Muzika je Zvonko Radost

Top lista #22 29.05.2017. - 04.06.2017.

1

NOVO!

Mel Camino

Novo vrijeme

Velikogorički rock sastav Mel Camino predstavlja singl i videospot Novo vrijeme kojim najavljuje novi, četvrti studijski album nazvan “Kad? Sad!”. Autor glazbe i teksta je Zlatko Majsec, aranžman potpisuju Mel Camino i Mark Mrakovčić, koji je snimio i producirao pjesmu. Redatelj videospota je Mislav Muretić, a spot je snimljen malo drugačijom tehnikom od onih koje se koriste na našim prostorima – one take izveden unatrag.

2

8 2 13

Media Stres

End Times

Čakovečki alt rock bend Media Stres objavio je videospot za singl “End Times” s njihovog trećeg EP-a “E.V.I.L. II”. Spot prati protagonista “Madaha” i njegovo preživljavanje apokaliptičnog svijeta o kojem Media Stres priča u konceptualnom albumu “E.V.I.L.” Za snimanje spota bio je zadužen Dinko Šimac i njegova ekipa iz Theikobraz Productions

3

2 1 7

Vizija

Glasno!

Bend Vizija iz Skopja objavio je pjesmu „Glasno“ koja je dobila i svoj video-spot, a dolazi sa istoimenog debitantskog albuma. Spot je autorsko djelo Marka Džambazoskog koji je radnju smjestio u mračne prostorije gdje se skoro sve vrijeme vide samo siluete članova benda.Vizija postoji već pet godina i čini je jedna dama, Liljana Jankova koja svira bas gitaru i prateći je vokal, zajedno sa tri momka, Marko Džambasoski gitara i prateći vokal, Marko Gapo, vokal i ritam gitara, te Siniša Gorgevik na bubnjevima.

4

6 2 6

delapse

Melt

Projekt delapse predstavlja se singlom Melt. Iza imena delapse stoji Leonard Klaić, glazbenik i producent koji je na sceni aktivan proteklih 10-ak godina. Krenuo je kao suosnivač i bubnjar benda She Loves Pablo, nastavio radom u bendu Killed A Fox te paralelno radio produkciju i za Portman, Muscle Tribe Of Danger And Excellence, Malady Lane... Na prvom singlu Leonard je zaslužan za elektroniku, live instrumente i produkciju, a kao vokal gostuje Chris Ian. (Killed a Fox)

5

NOVO!

Grefran

Sekret

Bihaćki bend Grefran snimio je novi album, na kome se nalazi i pjesma Sekret za koju su snimili i video spot. Album su snimali u mostarskom studio Pavarotti.

6

4 4 3

Nellcote

So Long, My Friend

„So Long, My Friend“ dolazi kao najavna pjesma prvog EP-ja zagrebačkog benda Nellcote. Predaja i bijeg fokusna su točka ove lo fi folk pjesme. Izlazak EP-ja očekuje se ovaj mjesec.

7

10 7 2

Lovely Quinces

Call the shots

Dunja Ercegović, poznatija pod imenom Lovely Quinces objavila je novi single “Call The Shots”, još jednu suradnju s producentom Markom Mrakovčićem i novi u nizu singlova splitske kantautorice. Nakon koncertno aktivne ljetne sezone, za jesen Lovely Quinces najavljuje novo studijsko izdanje, prvo nakon Meet Me In Moscow EP-a iz 2015. godine.

8

7 3 5

Luce

Bar još tren

Zagrebačka kantautorica Luce, punim imenom Lucija Ćustić, objavila je novi singl Bar još tren. Pjesmu je napisala u suradnji s Vinkom Ergotićem, a Mark Mrakovčić je zaslužan za aranžman i produkciju. Pripadajući video spot, koji prikazuje svu ljepotu svakodnevnice, režirala je Ema Giunio, dok je montažu radio Marin Maršić

9

NOVO!

.upset

Dark Times

Dark Times, pjesma s istoimenog prošlogodišnjeg EP-ja zabočke hardcore grupe .upset, dobila je i video spot. U četrnaest godina djelovanja bend je objavio dva demo albuma, dva long play albuma i spomenuti EP. EP je izdan od geenger recordsa, a za spot je odgovoran Fabio Bode.

10

NOVO!

persons from porlock

Affordable Amphetamines

"Affordable Amphetamines" novi je singl ljubljanskog benda persons from porlock. Bend iza sebe ima jedan studijski album, naslovljen BadFanfiction, izdan krajem prošle godine.

Prijedlozi Na vrh

1

Moskau

Down, down, down

Pjesma “Down, Down, Down” drugi je singl koji najavljuje novi album zagrebačkog art kolektiva Moskau, dvostruku ploču “Violence & Sorrow”. Kao i prethodni singl “My Body, My Way”, i “Down, Down, Down” je pjesma s ploče “Sorrow”, a snimljena je u studiju Moskau. Produkciju potpisuje sam bend. Za razliku od dosadšnjih pjesama benda, “Down, Down, Down” se oslanja na akustičnu umjesto na električnu gitaru, a u glazbi i u tekstu prevladava prijeteća atmosfera mračne uspavanke.

2

Billy Andol

Indija

Sarajevski rock bend Billy Andol snimili videospot za singl ”Indija”.”Indija” je četvrti singl s albuma ”Linije” kojeg su objavili za Dallas Records 2015. godine. Arnej Misirlić je redatelj koji je ujedno i snimao spot. Billyandolovac Haris Saračević radio je montažu i mix dok je mastering radio zajedno s Draganom Jakubovićem.

3

Emphasis

Muna / Iam

"Muna/Iam" je singl sa zadnjega albuma "Black.Mother.Earth" čakovečkog post-rock benda "Emphasis". Spot je režirao Dino Topolnjak, a temelji se na scenariju Kristine Štebih.

4

Činčila

Vozdra Hej

Sarajevski funk-rock sastav Činčila objavio je svoj četvrti singl s debitantskog albuma “Šta Znam“. Spot je sniman u prostorijama galerije Collegium Artisticum. Za scenarij, režiju i montažu je i ovaj put zaslužan Midhat Ibrahim Memija.

5

Moskva

Sretan kraj

Singl “Sretan kraj” se nalazi na trećem albumu riječkog rock benda "Moskva"koji se zove "Elektrik instinkt". Video je režirala Kristina Barišić.

6

Japanski premijeri

Vela Vrata

"Vela Vrata" peta je stvar sa novog EP-a riječkog benda Japanski premijeri, nedavno objavljenog "Mirëmëngjes EP". 

Prati!

do sljedeće top liste