Muzika je Zvonko Radost

Top lista #10 01.10.2018 - 31.10.2018

1

1 1 2

One Possible Option

No king

One Possible Option osnovan je 2011. godine. Radi se o bendu sa širokim utjecajima u skladanju, snažnim i angažiranim tekstovima, te originalnim i modernim rock zvukom ponekad upotpunjenim elektronskim elementima.

2

3 2 3

Valentino Bošković

Pippanonna

Pippanonna je štorija o romansi Pippanonne, Fernandota i don Sandrota na Braču u lito 1644. objašnjavaju Branko Dragičević i Josip Radić, dvojac koji stoji iza Valentina Boškovića.

3

NOVO!

Kensington Lima

One more

Pjesma „One more“ glazbenog projekta Kensington Lima novo je ostvarenje iz ateljea autora i multiinstrumentalista Josipa Radića, a ovog puta riječ je o duetu u kojem mu se pridružila talentirana Lovorka Sršen. „One more“ je odavanje počasti američkoj glazbenoj baštini i velikim country duetima, od Grama Parsonsa i Emmylou Harris do Roberta Planta i Alison Krauss. Svoj doprinos na pedal steel gitari dao je i Vedran Baotić, a pjesmu su zajednički producirali Radić i Mark Mrakovčić.

4

NOVO!

Svemirko

34 5

Za Više manje zauvijek sve popularniji bend Svemirko objavio je video spot za singl “34,5” koji se može pronaći na aktualnom albumu “Tunguzija”. Koncept i ideje razvili su članovi benda, kao što potpisuju i art-direkciju, dok je snimanje, režiju i montažu odradio Denis Komljenović u produkciji studija Posljednje bolje.

5

7 5 2

Špurijus

Granice

Iz samog teksta grupe Špurijus vidi se da se radi o pomalo ciničnom komentaru posljednjih društveno-političkih zbivanja u užem i širem okruženju, a već poslovičnu zafrkantsku crtu benda zamijenila je nešto mračnija izvedba.

6

5 5 5

Bebe Na Vole

Shaped me

Adam Semijalac alias Bebè Na Volè je umjetnik fanatično predan svojoj glazbi. Novi album "Hate is a wonderful thing" objavljen na Bandcampu, a uskoro i vinilu, kao i prethodnik, donio je istu ‘kućnu’ DIY taktiku snimanja.

7

2 1 7

Elis Lovrić

Merika

Rodom iz Rapca, Elis Lovrić svestrana je umjetnica, multijezična kantautorica i glumica. Nakon Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i prestižne Accademia d'Arte Drammatica Silvio D'Amico u Rimu, profesionalno se bavi glumom i glazbom kod nas i u inozemstvu.

8

10 2 4

Filip Majdak

Leather violence

Kantautor Filip Majdak iz Zagreba samostalno je izdao novu pjesmu "Leather Violence" uz odobrenje i video pratnju francuskog umjetnika Oliviera de Sagazana.

9

NOVO!

Tyger Lamb

Sugar

“Sugar” je treći singl s albuma “Born into This” u izdanju Dirty Olda, a ujedno i Tyger Lambov prvi spot. Video je osmislio, snimio, montirao i režirao Dinko Šimac (Beyond Pines Films). Glavne uloge igraju Jelena Cupar i Goran Brezak.

10

NOVO!

Jakob Kobal

GoodMinds

Iako ima tek 22 godine, slovenski kantautor Jakob Kobal može se pohvaliti zavidnim glazbenim uspjesima. 2017. je nastupio na ljubljanskom izložbenom festivalu MENT-u te poznatom Eurosonic Nordeslag u nizozemskom Gronigenu. Stvara glazbu pod utjecajem Ben Howarda, Pink Floyda, Matt Coste i drugih.

Prijedlozi Na vrh

1

Igralom

Zvezde

Igralom je bend iz Niša, formiran 2015. godine od strane Mladena Marjanovića (gitara, prateći vokali), Dimitrija Simovića (vokal, bas gitara) i Marka Tomovića (bubanj i perkusije). Zvuk je od samog početka primarno usmjeren ka glazbi Zapadne Afrike, odnosno pustinjskom bluzu Sahare. Prisutan je i ogroman utjecaj rocka i alternative, pogotovo srpskog novog vala.

2

Mr Albino

Seven days amongst your hair

Mr. Albino je mladi zagrebački bend, sviraju samoprozvani Outlaw rock, alternativu sa korijenima u bluesu. Inspiraciju pronalaze u raznim sferama glazbe i umjetnosti kao takve te baš radi različitih poimanja glazbe donose nešto novo na scenu. Osvajanje 19. HGF demo festivala je potvrdilo kvalitetu ovog benda.

3

Laibach

The sound of music

Legendarni slovenski bend Laibach izdaje novi album istog imena "The sound of music" 23. studenog 2018.

4

From Another Mother

First things first

Prog fusion trio iz Zagreba, From Another Mother, danas je objavio novi singl i spot imena "First things first". Nakon dva studijska izdanja singlom "First things first" najavljuju svoje treće izdanje pod nazivom "Atatoa". Ovaj singl, kao i kompletan album su snimili u "Beartracks" studiju u Sloveniji tijekom 2019. godine, a spot je napravljen od isječaka snimljenih tijekom koncerata održanih u proljeće i ljeto ove godine.

5

Kensington Lima

Summer s gone

Nova pjesma glazbenog projekta Kensington Lima autora Josipa Radića, “Summer’s gone”, suradnja je s nekolicinom poznatih riječkih glazbenika, Josipovih prijatelja i kolega. Ovoj sjajnoj retro baladi posebne su premaze dali prateći vokali Nene Belana i Olje Dešića koji je ujedno i producirao pjesmu, dok je bubnjeve odsvirao Marko Jurić (Beatles Revival Band, Belfast food).

6

The Strange

Killin Time

Trinaest godina od objave posljednjeg studijskog izdanja, hvaljenog albuma “Nights of Forgotten Films” te godinu i pol od posljednjeg live pojavljivanja, grupa The Strange nastupit će u četvrtak 13.12. u Tvornici Kulture, gdje će promovirati svoj novi album “Echo Chamber”. The Strange danas čine Chris Eckman te članovi bendova The Bambi Molesters i My Buddy Moose.

Prati!

do sljedeće top liste