Muzika je Zvonko Radost

Top lista #20 16.05.2016. - 22.05.2016.

1

NOVO!

Jesenji Orkestar feat. Ljubičice

Zarobljen u pesmi

"Zarobljen u pesmi"  je četvrti spot s albuma Godine u vetru (ili ne brini dušo, Ežen je u redu. Pjesma je zbog upotrebe elekro ritmova,  najplesnija pjesma s albuma. Aranžman je napravio Petar Stevanović iz grupe Ljubičice, a pored elektronske buke u pjesmi su zastupljene i oštre gitare. Pjesma ima prepoznatljiv solo u kome se gitare prepliću sa trubama, što je zaštitni znak benda Ljubičice. Album “Godine u vetru” je objavljen 1.1.2016., snimljen je u studiju Krokodil u Pančevu i nastao je u bliskoj suradnji Daniela Kovača iz Jesenjeg Orkestra s grupom Ljubičice.

2

NOVO!

NLV

Sisters of the Sun

Pulska skupina NLV novim singlom "Sisters of the Sun" najavljuje svoj prvi studijski album. Pjesma "Sisters of the Sun" rezultat je oblikovanja skupine iz originalnog trija u peteročlani sastav - Nikol Ćaćić, Luki Šipetiću i Vedranu Grubiću početkom prošle godine pridružili su se Roni Nikolić na bas gitari i Silvio Bočić za bubnjevima. "Bilo nam je lijepo raditi novi materijal u drugačijem sastavu nego do sada. Ovakav zvuk donosi nešto novo, kako za nas, tako i za naše slušatelje" ističu NLV. Videospot i čitav novi vizualni identitet skupine nastao je u suradnji s Ivanom Kujundžić i Dinom Santalezom (Pridjevi).

3

1 1 3

Bitipatibi

Pesma Beogradu

Shoegaze/dream pop bend iz Beograda Bitipatibi objavio je novi singl pod imenom “Pesma Beogradu”. Beogradski sastav je koncertno aktivan u tekućoj godini. Održali su niz koncerata širom regije, a trenutno rade na novom albumu koji će naslijediti njihov odlični prvijenac “Lešnici divlji“. Sada su objavili novi singl, a producent i snimatelj nove pjesme je Goran Crevar. Bend je unatoč svim kadrovskim promjenama zadržao onaj od početka prepoznatljiv, sanjiv zvuk.

4

2 1 7

Anita Andreis

Your Pain is My Paint

Anita Andreis je nagrađivana skladateljica, pjevačica i pijanistica. Raznovrsnost ju je dovela do raznolike karijere pa tako pokriva širok spektar stilova pripremljen za medijske projekte kao što su filmovi, traileri, igrice, televizija, kazalište itd. Poznata je po specifičnom stilu orkestracije i orkestralnih boja uklesanih u bogatu teksturu kompozicija, koja priziva brojne slike i emocije u slušatelja. Sklada muziku s jakim subliminalnim utjecajem za baletne predstave, animacije i igrane filmove, reklame, obrazovne i dokumentarne filmove. Your Pain is My Paint je njen treći samostalni singl albuma u nastajanju.

5

NOVO!

Porto Morto

Previše kraljeva

Porto Morto objavio je novi spot "Previše kraljeva", ususret svom debitantskom albumu. Video je nastao kroz tri mjeseca unutar kojeg se članovi benda zajednički igraju s reprodukcijom videa koji su prethodno snimili. Video je sniman sa dvije kamere, 7 mobitela, 2 kompjutera, jednim ogledalom, 4 danja svijetla i 16 upaljenih žarulja od kojih su 2 štedne. “Tekst pjesme je nastao kao osvrt na prolazak ulicom noću u kojoj je svjetlo gorilo na svakom prozoru okrenutom prema ulici, potom dolazak kući, paljenje svjetla, paljenje kompjutera i stavljanje mobitela na punjač u zadnjoj sekundi.” – kaže Roko Crnić.

6

7 6 2

Lira Vega

Himalaja

Lira Vega iz Beograda izdala je već 6. spot s trećeg albuma Duhovi na kojem se inače nalazi 11 stvari.  Spot je sniman ni manje ni više u Tokiju pod redateljskom palicom Aleksandra Dragičevića, a sama pjesma pretendira postati veliki hit. Lira Vega nastupa u sastavu Vladimir Đorđević, Zoja Borovčanin i Pavle Stašić, a bend je osnovan još davne 1998. pod okriljem kazališnog projekta nazvanog Pozorište Šešira.

7

NOVO!

Went

New Year s 5 A.M.

Spotom za singl "New Year’s 5 am", beogradski bend Went najavljuje izlazak svog prvog albuma "The Great Escape". Pjesmu o trenutku preispitivanja i vrsti odluke koja se donosi u prvim satima Nove godine prati spot po ideji mlade scenaristice Sare Radojković. Nakon nekoliko izdanja za izdavačku kuću „Floorcollapsing“, Went je 2014. izdao svoj treći EP „Alternative Endings“, praćen spotovima za singlove „Short Term Memory“ i „Robot Thoughts“. Went postoji od 2005. godine, a u svojoj muzici, polazeći od tradicije američkog folka, mješa uticaje alternativnih žanrova sa estetikom akustičnog zvuka. 

8

10 2 12

Žen

Žal

Žen (Zagreb) su objavile novi singl "Žal" i prateći video spot. Treći je to singl s hvaljenog albuma "Jantar", jednog od najboljih domaćih i regionalnih izdanja prošle godine koji donosi specifičan, slojevit i kompleksan zvuk koji je teško žanrovski definirati, a kreće se u smjeru dream popa, post-rocka, syntha, te poigravanje s rodnim ulogama, ali i emotivne, metaforične tekstove. "Žal" je morska pjesma koja miriše na more, a spot je nastao u zimskom ambijentu sa sjećanjima na ljeto. 

9

8 4 3

Mahatma

Reason I Quit

Mahatma iz Zaboka nastavlja s izdavanjem singlova/spotova sa svojeg nadolazećeg 3. albuma “Love and Music“. Izdavanje albuma na Bandcamp stranicama benda najavljuju za 1.5. Praznik rada i nakon toga kreću u koncertnu promociju i to najprije u rodnom Zaboku gdje nastupaju već 7.5. potpomognuti prijateljima iz Novog Sada, bendom Wolfram i brojnim gostima koji su sudjelovali na albumu. “Reason I Quit“ je poziv da se trgnemo iz učmalih rutina i promijenimo svijet, jer: „Svijet mjenjaju oni koji su dovoljno ludi da misle kako ga mogu promijeniti.“

10

NOVO!

Jimmy Barka Experience

Sangoro The Fisherman

Jimmy Barka Experience je ritmička bravura, trio dva DJ-a i bubnjara. Nakon izlaska njihovog "Old News" mixtape-a i velike količine koncerata, bend je napravio album s pomakom od svojih prethodnih izdanja. Osnovni princip ostaje isti: kolaž pun nepredvidivih promjena, i šarena mješavina stilova od funka, breaks, afro i hip hop do turske psihodelije. Glazba je uvijek rezultat 100% live improvizacije, igranje iznova i iznova i iznova. I same pjesme nastaju iz igre, izvedbe; razvijaju se, mijenjaju, mijese i poliraju. Članovi su: Marjan Stanić – bubnjevi (Foltin),  Bakto – turntables i Borka – turntables.

Prijedlozi Na vrh

1

Denis Katanec

Plavi/Crveni

Zagrebački kantautor Denis Katanec nakon uspješnih koncerata po Zagrebu, Beogradu i Novom Sadu, izbacio je novu pjesmu i spot kojom najavljuje EP. Po prvi puta se odrekao gitare i oslonio samo na crno-bijele tipke piana. Album, kao i ova pjesma, vodi vas kroz bespuće njegovih snova. Ovoga puta pridružuju mu se Zvonimir Varga na pianu, te Tarik Haskić na efektima i zvukovima. DK Trio album će uskoro biti završen, ali odgađa se izbacivanje do kraja ljeta zbog sira.

2

Jonathan

Heaven

Riječka grupa Jonathan ima novi singl “Heaven” kojim najavljuje skori izlazak njihovog drugog izdanja, mini albuma “To Love…” od 7 pjesama čiji se izlazak očekuje u lipnju. Bit će to prvi dio albuma čiji će drugi dio, nazvan Or To Hold biti predstavljen u sljedećoj fazi čime će se potpuno zaokružiti drugo Jonathanovo izdanje. Uz bend u pjesmi su svirali Ivan Kovačić Kova (saks), Darko Terlević (klavir), Tea Grubišić Mihalić (violina), Eduard Kraljić (violina) dok je prateće vokale otpjevala Ana Jakšić. Gospodin Jonathan Heaven je inače pasionirani entuzijast instrumenta, zvučne skulpture poznate pod imenom hang hang.

3

Ooral Sea

Much More Than You

Dva dečka Slavc & Bufo iz Slovenije točnije Šentjernej/Krško sviraju stoner, garage, psychedelic, grunge, rock... Bend su napravili krajem 2013, a 2015. su izdali debi album Ooral Sea s kojeg predstavljamo pjesmu Much More Than You. Trenutno rade na novom izdanju tj. split albumu s slovenskim bendom Suzi Soprano s Kilimandžara u Tanzaniji.

4

Drvored

Baš sam sretan

Zagrebačka balkankan ekipa Drvored objavila je novi spot i singl za pjesmu “Baš sam sretan”. Video za najljepšu baladu s albuma “Arhelino” nastao je kao rezultat dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje Drvoreda sa snimateljem i producentom Marinom Nekićem koji je napravio i prvi spot za “Le vieux marin / Ribar”. Video je sniman i produciran u Brazilu, a u glavnim ulogama su brazilski glumci koji za potrebe spota govore hrvatski. Oprema je ista onoj korištenoj u filmu “Hobit” o čemu govori kvaliteta ovog video uratka. Ovu deveteročlanu ekipu krasi iznimna puhačka sekcija, tekstovi na francuskom i hrvatskom jeziku. 

5

Stray Dogg

Come Along Wind

Popularni beogradski bend Stray Dogg objavio je novi spot snimljen za naslovnu pjesmu novog albuma “Come Along Wind” čime nastavlja promotivne aktivnosti, a bend se trenutno nalazi na turneji po Italiji. Spot je režirala Marija Šević, a na produkciji su radili Dušan Grubin i Dragana Baćović. Zanimljivo je što je spot sniman na zapanjujućem Durmitoru koji otvara novu dimenziju doživljaja pjesme.

6

Carnaval

Singing colours

Slovenski protostoner veterani Carnaval izdali su novi spot sa svježom stvari s novog EP-ja Big Fish. Na EP-u se nalaze 4 stvari koje nisu uvrštene u dugoočekivani novi album, četvrti po redu, koji se najavljuje za ljeto 2016.  EP "Big Fish" je poklon i zahvala fanovima koji su poduprli snimanje dolazeće ploče, a koji vole tvrdu garažnu muziku, kako bi lakše dočekali novi album.  

Prati!

do sljedeće top liste