Muzika je Zvonko Radost

Top lista #21 22.05.2017. - 28.05.2017.

1

2 1 2

Buč Kesidi

Draga?

Pjesma "Draga?", singl benda Buč Kesidi iz Pančeva s debi albuma "Opsesivno-posesivni ospul", dobila je prateći spot. Pjesma je snimljena u studiju Krokodil, a spot je režirala Milena Grujić

2

1 1 6

Vizija

Glasno!

Bend Vizija iz Skopja objavio je pjesmu „Glasno“ koja je dobila i svoj video-spot, a dolazi sa istoimenog debitantskog albuma. Spot je autorsko djelo Marka Džambazoskog koji je radnju smjestio u mračne prostorije gdje se skoro sve vrijeme vide samo siluete članova benda.Vizija postoji već pet godina i čini je jedna dama, Liljana Jankova koja svira bas gitaru i prateći je vokal, zajedno sa tri momka, Marko Džambasoski gitara i prateći vokal, Marko Gapo, vokal i ritam gitara, te Siniša Gorgevik na bubnjevima.

3

NOVO!

Sunshine Madness

blind spot

"Blind Spot" treći je singl s nadolazećeg debi albuma riječkog sastava Sunshine Madness. Bend iza sebe ima jedan EP, a dolazak novog albuma očekuje se ovo ljeto.

4

5 4 2

Nellcote

So Long, My Friend

„So Long, My Friend“ dolazi kao najavna pjesma prvog EP-ja zagrebačkog benda Nellcote. Predaja i bijeg fokusna su točka ove lo fi folk pjesme. Izlazak EP-ja očekuje se ovaj mjesec.

5

NOVO!

Bitipatibi

Glečeri

Beogradska dream pop atrakcija Bitipatibi objavila je novi singl "Glečeri" i prateći video spot  kojim nas lagano uvode u svoj drugi album. Album će, prema najavama glavne autorke Une Gašić, uskoro biti završen i objavljen. Poput svoje muzike, Bitipatibi nove stvari objavljuju tiho i bez velike medijske halabuke.

6

6 2 5

delapse

Melt

Projekt delapse predstavlja se singlom Melt. Iza imena delapse stoji Leonard Klaić, glazbenik i producent koji je na sceni aktivan proteklih 10-ak godina. Krenuo je kao suosnivač i bubnjar benda She Loves Pablo, nastavio radom u bendu Killed A Fox te paralelno radio produkciju i za Portman, Muscle Tribe Of Danger And Excellence, Malady Lane... Na prvom singlu Leonard je zaslužan za elektroniku, live instrumente i produkciju, a kao vokal gostuje Chris Ian. (Killed a Fox)

7

10 3 4

Luce

Bar još tren

Zagrebačka kantautorica Luce, punim imenom Lucija Ćustić, objavila je novi singl Bar još tren. Pjesmu je napisala u suradnji s Vinkom Ergotićem, a Mark Mrakovčić je zaslužan za aranžman i produkciju. Pripadajući video spot, koji prikazuje svu ljepotu svakodnevnice, režirala je Ema Giunio, dok je montažu radio Marin Maršić

8

8 2 12

Media Stres

End Times

Čakovečki alt rock bend Media Stres objavio je videospot za singl “End Times” s njihovog trećeg EP-a “E.V.I.L. II”. Spot prati protagonista “Madaha” i njegovo preživljavanje apokaliptičnog svijeta o kojem Media Stres priča u konceptualnom albumu “E.V.I.L.” Za snimanje spota bio je zadužen Dinko Šimac i njegova ekipa iz Theikobraz Productions

9

4 4 3

Luul

Ovo nije kraj

Luul singlom Ovo nije kraj najavljuje izlazak svog nadolazećeg EP izdanja pod imenom „Nadam se da ovo nije kraj“ koji izlazi sutra. Album će biti dostupan na njegovoj Bandcamp stranici.

10

NOVO!

Lovely Quinces

Call the shots

Dunja Ercegović, poznatija pod imenom Lovely Quinces objavila je novi single “Call The Shots”, još jednu suradnju s producentom Markom Mrakovčićem i novi u nizu singlova splitske kantautorice. Nakon koncertno aktivne ljetne sezone, za jesen Lovely Quinces najavljuje novo studijsko izdanje, prvo nakon Meet Me In Moscow EP-a iz 2015. godine.

Prijedlozi Na vrh

1

Mel Camino

Novo vrijeme

Velikogorički rock sastav Mel Camino predstavlja singl i videospot Novo vrijeme kojim najavljuje novi, četvrti studijski album nazvan “Kad? Sad!”. Autor glazbe i teksta je Zlatko Majsec, aranžman potpisuju Mel Camino i Mark Mrakovčić, koji je snimio i producirao pjesmu. Redatelj videospota je Mislav Muretić, a spot je snimljen malo drugačijom tehnikom od onih koje se koriste na našim prostorima – one take izveden unatrag.

2

Iz@ Medošević

Čubiš uz TV

Iz@ Medošević predstavlja Čubiš uz TV, peti po redu singl koji se nalazi na albumu prvijencu iz 2016. pod nazivom “Granulo je sunce”. Pjesma je snimljena u studiju Manufaktura, video potpisuje Enver Krivac, a uz Iz@a, aranžmane su radili Tommazzo Gallina i Zoran Medved. Harmoniku je svirao Filip Marčeta.

3

PipsChips&Videoclips

K1

Pjesma K1, kojom su zagrebački Pips, Chips & Videoclips prošli mjesec obilježili 25 godina postojanja, sada je dobila i video spot. Hrvatska glumica Nina Violić već četvrti puta sudjeluje u nekom njihovom spotu. Režiju potpisuje Ven Jemeršić, nagrađivani slovenski režiser i snimatelj mnogobrojnih filmova, serija, reklamnih kampanja i videospotova.

4

Grefran

Sekret

Bihaćki bend Grefran snimio je novi album, na kome se nalazi i pjesma Sekret za koju su snimili i video spot. Album su snimali u mostarskom studio Pavarotti.

5

persons from porlock

Affordable Amphetamines

"Affordable Amphetamines" novi je singl ljubljanskog benda persons from porlock. Bend iza sebe ima jedan studijski album, naslovljen BadFanfiction, izdan krajem prošle godine.

6

.upset

Dark Times

Dark Times, pjesma s istoimenog prošlogodišnjeg EP-ja zabočke hardcore grupe .upset, dobila je i video spot. U četrnaest godina djelovanja bend je objavio dva demo albuma, dva long play albuma i spomenuti EP. EP je izdan od geenger recordsa, a za spot je odgovoran Fabio Bode.

Prati!

do sljedeće top liste