Muzika je Zvonko Radost

Top lista #18 01.05.2017. - 07.05.2017.

1

1 1 3

Vizija

Glasno!

Bend Vizija iz Skopja objavio je pjesmu „Glasno“ koja je dobila i svoj video-spot, a dolazi sa istoimenog debitantskog albuma. Spot je autorsko djelo Marka Džambazoskog koji je radnju smjestio u mračne prostorije gdje se skoro sve vrijeme vide samo siluete članova benda.Vizija postoji već pet godina i čini je jedna dama, Liljana Jankova koja svira bas gitaru i prateći je vokal, zajedno sa tri momka, Marko Džambasoski gitara i prateći vokal, Marko Gapo, vokal i ritam gitara, te Siniša Gorgevik na bubnjevima.

2

4 2 2

delapse

Melt

Projekt delapse predstavlja se singlom Melt. Iza imena delapse stoji Leonard Klaić, glazbenik i producent koji je na sceni aktivan proteklih 10-ak godina. Krenuo je kao suosnivač i bubnjar benda She Loves Pablo, nastavio radom u bendu Killed A Fox te paralelno radio produkciju i za Portman, Muscle Tribe Of Danger And Excellence, Malady Lane... Na prvom singlu Leonard je zaslužan za elektroniku, live instrumente i produkciju, a kao vokal gostuje Chris Ian. (Killed a Fox)

 

3

NOVO!

Luce

Bar još tren

Zagrebačka kantautorica Luce, punim imenom Lucija Ćustić, objavila je novi singl Bar još tren. Pjesmu je napisala u suradnji s Vinkom Ergotićem, a Mark Mrakovčić je zaslužan za aranžman i produkciju. Pripadajući video spot, koji prikazuje svu ljepotu svakodnevnice, režirala je Ema Giunio, dok je montažu radio Marin Maršić

4

2 2 2

Revirgin

Anything Lethal?

Revirgin čakovečki je alt rock solo projekt osnovan kao duo 2015 godine. Pjesma "Anything Lethal?" nalazi se na novom, prvom albumu ".​.​.​at the point when the milk tastes better than the cereal itself​.​.​."

5

8 1 9

Media Stres

End Times

Čakovečki alt rock bend Media Stres objavio je videospot za singl “End Times” s njihovog trećeg EP-a “E.V.I.L. II”. Spot prati protagonista “Madaha” i njegovo preživljavanje apokaliptičnog svijeta o kojem Media Stres priča u konceptualnom albumu “E.V.I.L.” Za snimanje spota bio je zadužen Dinko Šimac i njegova ekipa iz Theikobraz Productions

6

NOVO!

MINNI

Fool

Minni, zagrebačka glazbenica s trenutnom adresom u Berlinu, prošlog je mjeseca izdala svoj prvi singl naslovljen "Fool". Sljedeći singl najavljen je za svibanj, a ove godine možemo očekivati i EP.

7

NOVO!

Valentino Boskovic

Milde Sorte

Bend Valentino boskovic dva su Bracana koji zajedno sviraju od 2003., a ovaj je projekt nastao je 2013. Iza sebe imaju dva albuma, "VSSR" i "Marsovska listina", a nedavno su izdali novi singl.

8

9 8 2

Dogs in Kavala

Boje

Beogradski psychedelic-garage trio Dogs in Kavala objavio je novi singl "Boje" i prateći video spot. Iza sebe imaju jedan singl, “Hvala Ti Što Postojiš“, kao i jedno kasetno izdanje. Spot je režirao Dušan Marić.

9

3 1 6

Kontradikshn

027

Kontradikshn, elektro rock sastav iz Brežica, objavio je debitantski album naslovljen "Reframing". Spot za singl 027 izašao je ovaj mjesec. Nakon što su osvojili drugo mjesto na šetom Demofestu, izdali su prvi EP „Anatomy“ koji im je omogućio regionalnu turneju, da bi godinu dana kasnije bili proglašeni jednim od boljih novijih slovenskih bendova.

10

NOVO!

Drvored

Zagreb

Novi singl hrvatsko-francuskog sastava Drvored „šeće“ kroz ulice Zagreba i opisuje dvije različite perspektive pogleda na grad. Francuska šansona o Zagrebu protkana Drvoredovim balkankanom kroz upečatljivi video prikazuju rozu i sivu stranu grada. Video produkciju potpisuje Doringo, dok je autor i skladatelj „Zagreba“ Frederic Lanz, a za aranžman je zaslužan Drvored.

Prijedlozi Na vrh

1

Letarg

Rebra

Koprivnički bend Letarg predstavlja singl i spot "Rebra" kojom najavljuje novi album "Tibor" čiji izlazak se očekuje kroz par dana. "Tibor" će se sastojati od dva ranije objavljena EP-a te tri nove pjesme, među kojima se nalazi i "Rebra". Takđer će sve pjesme obilježiti novi mix i mastering kako bi se ujednačile, a album će obilježiti prvu Letargovu kreativnu fazu.

 

2

And The Kid

Back To Trees

Zagrebački indie rock bend And The Kid objavili su novi singl Back To Trees. U pjesmi obogaćenoj elektronskim elementima pridružila im se Lovely Quinces sa svojim osebujnim vokalom. Bend je zaslužan za tekst i glazbu, producirao je Leonard Kljajić, a režiju spota potpisuje Nikolina Pavleković. 

 

3

moloa

insajder

Beogradska grupa Moloa je, nakon debitantskog singla “Sat u glavi” i pesme “Ponekad” (za koju je napravljen i video spot) objavila i svoj treći singl “Insajder”, kojim je kompletirano njihovo prvo EP izdanje. Pjesma je snimljena u beogradskom studiju Destilerija, a za produkciju, miks i master su bili zaduženi Petar Rudić i Sergej Sokolov.

 

4

In Absentias

Running

Bend In Absentias je nastao kao solo projekat Ane Avramov, mlade autorke i muzičarke iz Zrenjanina, da bi se potom razvio u trio, koji osim nje okuplja i bubnjara, Dušana Golmajera i basistu Nikolu Markovića.  "Running", pjesma s njihovog poslijednjeg izdanja, dobila je spot.

 

5

One Piece Puzzle

Ja se smanjujem

Riječka skupina One Piece Puzzle objavila je novi singl. Ja se smanjujem frenetična je pjesma koja najavljuje izlazak njihovog albuma „III“ . Spot je snimljen mobilnim telefonom  u suradnji s Kristijanom Vučkovićem.

6

Luul

Ovo nije kraj

Luul singlom Ovo nije kraj najavljuje izlazak svog nadolazećeg EP izdanja pod imenom „Nadam se da ovo nije kraj“ koji izlazi sutra. Album će biti dostupan na njegovoj Bandcamp stranici.

Prati!

do sljedeće top liste