Muzika je Zvonko Radost

Top lista #12 20.03.2017. - 26.03.2017.

1

2 1 3

Media Stres

End Times

Čakovečki alt rock bend Media Stres objavio je videospot za singl “End Times” s njihovog trećeg EP-a “E.V.I.L. II”. Spot prati protagonista “Madaha” i njegovo preživljavanje apokaliptičnog svijeta o kojem Media Stres priča u konceptualnom albumu “E.V.I.L.” Za snimanje spota bio je zadužen Dinko Šimac i njegova ekipa iz Theikobraz Productions.

2

NOVO!

Chui feat. Josipa Lisac

Tebi putujem

Chui i Josipa Lisac s ponosom predstavljaju pjesmu Tebi putujem, pjesmu koja na domaću glazbenu scenu donosi nešto potpuno novo. Pjesmu potpisuju klavijaturist benda Toni Starešinić te frontmenica Mangroovea, grupe u kojoj zajedno djeluju, i njegova supruga Željka Veverec. Pjesma je sama od sebe pozvala Josipu Lisac jer se njena razigrana i kreativne energija odmah stopila s onom koju odašilje Chui.

3

3 3 2

Baobab

U gradu koji tone

Pjesma "u gradu koji tone" singl je s nadolazećeg albuma "Naše vreme" benda Baobab iz Arilja. Singl je snimljen u Studiju OFF u Sevojnu.

4

NOVO!

Radost!

Ali nismo

Zagrebački alt rock bend Radost! ovaj je mjesec izdao novi album naslovljen U zoni. Ali nismo naslovna je pjesma albuma. Album je snimljen u zagrebačkom studiju Radost!Pjesma "u gradu koji tone" singl je s nadolazećeg albuma "Naše vreme" benda Baobab iz Arilja. Singl je snimljen u Studiju OFF u Sevojnu.

5

10 3 4

Porto Morto

Zadnji dan zime

"Zadnji dan zime" šesta je stvar sa samoizdatog debitantskog albuma zagrebačkog benda Porto Morto. Bend je isplovio iz suradnje kroz JeboTon kolektiv 2011. 

6

NOVO!

Milan Petrovic Quartet

Morning Ring

Milan Petrović Quartet predstavlja novi spot za pjesmu Morning Ring s aktualnog albuma Dates koji je izdao Metropolis Music. Spot je snimljen u ateljeu Crtanje, a glavnu ulogu ima Nataša Kekanović. Spot je simbolično objavljen 8. marta u 8.03h.

7

9 3 6

Peglica i komandos

Kefter Gatha

Kefter Gatha prva je stvar s istoimenog debitantskog albuma mladog zagrebačkog benda Peglica i komandos. Album je izašao u siječnju ove godine.

8

NOVO!

Urban&4

Dirigent

Prvi singl s novog albuma Urban&4, čiji je izlazak predviđen za jesen 2017. godine, je pjesma pod nazivom "Dirigent". Snimljena je u studiju Phonophobia, u Rijeci, u prostoru u kojem bend inače svira i stvara, a ulogu snimatelja preuzeo je basist benda - Sandi Bratonja. Autorstvo glazbe i teksta potpisuje Damir Urban, aranžman i produkciju Urban&4.

9

NOVO!

Lolacoaster

BHMS

Zagrebački bend Lolacoaster objavili su novi singl BHMS. Sami se trude izbjegavati kategoriziranje i bježe k eksperimentiranju zvukom, gdje god ih to dovelo.

10

6 6 2

Moskau

My Body, My Way

Kolektiv Moskau otkrio je prvi singl sa nadolazeće dvostruke ploče 'Violence/Sorrow'. Riječ je o pjesmi “My Body, My Way”, mračnoj baladi o pravu svakog čovjeka da bira vlastiti put u propast. Pjesmu je snimio Vedran Peternel u zagrebačkom klubu Vinyl. Album “Violence/Sorrow” bit će objavljen ovog proljeća

Prijedlozi Na vrh

1

Kontradikshn

027

Kontradikshn, elektro rock sastav iz Brežica, objavio je debitantski album naslovljen "Reframing". Spot za singl 027 izašao je ovaj mjesec. Nakon što su osvojili drugo mjesto na šetom Demofestu, izdali su prvi EP „Anatomy“ koji im je omogućio regionalnu turneju, da bi godinu dana kasnije bili proglašeni jednim od boljih novijih slovenskih bendova.

 

2

Cojones

Origin of Fire

Zagrebačka grupa Cojones izbacila je novi video singl sa svog  hvaljenog albuma “Resonate” izašlog krajem 2016. “Origin Of Fire” režira je naš poznati redatelj Radislav Jovanov Gonzo, dok montažu i koloriranje potpisuje Marko Šuvak Martinović.

 

3

Kozmodrum

Whisper

Nakon nedavnog predstavljanja singla „Otok Potok“, elektronički jazz sastav Kozmodrum časti nas i drugim po redu, naziva „Whisper“. Pjesma sadrži vokalne dionice u izvedbi Maria Huljeva, prošarana je broken beat teksturom, new jazz utjecajima, te upakirana u indie atmosferu.

 

4

ŽeneKese

Drveće

ŽeneKese, beogradski rock sastav, objavio je video spot za pjesmu "Drveće". Pjesma će se nalaziti na njihovom trećem, nadolazećem albumu "Biće to OK". Spot je sniman u Down there studiju, gdje je bend i snimio većinu albuma, a redatelj i direktor fotografije je Nemanja Đorđević, poznati rock fotograf. 

 

5

Herz

Nije moj dan

Beogradski sastav Herz izbacio je debitantski singl naslovljen "Nije moj dan" i prateći spot. Pjesmu je izdao Studio Strip Beograd.

6

Antenat ft. Stanko Kovačić i Ane Paška

Bolivija

"Ubrzo nakon izlaska albuma izrodila se ideja da bi 'Bolivija', budući da podosta odudara od našeg 'standardnog' zvuka, trebala dobiti spot. Vizija jednog atmosferičnog, intimnog, mračnog spota počela se ostvarivati 'samo' tri godine kasnije, kada je prijedlog za suradnju objeručke prihvatio snimatelj Damian Nenadić, koji potpisuje režiju spota" kažu iz benda.

Prati!

do sljedeće top liste