Muzika je Zvonko Radost

Top lista #12 01.12.2018 - 31.12.2018

1

1 1 2

Mr Albino

Seven days amongst your hair

Mr. Albino je mladi zagrebački bend, sviraju samoprozvani Outlaw rock, alternativu sa korijenima u bluesu. Inspiraciju pronalaze u raznim sferama glazbe i umjetnosti kao takve te baš radi različitih poimanja glazbe donose nešto novo na scenu. Osvajanje 19. HGF demo festivala je potvrdilo kvalitetu ovog benda.

2

5 2 3

Tyger Lamb

Sugar

“Sugar” je treći singl s albuma “Born into This” u izdanju Dirty Olda, a ujedno i Tyger Lambov prvi spot. Video je osmislio, snimio, montirao i režirao Dinko Šimac (Beyond Pines Films). Glavne uloge igraju Jelena Cupar i Goran Brezak.

3

4 3 2

Elis Lovrić

Sretno ti bilo

Novi video spot istarske kantautorice i glumice Elis Lovrić za pjesmu “Sretno ti bilo” snimljen je u Rapcu, na kamenitoj plaži njezinog djetinjstva. U ovoj pjesmi, s kojom se Elis predstavila na Splitskom festivalu kao autorica i izvođačica te aranžerica i producentica, sudjelovali su Stjepan Večković na gajdama i gudački Quartet Prelude, a pjesma je snimljena u studiju G.I.S. na Kastvu.

4

NOVO!

Sethstat & Mirko Popov

Bella

Sethstat je skopski free jazz bend, a Mirko Popov je lider kultnog indie benda PMG Kolektiv. Zajedno su napravili  singl „Bella“ koji je sjajan spoj jazza, popa, plesnog ritma i melodičnog vokala.

5

NOVO!

From Another Mother

Supernova

From Another Mother sa drugim po redu singlom i spotom "Supernova", najavljuju novi album "ATATOA" koji će izdati početkom 2019. pod etiketom njemačkog Kapitän Plattea.

6

2 2 2

Valentino Bošković i TBF

Adio, Trafikonte!

Valentino Bošković i TBF u svojoj prvoj suradnji odaju počast tajanstvenom Trafikontu, ključnoj figuri bračko-svemirske povijesti. Njegovo ime spominje se još na ostacima rimskih spomenika na Braču, kasnije i u arhivu zvjezdarnice u pustinji Blaca, a iz njegove se Trafike, prije točno 150 godina, razvila i prva čitaonica na otoku, “Hrvatski skup”. Posebno su zanimljiva svjedočanstva o Trafikontovom sudjelovanju u oslobođenju Brača u rujnu 1944., kao i podatak da je upravo on na otok donio prvu LP ploču.

 

7

9 7 2

Igralom

Zvezde

Igralom je bend iz Niša, formiran 2015. godine od strane Mladena Marjanovića (gitara, prateći vokali), Dimitrija Simovića (vokal, bas gitara) i Marka Tomovića (bubanj i perkusije). Zvuk je od samog početka primarno usmjeren ka glazbi Zapadne Afrike, odnosno pustinjskom bluzu Sahare. Prisutan je i ogroman utjecaj rocka i alternative, pogotovo srpskog novog vala.

8

NOVO!

Mi Nerve

Moji planeti

Zanimljvi kvartet Mi Nerve čine: Tea, Ivana, Tena i Ivana.

9

3 3 2

From Another Mother

First things first

Prog fusion trio iz Zagreba, From Another Mother, objavio je novi singl i spot imena "First things first". Nakon dva studijska izdanja singlom "First things first" najavljuju svoje treće izdanje pod nazivom "Atatoa". Ovaj singl, kao i kompletan album su snimili u "Beartracks" studiju u Sloveniji tijekom 2018. godine, a spot je napravljen od isječaka snimljenih tijekom koncerata održanih u proljeće i ljeto ove godine.

10

NOVO!

Auf Wiedersehen

Afrika

Auf Wiedersehen je beogradski bend nastao 2010. godine. Muzički izraz benda utemeljen je na garažnom zvuku i obogaćen elektronskim utjecajem koji muzici daje plesni karatker, ali i dalje pod jakim utjecajem gitarskog rifa.

Prijedlozi Na vrh

1

Mary May

Softest tune

Singl “Softest Tune” mlade kantautorice Mary May nalazit će se na nadolazećem albumu prvijencu. Produkciju potpisuje 73collective; režiju Sebastian Iversen Søgård i Mário Macedo, dok je snimatelj Filip Romac. Mary May je zagrebačka kantautorica koja pjeva na engleskom jeziku, a svoj stil opisuje kao folk americanu.

2

Dina Rizvić feat. Lana Janjanin & Jazz Orkestar HRT-a

Miracles

S ovim singlom Dina i Lana najavljuju zajedničko diskografsko izdanje autorske glazbe snimljene s Jazz orkestrom HRT-a, a koje se očekuje do kraja godine pod izdavačkom kućom Croatia Records.

3

Ana Avramov

Autumn thrills

Prvi singl Ane Avramov je prljavi pop koji sadrži elemente dream popa, noise i indie zvuka u kojima hipnotizira njezin melankolično nježan vokal. Bas i solo gitaru svirao je Ivan Skopulović, bubnjeve je snimao Marko Ajković, produkciju potpisuje švicarski umjetnik i producent Cyril Lim, a miks i produkciju Timo Loosli i Patrick Klem.

4

Sun U

Hurricane

Iz multiinstrumentalne i multimedijalne radionice SUN U dolazi “Hurricane” – treći singl ove megatalentirane glazbenice. Pjesma u sebi nosi snažnu poruku borbe sa samim sobom, a prati je videospot koji je napravila sama SUN U.

5

Klinika Denisa Kataneca

Rode

Klinika Denisa Kataneca ima svoj prvi singl! Pjesma “Rode” najavljuje istoimeno izdanje predviđeno za kraj godine. U novoj formaciji s Karlom Cmrkom na basu i Vinkom Vujecom za bubnjevima, KDK predstavlja novi zvuk i smjer u kojem kreće. Uz okosnicu Katanec/Norac, Klinici se na bekovima pridružuje i divna Martina Burulic.

6

Mr Albino

Maelstrom

Misteri Albino su David Alanović, Stribor Gligorić, Velimir Topić, Matija Marinović, Antonio Hlupić. Pjesmu “Maelstrom” (eng. vrtlog) opisuju kao iskušenje emotivnih vrtloga, u kojima se neki izgube, a neki upravo u njemu postižu najbolje.

Prati!

do sljedeće top liste