Muzika je Zvonko Radost

Top lista #3 12.01.2015. - 18.01.2015.

1

2 1 3

Mahatma

I Play You Vibrate feat. J.R. August

Nakon 10 godina Mahatma se vraća novim albumom “Love and Music“ koji donosi njihovu karakterističnu grungersku dušu oplemenjenu raznolikom muzikom. Najavni singl “I Play You Vibrate“ predstavlja Nikolu Vranića aka J.R. August koji je ovaj tjedan također na Zvonkovoj listi. Zanimljivo je da su Zagorci snimili spot u Beogradu koji je, kako kažu, u muzičkom smislu, Berlin 21. stoljeća, jer je scena autentična i jaka. Na albumu se nalazi 11 pjesama koje će izdavati jednu po jednu sve dok album ne nastane.

2

NOVO!

Wooden Ambulance

Sidewalk

Wooden Ambulance iz Subotice prvo zapamtite po cohenovski dubokom vokalu osnivača i autora Gorana Grubišića koji je i bubnjar u bendu Ana Never. Prije tjedan dana izdali su album Rough Charms što nije iznenađenje s obzirom da izdaju album svake godine već 3 godine zaredom. Međutim kvantiteta ne utječe na kvalitetu što lako možete provjeriti u pjesmama koje smo imali na Zvonku, “Whatever Puts Smile On Your Face“, “Words Of Weight“, “Dusty Summer Road“ i“Gray Train“. Ono što je posebno zanimljivo je da ih ima 9 u bendu što im opet nije bilo dovoljno, jer na singlu “Sidewalk“ gostuje Anamarija Tumbas na vokalu.

3

5 3 2

Vlasta Popić

Ako nisam dobra

Kad na noise pop Artan Lili dodate punk dobili ste Vlastu Popić. Nije to slučajno jer Regija, barem u kulturnom smislu, cijelo vrijeme komunicira i dokazuje kako smo jedna duša. "Ako nisam dobra" prvi je singl koji najavljuje novi album "Kvadrat" koji će objaviti krajem 1. mjeseca 2015. za Moonlee Records , te kao besplatan download na Bandcamp-u. Priča počinje s gitaristom i pjevačem Ivanom Ščapecom Ivčom koji je pokrenuo projekt Seine . Nakon par snimaka pridružila mu se Tena Rak, a kad im dodate bas Dimitrija Petrovića (Radost!) dobijete Vlastu Popić. Na Zvonku smo ih predstavili 2013. sa singlom „Vampiri“.

4

NOVO!

Film Noir

Iz retrovizora

“Iz retrovizora” je prvi neslužbeni single benda Film Noir, akustično alternativnog pop rock benda iz Splita. Singl je snimljen u već legendarnom studiju HRT-a Radio Split jer su tamo snimali i drugi bendovi poput Kundyak Mezhie čiji gitarist i vokal Branko Dragičević (Fog Frog Dog, Valentino Bošković) gostuje na gitari u pjesmi “Iz retrovizora”.  Film Noir su: Viktor Margan Glista - bubnjevi i perkusije, Tomo Primorac - bas gitara, glas, Ivica Blašković - klavijatura, glas i Hrvoje Ljubičić - gitare, glas.

5

NOVO!

Rens Argoa

Mercury

Rens Argoa je trojka iz Koprivnice u Hrvatskoj koja ima novi album “Emerald Way of the Fearless King!” s kojeg smo već predstavili pjesmu “Pontiac Man With a Cadillac“. Na Zvonku smo ih imali i 2013. s pjesmom “Black Hole In The Room”, s istoimenog albuma. U bendu sviraju tri grafička dizajnera: Dejan Halusek - bas, Marko Kuhar bubnjevi i Miran Katar gitara. Uživo zvuče nevjerojatno što možete provjeriti na koncertu u Vintage Industrial Bar-u, Zagreb gdje 21.1. gdje sviraju s Them Moose Rush i Mahatmom.

6

9 2 5

Went

T61

Went iz Beograda nastao je 2005. godine, i u svojoj muzici polazeći od tradicije američkog folka miješaju utjecaje alternativnih žanrova sa estetikom akustičnog zvuka. Članovi benda su Dušan Filimonović - gitara,vokal, Stefan Pejatović - bubanj, Ivana Miljković - gitara, perkusije, orgulje, Goran Strbo - gitara, perkusije, synth, Sara Tomić - bas i Tomislav Marjanovic - puhači instrumenti. Na Zvonku smo ih predstavili 2013. godine s pjesmom “Short Term Memory”.

7

3 3 2

Bilbord

Sve je iz glave

Bilbord je autorski bend iz Beograda osnovan 2012. godine pod uticajem britanskog pop/rok i psihodeličnog zvuka sa tekstovima isključivo na srpskom jeziku. Prvi singl “Sve je iz glave” najavljuje debi albuma snimljen u suradnji sa producentom, basistom, kompozitorom i štovećsve Casparom Wijnbergom, inače Nizozemcem koji je preselio u Beograd. Ako trebate dobar mix Caspar je vaš čovjek. Bilbord su: Petar Radović - vokal/akustična gitara, Nikola Simović – gitara, Bogdan Radović - bas gitara i Ernest Džananović – bubnjevi.

8

8 1 5

Didak Lazzarin Project

Maturalac

Didak Lazzarin oformljen je u Dubrovniku 2012. i vrlo brzo se pretvorio u umjetnički projekt nestabilne sviračke postavke i eksperimentalnog usmjerenja od avangardnog rocka do noir ikonografije. Jedno od čitanja imena glasi 'učitelj drugog reda`. Trenutnu postavu čine potpisnik glazbe i teksta, gitarist Igor Knezović, bubnjar Alan Polzer (Valetudo) te basist Adem Gušić (Izae) ujedno i producent prvog EP-a iz 2014. Maturalac je 2. pjesma s novog izdanja Digitalno Tihovanje, na kojoj je aranžerski zaslužan i Igor Borozan (Snow Creation & Trumpetman).

9

6 6 2

Artan Lili

Ako stanemo tu

Nakon 5 singlova koje smo, samo ove godine, imali na Zvonku nema više potrebe predstavljati Artan Lili kao ni potrebe isticati kako je nastao veliki bend o kojem ćemo pričati svojoj djeci kao što su nama roditelji pričali o svojim herojima, jer velike pjesme trebaju veliku scenu, a velika scena treba svoje heroje. Da ih još jednom predstavimo: Romana Kasumović – glas, Bojan Slačala – bas i glas, Marko Ajković – bubnjevi i Dragan Knežević – gitara. Obavezno naučite tekstove, jer će vam trebati za koncerte, a i zato jer je Slačala novi Dylan, sažima u točku prostor i vrijeme.

10

10 1 13

J.R. August

Change of Seasons

 J.R.August odnosno JohnJohn Raven August, pravog imena Nikola Vranić muzički je vudrenkind iz Zaboka u Zagorju. Nikola je, iako ima tek 24 godine, skupio golemo iskustvo svirajući u raznim bendovima (Woodoo Lizards među ostalima) i sad sam jezdi regionalnim bespućima predstavljajući svoju romantičnu kvadrologiju „Change Of Seasons“ s koje smo već čuli „Man with the Magnificent Mind“ i „Distort Reality“ i „John – John“. Nikola je u međuvremenu okupio bend i ulazi u studio da mu glava ne pukne od ideja. Pročitajte intervju koji je portal Ravno Do Dna napravio s Nikolom kao Zvonkovim pobjednikom mjeseca.

Prijedlozi Na vrh

1

All Strings Detached

To Do

Jana Beltran i Vesna Godler, dvije djevojke, dva glasa, gitara i bas gitara. All Strings Detached iz Slovenije sredinom 2014. izdale su svoj prvi album Heavy Rain. Naslov koji savršeno opisuje 2014. godinu, i koji savršeno opisuje njihovu muziku, prepunu tišine i slika. Kako kažu u najavi MENT festivala povodom njihova nastupa 5.februara: „Akustične balade za koje je bolje da ne čuje žena Nick Cave-a.“ Zvonko je zaljubljen.

2

Noctiferia

The Falsifier

Slovenija je oduvijek imala jaku ekstremnu metal scenu, a ovaj put vam predstavljamo njihovu perjanicu bend Noctiferia iz Ljubljane. Nedavno su izdali svoj peti album Pax s kojeg smo već predstavili najavni spot “Gaga People“. Novi spot „The Falsifier“  potvrđuje da se radi o velikom, tehnički savršenom albumu. Ljubljana nije na kraj svijeta, a ova šestorka je zaslužila da ih se pogleda uživo - Kino Šiška 21. jaguar 2015. PAX Live!!! 

3

Baze Dsc x Dare DT

8 O'clock Blues

Zad Agolot je hip-hop momčad koja se službeno pojavljuje 2011. godine. Dlaboka Traga, Svp, Rimiski Masiv, Kontra Napad, Paki, DJ Ilič & Iso su imena producenata, bendova i DJ-eva - koji stoje iza Zad Agolot-a, iako su kao zasebna imena na sceni već neko vrijeme. Ovaj put vam predstavljamo prvu stvar s albuma Pick Up The Pieces koji potpisuju producenti Baze Dsc i Dare DT. Vjerojatno prvi hip hop na Zvonku i to potpuno zasluženo.

4

Fighting Windmills

Muzej na legendi i lagi

Fighting Windmills iz Skopja su 2 gitare - Filip Bukršliev i Nikola Gugoski, bas - Deni Omeragić, klarinet - Ninoslav Spirovski te bubanj - Antonie Veskovski. Novi video s meterijala za četvrti album koji treba uskoro izaći, snimljen je na legendarnom skopskom radiju “Kanal 103”. Fighting Windmills već smo predstavili prošle godine s pjesmom “Секој може да биде каубој на зајдисонце” s albuma Rhapsodies in void/empty/hollow.

5

Incurabili

The more I get

Incurabili su, kao što implicira njihovo ime (tal. “neizlječivi”), nepopraviljivi rockeri u potrazi za samim korijenima bluza i garažnog rocka. “Neizlječivi” su Bruno Subiotto (ex-Borghesia, ex-The Spoons, ex-Hic Et Nunc) - vokal, harmonika, gitara, i Niko Novak (ex-Dicky B. Hardy) - vokal, bubnjevi, efekti, bas. Niko i Bruno su obojica bili dopisnici glazbene redakcije Radio Študenta iz Ljubljane, te zajedno sviraju još od 2009. Fair Enough je njihov već 4. album za ZARŠ Records (Založba Radio Študent). Do slijedećeg nastupa pogledajte njihov koncert na ženskom WC-u Kina Šiška u Ljubljani.

6

Xaxaxa

Сами мажи и жени

Nakon velikog hita “Vlae Salep” sa zadnjeg 3. po redu albuma predstavljamo i naslovnu stvar “Сами мажи и жени”.  Xaxaxa iz Skopja formirali su članovi Bernays Propagande i sviraju, kako sami kažu, punck-rock za odrasle koji se na četvrtom albumu razlikuje od prethodnih po par BPM-a sporijim ritmovima i muzici koja je malo skliznula u indie-rock.

Prati!

do sljedeće top liste