Muzika je Zvonko Radost

Top lista #17 24.04.2017. - 30.04.2017.

1

1 1 2

Vizija

Glasno!

Bend Vizija iz Skopja objavio je pjesmu „Glasno“ koja je dobila i svoj video-spot, a dolazi sa istoimenog debitantskog albuma. Spot je autorsko djelo Marka Džambazoskog koji je radnju smjestio u mračne prostorije gdje se skoro sve vrijeme vide samo siluete članova benda.Vizija postoji već pet godina i čini je jedna dama, Liljana Jankova koja svira bas gitaru i prateći je vokal, zajedno sa tri momka, Marko Džambasoski gitara i prateći vokal, Marko Gapo, vokal i ritam gitara, te Siniša Gorgevik na bubnjevima.

2

NOVO!

Revirgin

Anything Lethal?

Revirgin čakovečki je alt rock solo projekt osnovan kao duo 2015 godine. Pjesma "Anything Lethal?" nalazi se na novom, prvom albumu ".​.​.​at the point when the milk tastes better than the cereal itself​.​.​."

3

4 1 5

Kontradikshn

027

Kontradikshn, elektro rock sastav iz Brežica, objavio je debitantski album naslovljen "Reframing". Spot za singl 027 izašao je ovaj mjesec. Nakon što su osvojili drugo mjesto na šetom Demofestu, izdali su prvi EP „Anatomy“ koji im je omogućio regionalnu turneju, da bi godinu dana kasnije bili proglašeni jednim od boljih novijih slovenskih bendova.

4

NOVO!

delapse

Melt

Projekt delapse predstavlja se singlom Melt. Iza imena delapse stoji Leonard Klaić, glazbenik i producent koji je na sceni aktivan proteklih 10-ak godina. Krenuo je kao suosnivač i bubnjar benda She Loves Pablo, nastavio radom u bendu Killed A Fox te paralelno radio produkciju i za Portman, Muscle Tribe Of Danger And Excellence, Malady Lane... Na prvom singlu Leonard je zaslužan za elektroniku, live instrumente i produkciju, a kao vokal gostuje Chris Ian. (Killed a Fox)

5

5 3 7

Baobab

U gradu koji tone

Pjesma "u gradu koji tone" singl je s nadolazećeg albuma "Naše vreme" benda Baobab iz Arilja. Singl je snimljen u Studiju OFF u Sevojnu.

6

NOVO!

June

Shine

Pjesma "Shine" nalazi se na novom albumu mladog makedonskog indie benda June. "Living for the Weekend", njihov treći studijski album, izašao je u ožujku. Album je snimljen u skopljanskom Alshar studiju.

7

6 6 2

Harvo Jay

Tvornice

"Tvornice" su treća stvar s albuma prvijenca Harvo Jaya "Sok od Agonije". Harvo Jay su Hrvoje Dešić - vokali, gitara, Marko Pernarčić - bas, vokali, Šimun Padovan - bubnjevi, perkusije, vokali. Snimanje i miks obavio je Marko Pernarčić.

8

9 1 8

Media Stres

End Times

Čakovečki alt rock bend Media Stres objavio je videospot za singl “End Times” s njihovog trećeg EP-a “E.V.I.L. II”. Spot prati protagonista “Madaha” i njegovo preživljavanje apokaliptičnog svijeta o kojem Media Stres priča u konceptualnom albumu “E.V.I.L.” Za snimanje spota bio je zadužen Dinko Šimac i njegova ekipa iz Theikobraz Productions

9

NOVO!

Dogs in Kavala

Boje

Beogradski psychedelic-garage trio Dogs in Kavala objavio je novi singl "Boje" i prateći video spot. Iza sebe imaju jedan singl, “Hvala Ti Što Postojiš“, kao i jedno kasetno izdanje. Spot je režirao Dušan Marić.

10

2 2 4

Catrin Noise

Told You Once

Banjalučka kantautorica Catrin Noise, povodom 10 godina bavljenja muzikom, dala je vizualni identitet pjesmi "Told You Once" s albuma "Out". Autorka kaže da pjesma ispituje međuljudske odnose, otuđenje, strah od iskrenosti i otvorenosti.

Prijedlozi Na vrh

1

MINNI

Fool

Minni, zagrebačka glazbenica s trenutnom adresom u Berlinu, prošlog je mjeseca izdala svoj prvi singl naslovljen "Fool". Sljedeći singl najavljen je za svibanj, a ove godine možemo očekivati i EP.

 

2

Luce

Bar još tren

Zagrebačka kantautorica Luce, punim imenom Lucija Ćustić, objavila je novi singl Bar još tren. Pjesmu je napisala u suradnji s Vinkom Ergotićem, a Mark Mrakovčić je zaslužan za aranžman i produkciju. Pripadajući video spot, koji prikazuje svu ljepotu svakodnevnice, režirala je Ema Giunio, dok je montažu radio Marin Maršić

3

Mayales

Među tajnim tajnama

Pjesma „Među tajnim tajnama“ prva je pjesma s aktualnog albuma benda Mayales naslovljenog „Simbol za sunce“ koji je izašao ovaj mjesec. Simbol za sunce treći im je studijski album. Njime su prekinuli petogodišnju stanku. Album je izdan od Aquarius Recordsa.

4

Auf Wiedersehen

Novac

Pjesma "Novac" beogradskog elektro-rock sastava Auf Wiedersehn nedavno je dobila i vizualni identitet. Bend postoji od 2010. godine, a prošle su godine izdali i svoj prvi album "Auf Wiedersehn".

5

Valentino Boskovic

Milde Sorte

Bend Valentino boskovic dva su Bracana koji zajedno sviraju od 2003., a ovaj je projekt nastao je 2013. Iza sebe imaju dva albuma, "VSSR" i "Marsovska listina", a nedavno su izdali novi singl.

6

Drvored

Zagreb

Novi singl hrvatsko-francuskog sastava Drvored „šeće“ kroz ulice Zagreba i opisuje dvije različite perspektive pogleda na grad. Francuska šansona o Zagrebu protkana Drvoredovim balkankanom kroz upečatljivi video prikazuju rozu i sivu stranu grada. Video produkciju potpisuje Doringo, dok je autor i skladatelj „Zagreba“ Frederic Lanz, a za aranžman je zaslužan Drvored.

Prati!

do sljedeće top liste