Muzika je Zvonko Radost

Top lista #2 01.02.2018 - 28.02.2018

1

5 0 0

Maja Posavec

Kada ne bi imao strah

“Kada ne bi imao strah” je četvrti po redu singl kojim Maja Posavec najavljuje debitantski samostalni album. Maju Posavec smo najviše upoznali kao pjevačicu grupe Detour, ali oni koji prate kazalište znaju kako je odlična i na kazališnim daskama. Sve do danas je dosta uspješna kazališna glumica u predstavama HNK-a Zagreb, Kazališta Ulysses te Satiričkog kazališta Kerempuh.

2

NOVO!

Koma Atmosfera

Pregaženi crv

Video spot za pjesmu "Pregaženi Crv" u kojem se pored "pokretnih" crteža pojavljuje i tekst pjesme. Koma Atmosfera je akustično ambijentalni projekt s Malog Lošinja i navode da ih inspiriraju trulež,patnja,ljudi,osjećaji,mame,sinovi,nebo,zvijezde,mržnja i groblje.

3

1 0 0

Nina Romić

Svjetla

Nina Romić je kantutorica iz Zagreba, a svoje pjesme sklada i izvodi uglavnom uz
pratnju akustične gitare. Izdala je dosad 3 samostalna albuma, posljednji "Stablo" izdan je 2014. godine. 

4

9 0 0

Ischariotzky & Anja Rikalo

Perfect Sky

"Perfect Sky" na kome je s vokalima pripomogla Anja Rikalo je snimljen u studio Morrisu te objavljen krajem 2017. Ischariotzcky je indie pop bend osnovan 2015. od strane pjevača i tekstopisca Joška Klarića.

5

2 0 0

Gentelman

Crystal

Jedno od novih  imena na sceni, kantautor Gentleman objavio je spot za svoj prvi singl, „Crystal“, retro noir baladu koja najavljuje njegov eponimni album koji će objaviti početkom veljače.

6

NOVO!

Billie Joan

Barren Land

"Barren Land" je singl s istoimenog albuma prvijenca kantautorice iz Splita. Za sebe kaže da je ponosni predstavnik Juda Records izdavačke kuće u sklopu koje je izdala ovaj album. Video spot je snimio i montirao  Dominik Belancic, koji ima samo 19 godina.

7

4 0 0

Brain Production

Valovi u stijenu

Krčka petorka Brain Production, ali sa sjedištem u Zagrebu postoji od 2009. godine. Kada se zanimljivom tekstu nadoda “catchy” refren, zaista ne treba čuditi da je ovo singl koji je i predstavio istoimeni album koji je izašao 13. studenog 2017.

8

8 0 0

Fire in Cairo

Pirate

Fire in Cairo je četveročlani alternativni rock bend iz Zagreba. Opisuje ih čvrsta ritam sekcija, obojana gitarama i catchy pjevačkim refrenima. A mogli ste ih vidjeti na Kreativnom Glazbenom Kolektivu 25.01. u Saxu.

9

3 0 0

Bad Daughter

Comet grounds

Bad Daughter je alias kantautorice Lovely Quinces tj. Dunje Ercegović. Pod tim imenom objavila je ukupno pet pjesama u par navrata na Bandcampu. DIY pristup snimanja preko smartphonea je zanimljiv pristup koji pojačava efekt kod slušatelja.

10

6 0 0

Žen

Pusti me da hodam

Drugi singl ove zanimljive četvorke iz Zagreba  s novog albuma naziva "Sunčani ljudi". Bend je osnovan 2009. a vizualni pristup glazbi ih čini prilično jedinstvenima na ovim prostorima.

Prijedlozi Na vrh

1

Elis Lovrić

Merika

Rodom iz Rapca, svestrana je umjetnica, multijezična kantautorica i glumica. Nakon Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i prestižne Accademia d'Arte Drammatica Silvio D'Amico u Rimu, profesionalno se bavi glumom i glazbom kod nas i u inozemstvu.

2

Jall Aux Yeux feat John M.O.R.T

Je Te Cherche (Tražim Te)

Bihaćki bend koji stvara autorsku glazbu na francuskom jeziku snimio je spot za pjesmu “Je te cherche” (Tražim te) s Johnom iz sinjske grupe M.O.R.T. Ovo je treći singl benda (uz “La peste” i “Je m’en lave les mains”) koji najavljuje album prvijenac koji je već snimljen, te će biti objavljen u prvoj polovini drugog mjeseca.

3

Svemirko

Možda nisam dobar

U zadnjih nešto više od godine dana kao jedan od uzbudljivijih bendova s područja Balkana svojim do sada objavljenim singlovima nameće se Svemirko. Možda nisam dovoljno dobar je eklektičan spoj tzv. synth i jangle pop glazbe, plesnih i zvučno-aromatičnih ritmova koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

4

Trophy Jump

Sympathy for the Kevin

Punk rock bend iz Zagreba formiran 2014. godine. Album prvijenac imena Depression Club izdali su krajem 2017.

5

Mel Camino

Škvadra

Radi se o autorskom pop rock bendu iz Velike Gorice. Bend je nastao krajem 2006. godine, promijenio je dosta postava i odonda je održao 80-ak nastupa.

6

My Buddy Moose

After The Feeling Is Gone

Četveročlani bend iz Rijeke sastavljen 2004. Sviraju glazbu različitih utjecaja pop glazbe od alt. country-a, indie rock-a do punk-a i soul-a.

Prati!

do sljedeće top liste