Muzika je Zvonko Radost

Top lista #7 09.02.2015. - 15.02.2015.

1

NOVO!

Denis Katanec

Pejotl

Kad čujete da netko s nesavršenim glasom pjeva savršeno odmah znate da se radi o nečemu velikom. Nije trebalo puno da Denis počne iskakati iz paštete, svira s Avdićem u Tvornici, svira svugdje od Beograda do Zaboka, album Sve moje Laurie je među najboljim albumima 2014. svih relevantnih lista, a evo već je tu i nova stvar „Pejotl“ koja najavljuje novi EP i koja je odmah prva na Zvonku. Malo svira sam, malo s Okanagan LTD, pa malo Felon. Denis je prevelik za ovako malu zemlju, sva sreća da ga Regija razumije. Preporuka: Jedra, Listopad, Florian.

2

9 1 16

J.R. August

Change of Seasons

 J.R.August odnosno JohnJohn Raven August, pravog imena Nikola Vranić muzički je vudrenkind iz Zaboka u Zagorju. Nikola je, iako ima tek 24 godine, skupio golemo iskustvo svirajući u raznim bendovima (Woodoo Lizards među ostalima) i sad sam jezdi regionalnim bespućima predstavljajući svoju romantičnu kvadrologiju „Change Of Seasons“. Nikola je u međuvremenu okupio bend a kako to sade zvuči poslušajte 12.2. u vintage Industrial Bar-u na prvom Zvonku – Live gdje nastupaju još i Sara Renar te Stray Dogg

3

NOVO!

Lolacoaster

Footsie

Četvorka iz Zagreba, duhovitog naziva Lolacoaster, svira interesantan stil koji sami nazivaju melodično jebanjeumozak. Krajem prošle godine izdali su album prvijenac Lolapop s kojeg predstavljamo stvar “Footsie“, na koju je bend jako ponosan jer su je pustili i izvan Regije na Manchesterskom radiju, što pak Zvonka ne fascinira previše s obzirom da je regionalna scena ipak najjača na svijetu. Bend čine: Julija Savić (vokal) i Nikola Betica (gitara), a kasnije su im se pridružili Marjo Jamnić (bas) i Nikola Švenda (bubnjevi).

4

3 2 3

SIZ

Joy

SIZ (Samoupravna Interesna Zajednica), bend je iz Kumanova u Makedoniji koji čine: Ivica Dimitrijević – gitara i vokal i Filip Stančevski – bubnjevi i perkusije, a na novom albumu This is not a showbiz pridružio im se i Jane Trajkovski na trubi. Kako sami kažu njihovu muziku je teško uokviriti u neki žanr jer su inspirirani mnogim stilovima i muzičarima, što Zvonko može samo potvrditi pa je najbolje da kliknete plej na bandcampu i otputujete negdje gdje već dugo želite, jer SIZ je idealan suputnik.

5

1 1 4

Baze Dsc x Dare DT

8 O'clock Blues

Zad Agolot je hip-hop momčad iz Makedonije koja se službeno pojavljuje 2011. godine. Dlaboka Traga, Svp, Rimiski Masiv, Kontra Napad, Paki, DJ Ilič & Iso su imena producenata, bendova i DJ-eva - koji stoje iza Zad Agolot-a, iako su kao zasebna imena na sceni već neko vrijeme. Ovaj put vam predstavljamo prvu stvar s albuma Pick Up The Pieces koji potpisuju producenti Baze Dsc i Dare DT. Vjerojatno prvi hip hop na Zvonku i to potpuno zasluženo.

6

4 1 7

Mahatma

I Play You Vibrate feat. J.R. August

Nakon 10 godina Mahatma se vraća novim albumom “Love and Music“ koji donosi njihovu karakterističnu grungersku dušu oplemenjenu raznolikom muzikom. Najavni singl “I Play You Vibrate“ predstavlja Nikolu Vranića aka J.R. August koji je ovaj tjedan također na Zvonkovoj listi. Zanimljivo je da su Zagorci snimili spot u Beogradu koji je, kako kažu, u muzičkom smislu, Berlin 21. stoljeća, jer je scena autentična i jaka. Na albumu se nalazi 11 pjesama koje će izdavati jednu po jednu sve dok album ne nastane.

7

5 5 2

Lepi Xhoni

Devojko

Možda Lepi Xhoni odgovara na pitanje: „može li nam scena biti jaka kao nekad?“. Može li se vrijeme vratiti unaprijed? Lepi Xhoni aka Ljupa Angelov je ujedno osnivač benda The John iz Skopja kojeg smo već predstavili na Zvonku s pjesmama „Ponekad“ i „Sloboda“. Muziku za pjesmu „Djevojko“ komponirao je Dragan Gjakonovski – Shpato, a Ljupa je sve snimio, otpjevao i odsvirao u PMG studiju. Izgleda da se u Makedoniji sve vrti oko PMG-a.

8

NOVO!

SLP je svojevrsni fenomen na sceni jer osim što stvaraju muziku s jajima, nesebično se trude podržati scenu. Tako su osnovali udrugu bendova House Of Pablo koja već drugu godinu zaredom organizira HOP festival, ove godine dvodnevni, 20/21. 2. u Tvornici. Bend koji ima sve, stav, muziku (Gamblin’ je dan danas underground himna) i puno...puno žena na koncertima.

9

10 3 6

Vlasta Popić

Ako nisam dobra

Kad na noise pop Artan Lili dodate punk dobili ste Vlastu Popić. Nije to slučajno jer Regija, barem u kulturnom smislu, cijelo vrijeme komunicira i dokazuje kako smo jedna duša. "Ako nisam dobra" prvi je singl koji najavljuje novi album "Kvadrat" koji će objaviti krajem 1. mjeseca 2015. za Moonlee Records , te kao besplatan download na Bandcamp-u. Priča počinje s gitaristom i pjevačem Ivanom Ščapecom Ivčom koji je pokrenuo projekt Seine . Nakon par snimaka pridružila mu se Tena Rak, a kad im dodate bas Dimitrija Petrovića (Radost!) dobijete Vlastu Popić. Na Zvonku smo ih predstavili 2013. sa singlom „Vampiri“.

10

8 8 2

Koala Voice

Nothing (Kangaroo's a neighbour)

Koalino stanište je Slovenija, točnije Kisovec. Doduše vrlo su ugrožena vrsta jer ih ima samo 4 i to jedna ženka Manca Trampuš koja svira gitaru i pjeva te tri mužjaka: Miha Prašnikar na bubnjevima, Domen Don Holc na gitari i Tilen Prašnikar na bas gitari. Uskoro, u 2. mjesecu, im izlazi prvi album posvećen susjedu kenguru “Kangaroo's a neighbor”. “Nothing” je drugi singl s novog albuma koji najbolje govori što koale uglavnom rade.

Prijedlozi Na vrh

1

the fischermen

pack your bags, we are leaving

The Fischerman iz Novog Sada, počeo je kao solo projekt autora Gabija Fischera nakon alter indie benda Till. Na njegovu muziku utjecali su klasični kompozitori kao Éric Satie, Claude Debussy and Frédéric Chopin, ali i suvremenici Bob Dylan, Tom Waits, Nick Cave i David Eugene Edwards-a te majstore eksperimentalne gitare Marc Ribot, Lee Ranaldo, Thurston Moore i Efrim Menuch. Projekt je  s vremenom postao bend u sastavu:  Gabi Fischer – vokal i piano, Vlada Rašković - bas, Filip Đurović – bubnjevi, Boris Popov – harmonika i Nikola Dražić – gitara. Gabi radi muziku slobodnu od forme, muziku koja te zavede da bi izazvala drhtaj.

2

Palindrom

Desert Y

Ako su bas i bubanj duša svakog benda, što su onda dva basa i bubanj? Upravo to je postava Palindroma iz Skopja, u kojem basiraju Erik Omeragić i Mario Kantardziev, a bubnja Kristijan Novkovski. Pjesma „Desert Y“ nalazi se na njihovom prvom EP-u “Coalesce“ koji je izašao krajem godine, a na kojem je još svirao Andrej Ignjatovski.

3

Duke B ft Krste Rodzevski

Tango To The Hilt

Tango To The Hilt je atipična pjesma za Zvonka, ali i prikladna iz istog razloga, jer muzika je najbolja kad je drugačija. Duke Bojadžiev (a.k.a. Duke B) je kompozitor iz New York-a koji je rođen i odrastao u Makedoniji. Njegova biografija je impresivna a surađivao je, među ostalima, s režiserima Jonathan Demme, Denisom Tanovićem i Stole Popovim za čiji je film komponiran “Tango To The Hilt”. Fun fact: Duke Bojadžiev i Krste Rodževski su liječnici. Duke je diplomirao medicinu, ali se ipak odlučio posvetiti muzičkoj karijeri, dok je Krste vrlo cijenjeni psihijatar koji živi i radi u  New York-u.

4

Mizar

Night over Yugoslavia

Mizar (Мизар) je bend iz Skopja osnovan 1983., u zlatna vremena regije koja se tada zvala Jugoslavija. Regija je tada bila multikulturalna pa je njihov spoj post-punk, darkwave i gothic rocka sa vokalima koji dolaze iz tradicionalnog makedonskog folklora i bizantske muzike bio jako dobro prihvaćen. Kao Joy Division s ortodoksnim popom na vokalu. Iako se na vokalima kroz ova tri desetljeća izmjenjuju Risto Vrtev, Goran Tanevski, Goran Trajkoski i na kraju Rubin Kantar, Mizar je uvijek bio karakterističan po jakom i mističnom vokalu. Na Zvonku smo ih predstavili s pjesmom “Nebo” gdje pak pjeva Jana Burce.

5

Loutseau

Oreo Galaxy

Lucijan Kranjc nam dolazi iz Ljubljane, a njegov elektro projekt Loutseau postoji od 2011. Loutseau stvara muziku koja vas u isto vrijeme pokreće i odmara, kao san u snu. Stvar Oreo Galaxy nazvana je po popularnim keksima koje jedemo dok nam zvuci galaksije odmaraju uši.

6

ŽeneKese

Leptir

Beogradski bend ŽeneKese počeo je s radom 2005. godine i od tada je izdao dva albuma, učestvovao na kompilacijama i održao brojne koncerte u zemlji i regiji (Exit festival, Art & Music Pula, Jelen Fest, Belef, Hangfoglalás Music Review...). Poslije dvoipolgodišnje koncertne pauze bend se vratio na stage 24.12. 2014. sa puno novih pjesama od kojih vam predstavljamo pjesmu “Leptir”. Bend čine: Stefan Ikonić (vokal, gitara) , Marko Mitrović (gitara), Davor Sopić (bas gitara) i Mladen Sopić (bubnjevi). Do sada na Zvonku: April zauvek, Supersonične sanke.

Prati!

do sljedeće top liste