Muzika je Zvonko Radost

Top lista #5 01.05.2018 - 31.05.2018

1

NOVO!

Nina Bajsić

Quiet

Nina Bajsić studira dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Kao glazbenica sudjeluje u scensko-eterskoj izvedbi dokumentarne radio-drame „Hörspiel – mala igra za slušanje (i gledanje)“ (2013.), te na 64. Dubrovačkim ljetnim igrama, u projektu „Pisci u Sponzi“, (2013.) ostvarenom u suradnji festivala sa Hrvatskim društvom pisaca.

2

3 2 3

Elis Lovrić

Merika

Rodom iz Rapca, svestrana je umjetnica, multijezična kantautorica i glumica. Nakon Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i prestižne Accademia d'Arte Drammatica Silvio D'Amico u Rimu, profesionalno se bavi glumom i glazbom kod nas i u inozemstvu.

3

5 2 4

Koma Atmosfera

Pregaženi crv

Video spot za pjesmu "Pregaženi Crv" u kojem se pored "pokretnih" crteža pojavljuje i tekst pjesme. Koma Atmosfera je akustično ambijentalni projekt s Malog Lošinja i navode da ih inspiriraju trulež,patnja,ljudi,osjećaji,mame,sinovi,nebo,zvijezde,mržnja i groblje.

4

1 1 3

Svemirko

Možda nisam dobar

U zadnjih nešto više od godine dana kao jedan od uzbudljivijih bendova s područja Balkana svojim do sada objavljenim singlovima nameće se Svemirko. Možda nisam dovoljno dobar je eklektičan spoj tzv. synth i jangle pop glazbe, plesnih i zvučno-aromatičnih ritmova koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

5

6 4 5

Ischariotzky & Anja Rikalo

Perfect Sky

"Perfect Sky" na kome je s vokalima pripomogla Anja Rikalo je snimljen u studio Morrisu te objavljen krajem 2017. Ischariotzcky je indie pop bend osnovan 2015. od strane pjevača i tekstopisca Joška Klarića.

6

NOVO!

Bebe Na Vole

Shaped me

Adam Semijalac alias Bebè Na Volè je umjetnik fanatično predan svojoj glazbi. Novi album "Hate is a wonderful thing" objavljen na Bandcampu, a uskoro i vinilu, kao i prethodnik, donio je istu ‘kućnu’ DIY taktiku snimanja.

7

10 7 2

Bilk

LOVE4androids

Drugi singl s nadolazećeg četvrtog albuma ''Quantum status'' benda Bilk, jedan od prvih na Hrvatskoj sceni koji su elektorničku glazbu počeli svirati uživo.

8

NOVO!

Tyger Lamb

The others

Tyger Lamb je četveroglavi vremeplovac koji voli sve što vole stari - dobar viski, staru mjuzu, aute i filmove. Na povratku u budućnost zapeo je na kraju 60-ih godina prošlog stoljeća pa u glazbenoj ponudi mutantskog stvora očekujte blues, surf, soul, dub...

9

4 4 2

Them Moose Rush

Dumadu honey

"Dumadu Honey" je prvi singl s nadolazećeg albuma "Don't Pick Your Noise" koji će ugledati svjetlo dana 9. ožujka 2018. Glavnu ulogu u spotu odigrao je Miran Katar iz benda Rens Argoa & Mikagi Guitars.

10

NOVO!

Mayales feat. Valerija Nikolovska

Simbol za Sunce

Pjesma Simbol za Sunce šesti je singl  ‘skinut’ sa istoimenog albuma grupe Mayales. Njegova objava ujedno je i službeni početak proslave 25 godina postojanja Mayalesa.

Prijedlozi Na vrh

1

Vojko V

Ne može

Splitski reper Vojko V (a.k.a. Vojko Vrućina), kojeg dobro znamo po radu s Dječacima i Kišom metaka, nedavno nas je počastio s iščekivanim debijem “Vojko“.

2

Ogenj

Ljubaf na najjakše

“‘Ljubaf na najjakše’ logični je nastavak ‘Lepe Mare’. Došlo je vrijeme da se dekla uda pa su Njegovi došli Njezinima isprosit! Cujzeka već poznajemo od prije. Nadali smo se da bude lakše i da mladi odlaze na svoje”, kaže Ogenj o novom singlu.

3

Filip Majdak

Leather violence

Kantautor Filip Majdak iz Zagreba samostalno je izdao novu pjesmu "Leather Violence" uz odobrenje i pratnju francuskog umjetnika Oliviera de Sagazana.
 

4

EoT

Nažalost u pravu

Karlovački alter punk rock metal bend EoT već su niz godina na hrvatskoj glazbenoj sceni, a iza sebe imaju mnogobrojne nastupe diljem regije. Njihov debitantski album „Defibrilacija“  zaradio je ovacije publike, ali i glazbenih kritičara diljem regije.

5

Sun U

When everything goes down

Zagrebačka instrumentalistica i pjevačica SUN U nedavno je objavila singl “When Everything Goes Down”. Za miks je bio zadužen Damjan Blažun, a mastering je povjeren Samu Johnu.

6

Sedam Dana Japana

Nervozan

U pitanju je prvi singl s EP-a “Frčkava vremena” čiji je spot ilustrirala, animirala i montirala mlada animatorica Paula Konjušić. Bend je prepoznatljiv po kombiniranju stilova od indie noise rocka do downtempo psihodeličnog groove ritma s electro feelingom.

Prati!

do sljedeće top liste