Muzika je Zvonko Radost

Top lista #1 01.01.2019 - 31.01.2019

1

7 1 3

Igralom

Zvezde

Igralom je bend iz Niša, formiran 2015. godine od strane Mladena Marjanovića (gitara, prateći vokali), Dimitrija Simovića (vokal, bas gitara) i Marka Tomovića (bubanj i perkusije). Zvuk je od samog početka primarno usmjeren ka glazbi Zapadne Afrike, odnosno pustinjskom bluzu Sahare. Prisutan je i ogroman utjecaj rocka i alternative, pogotovo srpskog novog vala.

2

NOVO!

Mr Albino

Maelstrom

Misteri Albino su David Alanović, Stribor Gligorić, Velimir Topić, Matija Marinović, Antonio Hlupić. Pjesmu “Maelstrom” (eng. vrtlog) opisuju kao iskušenje emotivnih vrtloga, u kojima se neki izgube, a neki upravo u njemu postižu najbolje.

3

3 3 3

Elis Lovrić

Sretno ti bilo

Novi video spot istarske kantautorice i glumice Elis Lovrić za pjesmu “Sretno ti bilo” snimljen je u Rapcu, na kamenitoj plaži njezinog djetinjstva. U ovoj pjesmi, s kojom se Elis predstavila na Splitskom festivalu kao autorica i izvođačica te aranžerica i producentica, sudjelovali su Stjepan Večković na gajdama i gudački Quartet Prelude, a pjesma je snimljena u studiju G.I.S. na Kastvu.

4

1 1 3

Mr Albino

Seven days amongst your hair

Mr. Albino je mladi zagrebački bend, sviraju samoprozvani Outlaw rock, alternativu sa korijenima u bluesu. Inspiraciju pronalaze u raznim sferama glazbe i umjetnosti kao takve te baš radi različitih poimanja glazbe donose nešto novo na scenu. Osvajanje 19. HGF demo festivala je potvrdilo kvalitetu ovog benda.

5

NOVO!

Dina Rizvić feat. Lana Janjanin & Jazz Orkestar HRT-a

Miracles

S ovim singlom Dina i Lana najavljuju zajedničko diskografsko izdanje autorske glazbe snimljene s Jazz orkestrom HRT-a, a koje se očekuje do kraja godine pod izdavačkom kućom Croatia Records.

6

NOVO!

Klinika Denisa Kataneca

Rode

Klinika Denisa Kataneca ima svoj prvi singl! Pjesma “Rode” najavljuje istoimeno izdanje predviđeno za kraj godine. U novoj formaciji s Karlom Cmrkom na basu i Vinkom Vujecom za bubnjevima, KDK predstavlja novi zvuk i smjer u kojem kreće. Uz okosnicu Katanec/Norac, Klinici se na bekovima pridružuje i divna Martina Burulic.

7

6 2 3

Valentino Bošković i TBF

Adio, Trafikonte!

Valentino Bošković i TBF u svojoj prvoj suradnji odaju počast tajanstvenom Trafikontu, ključnoj figuri bračko-svemirske povijesti. Njegovo ime spominje se još na ostacima rimskih spomenika na Braču, kasnije i u arhivu zvjezdarnice u pustinji Blaca, a iz njegove se Trafike, prije točno 150 godina, razvila i prva čitaonica na otoku, “Hrvatski skup”. Posebno su zanimljiva svjedočanstva o Trafikontovom sudjelovanju u oslobođenju Brača u rujnu 1944., kao i podatak da je upravo on na otok donio prvu LP ploču.

8

2 2 4

Tyger Lamb

Sugar

“Sugar” je treći singl s albuma “Born into This” u izdanju Dirty Olda, a ujedno i Tyger Lambov prvi spot. Video je osmislio, snimio, montirao i režirao Dinko Šimac (Beyond Pines Films). Glavne uloge igraju Jelena Cupar i Goran Brezak.

9

NOVO!

Mary May

Softest tune

Singl “Softest Tune” mlade kantautorice Mary May nalazit će se na nadolazećem albumu prvijencu. Produkciju potpisuje 73collective; režiju Sebastian Iversen Søgård i Mário Macedo, dok je snimatelj Filip Romac. Mary May je zagrebačka kantautorica koja pjeva na engleskom jeziku, a svoj stil opisuje kao folk americanu.

10

5 5 2

From Another Mother

Supernova

From Another Mother sa drugim po redu singlom i spotom "Supernova", najavljuju novi album "ATATOA" koji će izdati početkom 2019. pod etiketom njemačkog Kapitän Plattea.

Prijedlozi Na vrh

1

Porto Morto

Kuća

Grupa Porto Morto nakon intenzivnog razdoblja promocije svog debitantskog izdanja objavljuje novi singl “Kuća” kojim najavljuju drugi album.

Kako otkrivaju u medijskom priopćenju, novi uradak se očekuje na proljeće 2019., a novi singl “Kuća” prati i video spot u režiji Maje Alibegović i Roka Crnića.

2

Dunja Knebl & Kololira

Za škrlakom cimer

Dunja Knebl počela je javno nastupati 1993. s repertoarom malo poznatih hrvatskih narodnih pjesama. Pjesme obrađuje na temelju notnih i tekstualnih zapisa koje pronalazi u knjigama – zbirkama. Dosad je snimila 14 albuma koji su objavljeni u obliku kompaktnih ploča, a sudjelovala je i na brojnim kompilacijama.

3

The Strange

Dime a dozen

Od The Walkaboutsa , The Bambi Molestersa i My Buddy Moosea do Seattlea preko Ljubljane i Zagreba pa sve do Siska, a od tamo do Rijeke put je koji će vas dovesti do supergrupe The Strange i njihovog tek objavljenog i hvaljenog albuma ‘’Echo Chamber’ koji nam je početkom listopada donio 10 elegantnih pjesama kroz koje se provlače žanrovi od indie rocka, Americane i alter-countryja pa do garage rocka i Baroque popa. ‘Echo Chamber’ svjetlo dana ugledao je objavljen na CDu i LPu, a od 15. veljače 2019. čeka ga i objavljivanje na europskom tržištu putem njemačke etikete Glitterhouse Records.

4

Stray Dogg

Too much madness

Izašao je prvi od tri spota koji će narednih dana najaviti novi album benda Stray Dogg. Video za pjesmu “Too Much Madness” napravio je Cinnamon Production. U glavnoj ulozi pojavljuje se Dukat, frontmen benda koji je u nedefiniranom odnosu s transrodnom osobom.

5

Jall Aux Yeux

Adieu

Bihaćki bend Jall Aux Yeux je u pjesmi “Adieu” okupio vrlo šaroliko društvo. Bišćani zajedno s Mirzahom iz Toulona, Sašom Antićem (TBF) iz Splita i migrantima koji se trenutno nalaze u Bihaću sviraju i pjevaju “migrantsku internacionalu”. Pjesma je to koja se pored univerzalne poruke o odlasku (uglazbljena je “Adieu” francuskog pjesnika Alfreda de Musseta) dotiče i prisutne migrantske krize.

6

Foto

Ei Niš

Poslije stvaralačke pauze od nekoliko godina grupa Foto predstavlja novi album pod nazivom "Finiš" koji sadrži 10 novih pjesama. Grupu čine Nenad Jovanović (vokali, gitare) i Branislav Pakić (klavijature, produkcija).

Prati!

do sljedeće top liste