Muzika je Zvonko Radost

Top lista #12 21.03.2016. - 27.03.2016.

1

1 1 4

M.O.R.T.

Plamen što kriješ

M.O.R.T. iz Sinja pripremaju novi album „Tužna kocka" koji će biti objavljen u ožujku ove godine, nakon što su izdanjem „Odjel za žešće" obilježili posljednje dvije godine, postali pobjednici prvog RockOff festivala i odsvirali preko 200 sjajnih koncerata diljem Hrvatske i regije. „Plamen što kriješ" je prvi singl s nadolazećeg albuma, a spot i pjesma su oda glazbi i kolegama glazbenicima, te najstarijem bubnjaru u Sinju Nikici Čoviću, koji je ujedno u glavnoj ulozi u spotu. "Spot je snimao i režirao Nevio Smajić koji je već surađivao s nama. Njegovi su spotovi za „Ninu“ i „Tango“.

2

NOVO!

Anita Andreis

Your Pain is My Paint

Anita Andreis je nagrađivana skladateljica, pjevačica i pijanistica. Raznovrsnost ju je dovela do raznolike karijere pa tako pokriva širok spektar stilova pripremljen za medijske projekte kao što su filmovi, traileri, igrice, televizija, kazalište itd. Poznata je po specifičnom stilu orkestracije i orkestralnih boja uklesanih u bogatu teksturu kompozicija, koja priziva brojne slike i emocije u slušatelja. Sklada muziku s jakim subliminalnim utjecajem za baletne predstave, animacije i igrane filmove, reklame, obrazovne i dokumentarne filmove. Your Pain is My Paint je njen treći samostalni singl albuma u nastajanju.

3

3 3 2

Тhe Planktons

Coastline groove

The Planktons su surferi iz Skoplja. Okupili su se 2015. i već imaju svoj prvi EP “El Plancton“ koji je izašao u 12. mjesecu 2015. s kojeg nam predstavljaju pjesmu Coastline Groove. Sviraju u sastavu: Viktor Glavinovski – gitara, Marko Trendafilovski – bubnjevi i Darko Popovski – bas.

4

10 2 5

Žen

Žal

Žen (Zagreb) su objavile novi singl "Žal" i prateći video spot. Treći je to singl s hvaljenog albuma "Jantar", jednog od najboljih domaćih i regionalnih izdanja prošle godine koji donosi specifičan, slojevit i kompleksan zvuk koji je teško žanrovski definirati, a kreće se u smjeru dream popa, post-rocka, syntha, te poigravanje s rodnim ulogama, ali i emotivne, metaforične tekstove. "Žal" je morska pjesma koja miriše na more, a spot je nastao u zimskom ambijentu sa sjećanjima na ljeto. 

5

NOVO!

don_t go

Dark Country

don_t go su hrvatsko/austrijski duo Nina Jukić (vokal, klavir, sintevi) i Alexander Forstner (bubnjevi, gitara, elektronika). Počeli su stvarati 2013. što je bila posljedica preseljenja u Beč iz Zagreba i Graza, njihovih rodnih gradova, gdje su se bavili glazbom. Kao don_t go, Nina i Alexander održali su nekolicinu koncerata u Beču, a u veljači 2016. sami su izdali svoj debitantski EP "Dark Country". Na produkciji su radili zajedno s Ksenijom Ladić i Matijom Vojvodićem, inače članovima hvaljenog elektroničkog sastava Tomislav. Spot je snimio i režirao Christopher Herndler, a u spotu su surađivali s hrvatskim modnim brendom Murva.

6

2 2 5

Werefox

Triads

Slovenski alternativci Werefox objavili su videospot za novu pjesmu “Triads”, kojim najavljuju svoj drugi studijski album ”Das Lied der Maschinen“. Werefox su ovaj put preuzeli stvar u svoje ruke i sami se pobrinuli za izradu videospota za novi singl. Kontrolu je preuzeo basist Manuel Hahn, čija je suradnja sa njemačkim 3D animatorom Martinom Ernstom, rezultirala u pravu vizualnu atrakciju. Werefox su alter rock kvartet iskusnih muzičara iz Slovenije (Psycho-Path, Manul, kleemar, Sphericube, Lollobrigida) koji je pažnju privukao već sa debijem “I Am Memory” (God Bless This Mess, 2013). 

7

NOVO!

Damir Avdić

51

Damir Avdić Graha, objavio je novu pjesmu pod nazivom "51" koliko i sam ima godina. U 10. mjesecu 2015. je Tuzlak s ljubljanskom adresom objavio svoj posljednji album "Manjina", koji je naišao na sjajne rekacije, a sada publici predsatavlja novu pjesmu "51". Damir Avdić do sada je izdao pet studijskih albuma “Od trnja i žaoka”, “Mrtvi su mrtvi”, “Život je raj”, “Mein Kapital” i “Human Reich”. Autor je zbirke pjesama “Kuda, sestro” te romana “Na krvi ćuprija”, “Enter džehenem”, “Tiket za revoluciju”, “Ne želim da pobijedim”. Autor je i muzike za više pozorišnih predstava, dokumentarnih filmova i igrani film "Arheo". 

8

NOVO!

Artan Lili

Ono što te neće

Kao najavu drugog albuma koji će sukcesivno biti objavljivan isto kao i prvi, grupa ​Artan Lili predstavila je spot za novu pjesmu "Ono što te neće". ​Vide je režirao Staša Tomić, a realiziran je u suradnji s kompanijom za razvoj videoigrica Eipix iz Novog Sada, koja je podržala kreiranje suvremenog vizualnog imidža benda. ​Ostvarena je saradnja i s vizualnim umjetnikom Izvanrednim Bobom​,​ uz nesebičnu podršku Miloša Gojkovića iz studija Gojko.Od srca se zahvaljujemo svima na iskazanom entuzijazmu bez kojeg, kao i obično, ne bi bilo ničega" kazao je Bojan Slačala povodom objavljivanja singla.​

9

6 3 4

Rib

Johnny

Rib dolazi iz Makedonije, točnije iz Kumanova. Članovi su: Jane Trajkovski, Ivica Dimitrijević i Filip Stancevski i upravo su izdali album “Something Completely Different“. Zanimljivo je da Ivica Dimitrijević i Filip Stancevski sviraju zajedno u još jednom bendu koji se zove SIZ, u kojemu Jane također gostuje na trubi, a Jane svira i u bendu JUN. Time zatvaramo krug od tri benda s tri slova.

10

5 5 2

Porto Morto

Isplazi krovove

Zagrebački bend Porto Morto objavio je singl s pripadajućim videom kojim najavljuje debitantski album koji će izaći u 4. mjesecu. Video je nastao suradnjom s plesačem Svenom Bahatom, s kojim su zajedno istražili gradske prostore u odnosu na tijelo i njegovo kretanje. "Tekst pjesme je nastao kao osvrt na prolazak između sata na Trgu bana Jelačića i stare Vlaške, na kojem me taj put zaustavilo jedanaestero ljudi predstavljajući mi novu mobilnu ponudu ili tražilo donacije humanitarnog tipa ili molilo da ispunim anketu o brendovima cigareta ili me pokušalo pošpricati novim parfemom" objasnio je Roko iz benda.

Prijedlozi Na vrh

1

Seine

Kritika čistog razuma

Varaždinski kantautor Ivan Ščapec aka Seine, nakon razlaza noise-pop benda Vlaste Popić, izbacio je prvu studijsku pjesmu, pod nazivom "Kritika čistog razuma". Bas gitaru je odsvirao Boško Mijušković (Straight Mickey and the Boyz, Škrtice), a bubanj Dimitrij Petrović Mekotanović (Meko tane, Vlasta Popić, Radost!). Snimljena je u studiju Radost, a produkciju, snimanje, miksanje i mastering potpisuje Mekotanović. Pjesma je inače prva u nizu novog albuma. Umjesto da se album izda u komadu, pjesme će postupno biti snimane i objavljivane tijekom cijele godine, uz goste s regionalne scene.

2

Straight Mickey and the Boyz

Ne osećam se dobro

Bend Straight Mickey and the Boyz iz Beograda predstavili su video za novi singl “Ne osećam se dobro“ koji je napravljen uglavnom DIY metodom, jer je redatelj i snimatelj Miodrag Cicović (pjevač i gitarist), dok je za animaciju bio zadužen Kristijan Đokić. Pjesma se inače nalazi na njihovom istoimenom debitantskom albumu koji je objavljen prošle godine i koji je zauzeo najviše pozicije na svim regionalnim top listama.

3

Baden-Baden

Drowning In Pussea

Zagrebački Baden-Baden, vokalno-instrumentalni sastav koji balansira između garažnog ludila, electropopa i destruktivnog industriala, koji prati reputacija veoma energičnih i beskompromisnih živih nastupa, izbacio je svoj drugi singl i spot pod nazivom "Drowning in Pussea" kojim ujedno najavljuju svoj prvi studijski album čiji izlazak je najavljen za početak 4. mjeseca 2016. Bend će po izlasku albuma krenuti na turneju po  regiji, pri čemu je važno istaknuti promociju albuma u zagrebačkoj Tvornici 28.4.2016.

4

Valentino Bošković

Supra Cosmos Diacritica

Valentino Bošković se lansiro u svemir... i sad van šalje bajkice... tu i tamo se spusti i na zemju linijom Autotrans Supetar - Mars. Valentinota  su oživjeli, ako je ikad i umro, dvojica splitskih Bračanina, Branko Dragičević (Kundyak Mezhie, Fog Frog Dog) i Josip Radić (Beatles Revival Band, Buđenje). Njegove poruke prevode u albume i objavljuju na bandcampu. Fali mi s, fali mi c, fali mi d... 

5

Bernays Propaganda

Armija

Makedonski glazbeni aktivisti, Bernays Propaganda, svoj četvrti album "Politika" koji izlazi 14.3.2016. za slovensku nezavisnu izdavačku kuću, Moonlee Records, najavljaju s drugim singlom "Armija“. Bernays Propaganda nakon izlaska albuma odlazi na europsku turneju, na kojoj će odsvirati 31 koncert u nešto više od mjesec dana te ih obavezno uhvatite u prolazu i provjerite kako izgleda bend budućnosti u kojem čovjek od ritma (Deni Krstev – Fonija) sjedi iza miks pulta.

6

Undone

who Am we

Undone je tzv. otvoreni bend s različitim članovima za svako novo izdanje, ne kao pravilo i ne uvijek. “who Am we“ je singl koji najavljuje novi album “Family“ koji je izašao 25.2.2016. i može se poslušati na Bandcamp-u, a ako nemate para samo im pošaljite poruku, jer oni znaju kako je to, pa ga možete i besplatno skinuti. Što reći nego ih cirtirati: „Dom je tamo gdje je umjetnost“.

Prati!

do sljedeće top liste