Muzika je Zvonko Radost

Top lista #1 01.01.2018 - 31.01.2018

1

NOVO!

Nina Romić

Svjetla

Nina Romić je kantutorica iz Zagreba, a svoje pjesme sklada i izvodi uglavnom uz
pratnju akustične gitare. Izdala je dosad 3 samostalna albuma, posljednji "Stablo" izdan je 2014. godine.  

2

NOVO!

Gentelman

Crystal

Jedno od novih  imena na sceni, kantautor Gentleman objavio je spot za svoj prvi singl, „Crystal“, retro noir baladu koja najavljuje njegov eponimni album koji će objaviti početkom veljače iduće godine.

3

NOVO!

Bad Daughter

Comet grounds

Bad Daughter je alias kantautorice Lovely Quinces tj. Dunje Ercegović. Pod tim imenom objavila je ukupno pet pjesama u par navrata na Bandcampu. DIY pristup snimanja preko smartphonea je zanimljiv pristup koji pojačava efekt kod slušatelja.

4

NOVO!

Brain Production

Valovi u stijenu

Krčka petorka Brain Production, ali sa sjedištem u Zagrebu postoji od 2009. godine. Kada se zanimljivom tekstu nadoda “catchy” refren, zaista ne treba čuditi da je ovo singl koji je i predstavio istoimeni album koji je izašao 13. studenog 2017.

5

NOVO!

Maja Posavec

Kada ne bi imao strah

“Kada ne bi imao strah” je četvrti po redu singl kojim Maja Posavec najavljuje debitantski samostalni album. Maju Posavec smo najviše upoznali kao pjevačicu grupe Detour, ali oni koji prate kazalište znaju kako je odlična i na kazališnim daskama. Sve do danas je dosta uspješna kazališna glumica u predstavama HNK-a Zagreb, Kazališta Ulysses te Satiričkog kazališta Kerempuh.

6

NOVO!

Žen

Pusti me da hodam

Drugi singl ove zanimljive četvorke iz Zagreba  s novog albuma naziva "Sunčani ljudi". Bend je osnovan 2009. a vizualni pristup glazbi ih čini prilično jedinstvenima na ovim prostorima.

7

NOVO!

Fog Frog Dog

Saigon

Iza imena Fog Frog Dog stoji dr.sc. Branko Dragičević koji je one man band. Inače je poznat kao član Valentina Boškovića i legendarnog splitskog benda Kundyak Mezhie.

8

NOVO!

Fire in Cairo

Pirate

Fire in Cairo je četveročlani alternativni rock bend iz Zagreba. Opisuje ih čvrsta ritam sekcija, obojana gitarama i catchy pjevačkim refrenima. A možete ih vidjeti na Kreativnom Glazbenom Kolektivu 25.01. u Saxu.

9

NOVO!

Ischariotzky & Anja Rikalo

Perfect Sky

"Perfect Sky" na kome je s vokalima pripomogla Anja Rikalo je snimljen u studio Morrisu te objavljen krajem 2017. Ischariotzcky je indie pop bend osnovan 2015. od strane pjevača i tekstopisca Joška Klarića. 

10

NOVO!

Kojoti

Nova riječ

Nakon lansirajućeg singla i video spota 'Mi ne pripadamo tu' koji su izbacili nakon 17 godina pauze, Kojoti tjedan dana kasnije izlaze s drugim videom i singlom 'Nova riječ'. Autor glazbe je Davor Viduka, a teksta Alen Marin i Davor Viduka. Video je rad Dalibora Barića, a snimatelj je Marko Petrović.

Prijedlozi Na vrh

1

Cubies

Ti je ne voliš

"Ti je ne voliš" prvo izdanje dua Cubies iz Zagreba. Iza kulisa ovog benda kriju se Zima i JJ, brat i sestra, oboje sa završenom Muzičkom akademijom i oboje odlučni da malo uzburkaju stvari na muzičkoj sceni.

 

2

The Lesser Man

Bedrooms

"Bedrooms" je prvi singl s istoimenog albuma ovog Bed-Rock/ Schlaf-Rock/Love/Hate-Core četverca iz Zagreba. Nakon izdavanja prvog albuma "Vacation Freeze" njihovo drugo izdanje potpisuje Geenger/Ammonite Records.

3

Billie Joan

Barren Land

"Barren Land" je singl s istoimenog albuma prvijenca kantautorice iz Splita. Za sebe kaže da je ponosni predstavnik Juda Records izdavačke kuće u sklopu koje je izdala ovaj album. Video spot je snimio i montirao  Dominik Belancic, koji ima samo 19 godina. 

 

4

The Siids

Meaningless/Weightless

"Meaningless/Weightless" je za sada jedino izdanje indie dua. Uzevši kreativnu pauzu od matičnog benda Morso, u siječnju 2016. godine, Stanislav i Darko osjetili su potrebu napraviti odmak kako bi promislili o prošlom i budućem glazbenom stvaralaštvu, a njihova kreativna traženja odvela su ih doslovno na kraj svijeta. Otputovali su u Australiju gdje se kao inspiracija i ideja prvi put pojavljuju "The Siids"

 

5

Koma Atmosfera

Pregaženi crv

Video spot za pjesmu "Pregaženi Crv" u kojem se pored "pokretnih" crteža pojavljuje i tekst pjesme. Koma Atmosfera je akustično ambijentalni projekt s Malog Lošinja i navode da ih inspiriraju trulež,patnja,ljudi,osjećaji,mame,sinovi,nebo,zvijezde,mržnja i groblje.

 

6

Frenkie, Kontra, Indigo

Đe Će Ko

"Đe Će Ko" je singl s albuma "Egzil" za koji je video spot sniman u Tokyju. Singl je producirao Mirza Rahmanović (Indigo) u Red Bull Studios Tokyo.

 

Prati!

do sljedeće top liste