Muzika je Zvonko Radost

Top lista #9 01.09.2018 - 30.09.2018

1

NOVO!

One Possible Option

No king

One Possible Option osnovan je 2011. godine. Radi se o bendu sa širokim utjecajima u skladanju, snažnim i angažiranim tekstovima, te originalnim i modernim rock zvukom ponekad upotpunjenim elektronskim elementima.

2

2 1 6

Elis Lovrić

Merika

Rodom iz Rapca, Elis Lovrić svestrana je umjetnica, multijezična kantautorica i glumica. Nakon Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i prestižne Accademia d'Arte Drammatica Silvio D'Amico u Rimu, profesionalno se bavi glumom i glazbom kod nas i u inozemstvu.

3

6 3 2

Valentino Bošković

Pippanonna

Pippanonna je štorija o romansi Pippanonne, Fernandota i don Sandrota na Braču u lito 1644. objašnjavaju Branko Dragičević i Josip Radić, dvojac koji stoji iza Valentina Boškovića.

4

4 1 6

Svemirko

Možda nisam dobar

U zadnjih nešto više od godine dana kao jedan od uzbudljivijih bendova s područja Balkana svojim do sada objavljenim singlovima nameće se Svemirko. Možda nisam dovoljno dobar je eklektičan spoj tzv. synth i jangle pop glazbe, plesnih i zvučno-aromatičnih ritmova koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

5

10 5 4

Bebe Na Vole

Shaped me

Adam Semijalac alias Bebè Na Volè je umjetnik fanatično predan svojoj glazbi. Novi album "Hate is a wonderful thing" objavljen na Bandcampu, a uskoro i vinilu, kao i prethodnik, donio je istu ‘kućnu’ DIY taktiku snimanja.

6

5 2 7

Koma Atmosfera

Pregaženi crv

Video spot za pjesmu "Pregaženi Crv" u kojem se pored "pokretnih" crteža pojavljuje i tekst pjesme. Koma Atmosfera je akustično ambijentalni projekt s Malog Lošinja i navode da ih inspiriraju trulež, patnja, ljudi, osjećaji, mame, sinovi, nebo, zvijezde, mržnja i groblje.

7

NOVO!

Špurijus

Granice

Iz samog teksta grupe Špurijus vidi se da se radi o pomalo ciničnom komentaru posljednjih društveno-političkih zbivanja u užem i širem okruženju, a već poslovičnu zafrkantsku crtu benda zamijenila je nešto mračnija izvedba.

8

1 1 2

Svemirko

Meni se ne svira

Emo - macho pop grupa Svemirko predstavlja novi singl "Meni se ne svira" kojim najavljuje i drugi po redu studijski album "Tunguzija".

9

NOVO!

Edo Maajka feat. Yaya

Bolje je bolje

Edo Maajka, predstavio je svoj novi singl i video-spot “Bolje je bolje” u suradnji s Yayom. Riječ je o pjesmi koja najavljuje novi, dugoočekivani album “Put u plus”, a ovo je prvi singl repera za njegovu novu izdavačku kuću Dallas Records.

10

3 2 3

Filip Majdak

Leather violence

Kantautor Filip Majdak iz Zagreba samostalno je izdao novu pjesmu "Leather Violence" uz odobrenje i video pratnju francuskog umjetnika Oliviera de Sagazana.

Prijedlozi Na vrh

1

Tyger Lamb

Sugar

“Sugar” je treći singl s albuma “Born into This” u izdanju Dirty Olda, a ujedno i Tyger Lambov prvi spot. Video je osmislio, snimio, montirao i režirao Dinko Šimac (Beyond Pines Films). Glavne uloge igraju Jelena Cupar i Goran Brezak.

2

Nina Bajsić

On this road for too long

Nina Bajsić živi, radi i studira dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Osim što je glazbenica, autorica je nekoliko dramskih tekstova, scenarija i radio drama. Dramski tekstovi izvedeni su joj na nekoliko kazališnih festivala, radila je na predstavama u HNK Zagreb, Gradskom dramskom kazalištu Gavella i irskom Rough Magic Theatre Company u Dublinu. Poeziju i kratke priče objavili su joj časopisi Kritična masa i britanski StepAway Magazine.

3

Kensington Lima

One more

Pjesma „One more“ glazbenog projekta Kensington Lima novo je ostvarenje iz ateljea autora i multiinstrumentalista Josipa Radića, a ovog puta riječ je o duetu u kojem mu se pridružila talentirana Lovorka Sršen. „One more“ je odavanje počasti američkoj glazbenoj baštini i velikim country duetima, od Grama Parsonsa i Emmylou Harris do Roberta Planta i Alison Krauss. Svoj doprinos na pedal steel gitari dao je i Vedran Baotić, a pjesmu su zajednički producirali Radić i Mark Mrakovčić.

4

Jakob Kobal

GoodMinds

Iako ima tek 22 godine, slovenski kantautor Jakob Kobal može se pohvaliti zavidnim glazbenim uspjesima. 2017. je nastupio na ljubljanskom izložbenom festivalu MENT-u te poznatom Eurosonic Nordeslag u nizozemskom Gronigenu. Stvara glazbu pod utjecajem Ben Howarda, Pink Floyda, Matt Coste i drugih.
 

5

Sir Croissant

A gift to me

Sir Croissant jedan je od najinteresantnijih kantautora iz BiH, a njegova muzika može se svrstati u žanr indie folka, iako utjecaji dolaze od bendova i glazbenika poput: Iron & Wine, Damien Rice, Sia... Do sada je samostalno objavio dva EP izdanja “Let Me Sleep” i “If I Was A Fish I Would Cry”.

6

Doringo

Enofazni Števec

Zagrebački prog-rock trio Doringo je objavio novu pjesmu u izdanju diskografske kuće Hitchtone Music & Promotion. Radi se o instrumentalnoj skladbi naziva "Enofazni Števec" koju krasi iznimno zanimljiv 9/8 ritam. Pjesma je snimana u studiju SveMir a miksana u studiju Slamasonik pod producentskom palicom samog Doringa te ju možete naći na svim važnijim svjetskim glazbenim servisima. Bubanj je odsvirao Damir Mihaljević - Miha a bas Mihovil Jurdana - Mičo, dugogodišnji članovi ovog instrumentalnog sastava. Nakon prvog albuma "Infography" iz 2017. godine u pripremi je izlazak i drugog albuma "Gužva u Svemiru" a kako band zvuči uživo možete provjeriti u zagrebačkom klubu Sax, u četvrtak 20.9. ove godine gdje sviraju zajedno sa Oridano Gypsy Jazz Bandom.

Prati!

do sljedeće top liste