstavlja novi singl s albuma prvijenca - "Memphis". Riječ je o autorskoj suradnji Josipa Radića i Nevena Kolarića iz grupe Riverpool, a pjesma je inspirirana jednim događajem iz mitologije klasičnog rock’n’rolla. Za nostalgičnu atmosferu video spota zaslužan je njegov redatelj, Pavle Kocanjer.

2

ROLO

Sol i postole

Splitska grupa ROLO je objavila spot za pjesmu 'Sol i postole'. Režiju spota potpisuje Bruna Kazinoti, a kameru i montažu Rino Barbir.

3

Doringo

Vrlika

Instrumentalni prog-rock sastav “Doringo” predstavio je treći singl s nadolazećeg albuma “Gužva u Svemiru”. Pjesma se zove “Vrlika”, skladana je davne 2011. godine, a snimljena je ove godine u studiju Slamasonik gdje je i producirana. Uz već standardne članove ovog tria (Damir Mihaljević – bubanj, Mihovil Jurdana – bas, Doringo – gitare) kao gosti se pojavljuju Orjen Riđanović na akustičnoj solo gitari te Lucija Stanojević na violini.

4

Reper Iz Sobe

Reper iz sobe

Za pjesmu „Reper iz sobe“ snimljen je video spot pod redateljskom palicom Maje Bačić i Sanje Prodan. Napravljen je u minimalističkim uvjetima u svakom pogledu, osim uz puno dobre volje i zezancije. Pjesma će se naći na nadolazećem albumu na kojemu je većinu skladbi napisao sam Reper Iz Sobe, iako je bend mnogo doprinio s izvanrednom svirkom i ponekom idejom.

 

5

Lovely Quinces

Sick in the head

Nakon poduže diskografske pauze naša mlada kantautorica Lovely Quinces objavila je novi singl 'Sick In The Head'. Nastala tijekom Dunjinih višegodišnjih eksperimentiranja u studiju Marka Mrakovčića, pjesma je snimljena krajem 2017. uz pomoć prijatelja glazbenika i to Gorana Nježića (Punčke) na bubnjevima i Anje Tkalec (Punčke) na basu. Mark Mrakovčić je i ovoga puta bio zaslužan za produkciju i mix pjesme.

 

6

Sloming Moops

Saigon girl

 

Sloming Moops imaju novi spot, i to za pjesmu Saigon Girl s novog Jellybomb EP-a. Saigon Girl je pjesma o putovanju malom Hondom do Amerike u klasičnoj misiji osvete.

 

Prati!

do sljedeće top liste