Muzika je Zvonko Radost

Top lista #20 15.05.2017. - 21.05.2017.

1

2 1 5

Vizija

Glasno!

Bend Vizija iz Skopja objavio je pjesmu „Glasno“ koja je dobila i svoj video-spot, a dolazi sa istoimenog debitantskog albuma. Spot je autorsko djelo Marka Džambazoskog koji je radnju smjestio u mračne prostorije gdje se skoro sve vrijeme vide samo siluete članova benda.Vizija postoji već pet godina i čini je jedna dama, Liljana Jankova koja svira bas gitaru i prateći je vokal, zajedno sa tri momka, Marko Džambasoski gitara i prateći vokal, Marko Gapo, vokal i ritam gitara, te Siniša Gorgevik na bubnjevima.

2

NOVO!

Buč Kesidi

Draga?

Pjesma "Draga?", singl benda Buč Kesidi iz Pančeva s debi albuma "Opsesivno-posesivni ospul", dobila je prateći spot. Pjesma je snimljena u studiju Krokodil, a spot je režirala Milena Grujić

3

1 1 2

Letarg

Rebra

Koprivnički bend Letarg predstavlja singl i spot "Rebra" kojom najavljuje novi album "Tibor" čiji izlazak se očekuje kroz par dana. "Tibor" će se sastojati od dva ranije objavljena EP-a te tri nove pjesme, među kojima se nalazi i "Rebra". Takđer će sve pjesme obilježiti novi mix i mastering kako bi se ujednačile, a album će obilježiti prvu Letargovu kreativnu fazu.

4

4 4 2

Luul

Ovo nije kraj

Luul singlom Ovo nije kraj najavljuje izlazak svog nadolazećeg EP izdanja pod imenom „Nadam se da ovo nije kraj“ koji izlazi sutra. Album će biti dostupan na njegovoj Bandcamp stranici.

5

NOVO!

Nellcote

So Long, My Friend

„So Long, My Friend“ dolazi kao najavna pjesma prvog EP-ja zagrebačkog benda Nellcote. Predaja i bijeg fokusna su točka ove lo fi folk pjesme. Izlazak EP-ja očekuje se ovaj mjesec.

6

7 2 4

delapse

Melt

Projekt delapse predstavlja se singlom Melt. Iza imena delapse stoji Leonard Klaić, glazbenik i producent koji je na sceni aktivan proteklih 10-ak godina. Krenuo je kao suosnivač i bubnjar benda She Loves Pablo, nastavio radom u bendu Killed A Fox te paralelno radio produkciju i za Portman, Muscle Tribe Of Danger And Excellence, Malady Lane... Na prvom singlu Leonard je zaslužan za elektroniku, live instrumente i produkciju, a kao vokal gostuje Chris Ian. (Killed a Fox)

7

NOVO!

Artan Lili

Salonac

Novim singlom “Salonac” beogradski sastav Artan Lili nedvosmisleno kritizira apatiju u koju je društvo u Srbiji zapalo. Energična noise pop četvorka daje britki i jasni presjek situacije u kojoj se mladi danas nalaze. Režija video spota “Salonac” još jednom je povjerena Miodragu Cicoviću, a nova pjesma grupe Artan Lili naći će se na njihovom albumu “New Deal”, koji se očekuje do kraja godine u izdanju diskografske kuće Lampshade Media.

8

10 2 11

Media Stres

End Times

Čakovečki alt rock bend Media Stres objavio je videospot za singl “End Times” s njihovog trećeg EP-a “E.V.I.L. II”. Spot prati protagonista “Madaha” i njegovo preživljavanje apokaliptičnog svijeta o kojem Media Stres priča u konceptualnom albumu “E.V.I.L.” Za snimanje spota bio je zadužen Dinko Šimac i njegova ekipa iz Theikobraz Productions

9

NOVO!

No No Instigator

dečko koji obećava

"Dečko koji obećava" naslovna je stvar s novog EP-ja "..." zagrebačkog benda "No No Instigator". Bend je nastao kao novi projekt članova benda Šlagvort.

10

9 3 3

Luce

Bar još tren

Zagrebačka kantautorica Luce, punim imenom Lucija Ćustić, objavila je novi singl Bar još tren. Pjesmu je napisala u suradnji s Vinkom Ergotićem, a Mark Mrakovčić je zaslužan za aranžman i produkciju. Pripadajući video spot, koji prikazuje svu ljepotu svakodnevnice, režirala je Ema Giunio, dok je montažu radio Marin Maršić

Prijedlozi Na vrh

1

Bitipatibi

Glečeri

Beogradska dream pop atrakcija Bitipatibi objavila je novi singl "Glečeri" i prateći video spot  kojim nas lagano uvode u svoj drugi album. Album će, prema najavama glavne autorke Une Gašić, uskoro biti završen i objavljen. Poput svoje muzike, Bitipatibi nove stvari objavljuju tiho i bez velike medijske halabuke.

2

Lovely Quinces

Call the shots

Dunja Ercegović, poznatija pod imenom Lovely Quinces objavila je novi single “Call The Shots”, još jednu suradnju s producentom Markom Mrakovčićem i novi u nizu singlova splitske kantautorice. Nakon koncertno aktivne ljetne sezone, za jesen Lovely Quinces najavljuje novo studijsko izdanje, prvo nakon Meet Me In Moscow EP-a iz 2015. godine.

3

Sunshine Madness

blind spot

"Blind Spot" treći je singl s nadolazećeg debi albuma riječkog sastava Sunshine Madness. Bend iza sebe ima jedan EP, a dolazak novog albuma očekuje se ovo ljeto.

4

Prljave sestre

Niže od dna

Niška rock'n'roll grupa Prljave sestre objavila je novi singl Niže od dna. Stvar prati i video spot. Krajem prošle gogine bend je preko svoje bandcamp stranice upoznao publiku s prvim studijskim albumom, snimljenim u studiju „PsychoTherapy“ u Nišu. Prljave Sestre trenutno rade na realizaciji drugog studijskog albuma.

5

Kukushai

Sea Animal

"Sea Animal" je novi singl s albuma "Fruitile" avangardnog pop tria Kukushai. Kukushai  djeluje u Rotterdamu, a čine ga Eva Poženel - vokali, sintesajzer, Mi Hong - bubnjevi, Rok Zalokar - klavir, sintesajzer.

6

She Loves Pablo

Rocket To Your Neverending

Zagrebački stoner rock bend She Loves Pablo objavio je novi video spot za pjesmu Rocket To Your Neverending s aktualnog albuma “Try Mandarin“. Spot prikazuje prošlogodišnji nastup u KSET-u, a za snimanje i montažu zaslužan je Hrvoje Baudoin.

Prati!

do sljedeće top liste