Muzika je Zvonko Radost

Top lista #2 05.01.2015. - 11.01.2015.

1

NOVO!

Telemama

Studentska 2014

Telemama iz Skopja je projekt koji čini Dragana Zarevska & prijatelji. Dragana je izvorno vizualna umjetnica koja radi na hibridnim projektima sa jakim interesom ka inovaciji procesa, ali ova polivalentna umjetnica također svira ukulele, pjeva i komponira kako sama kaže minimal, indie, folky, scratchy, dirty muziku. Pjesma “Studentska 2014” posvećena je studentskim protestima u Makedoniji, a iako se Zvonko ne bavi politikom studenti su uvijek generator promjena koje želimo u svijetu.

2

1 1 2

Mahatma

I Play You Vibrate feat. J.R. August

Nakon 10 godina Mahatma se vraća novim albumom “Love and Music“ koji donosi njihovu karakterističnu grungersku dušu oplemenjenu raznolikom muzikom. Najavni singl “I Play You Vibrate“ predstavlja Nikolu Vranića aka J.R. August koji je ovaj tjedan također na Zvonkovoj listi. Zanimljivo je da su Zagorci snimili spot u Beogradu koji je, kako kažu, u muzičkom smislu, Berlin 21. stoljeća, jer je scena autentična i jaka. Na albumu se nalazi 11 pjesama koje će izdavati jednu po jednu sve dok album ne nastane.

3

NOVO!

Bilbord

Sve je iz glave

Bilbord je autorski bend iz Beograda osnovan 2012. godine pod uticajem britanskog pop/rok i psihodeličnog zvuka sa tekstovima isključivo na srpskom jeziku. Prvi singl “Sve je iz glave” najavljuje debi albuma snimljen u suradnji sa producentom, basistom, kompozitorom i štovećsve Casparom Wijnbergom, inače Nizozemcem koji je preselio u Beograd. Ako trebate dobar mix Caspar je vaš čovjek. Bilbord su: Petar Radović - vokal/akustična gitara, Nikola Simović – gitara, Bogdan Radović - bas gitara i Ernest Džananović – bubnjevi.

4

NOVO!

Fitz

Оружје од гнев

Još jedan vizualni umjetnik iz Skopja, Filip Tasevski, predstalja nam svoj solo projekt Fitz i pjesmu “Оружје од гнев” ili  "Oružje bijesa". Melankolični punk-rock sociolog iz bendova Noviot Pochetok i Retro Cabaret radi neko egocentrično akustično sranje, kako sam opisuje to što radi. Filip je inače sam snimio, editirao i miksao pjesmu, a u spotu kojeg je režirala Ana Jakimska se pojavljuje glumac Predrag Pawlowski i djeca iz Udruge za zaštitu kulturnog i umjetničkog obrazovanja "Od igre do predstave”.

5

NOVO!

Vlasta Popić

Ako nisam dobra

Kad na noise pop Artan Lili dodate punk dobili ste Vlastu Popić. Nije to slučajno jer Regija, barem u kulturnom smislu, cijelo vrijeme komunicira i dokazuje kako smo jedna duša. "Ako nisam dobra" prvi je singl koji najavljuje novi album "Kvadrat" koji će objaviti krajem 1. mjeseca 2015. za Moonlee Records, te kao besplatan download na Bandcamp-u. Priča počinje s gitaristom i pjevačem Ivanom Ščapecom Ivčom koji je pokrenuo projekt Seine. Nakon par snimaka pridružila mu se Tena Rak, a kad im dodate bas Dimitrija Petrovića (Radost!) dobijete Vlastu Popić. Na Zvonku smo ih predstavili 2013. sa singlom „Vampiri“.

6

NOVO!

Artan Lili

Ako stanemo tu

Nakon 5 singlova koje smo, samo ove godine, imali na Zvonku nema više potrebe predstavljati Artan Lili kao ni potrebe isticati kako je nastao veliki bend o kojem ćemo pričati svojoj djeci kao što su nama roditelji pričali o svojim herojima, jer velike pjesme trebaju veliku scenu, a velika scena treba svoje heroje. Da ih još jednom predstavimo: Romana Kasumović – glas, Bojan Slačala – bas i glas, Marko Ajković – bubnjevi i Dragan Knežević – gitara. Obavezno naučite tekstove, jer će vam trebati za koncerte, a i zato jer je Slačala novi Dylan, sažima u točku prostor i vrijeme.

7

2 2 2

Can of Bees

Slatka Katka

Trojka koja nam dolazi iz Slovenije, točnije iz mjesta Šentjanž pri Dravogradu. Can of Bees su 2010. osnovali Davor Detečnik – bubnjevi i Jan Lužnik – vokal i gitara. Prvotno su zamislili bend kao duo, ali nakon što su napisali par stvari shvatili su da im nedostaje bas. Jedino moguće rješenje bio je njihov stari prijatelj Jure Gobec. “Slatka Katka” je stvar s njihovog novog EP-a LogJAm Stories izašlog prije par dana, a koji u cijelosti možete skinuti ovdje.

8

3 1 4

Didak Lazzarin Project

Maturalac

Didak Lazzarin oformljen je u Dubrovniku 2012. i vrlo brzo se pretvorio u umjetnički projekt nestabilne sviračke postavke i eksperimentalnog usmjerenja od avangardnog rocka do noir ikonografije. Jedno od čitanja imena glasi 'učitelj drugog reda`. Trenutnu postavu čine potpisnik glazbe i teksta, gitarist Igor Knezović, bubnjar Alan Polzer (Valetudo) te basist Adem Gušić (Izae) ujedno i producent prvog EP-a iz 2014. Maturalac je 2. pjesma s novog izdanja Digitalno Tihovanje, na kojoj je aranžerski zaslužan i Igor Borozan (Snow Creation & Trumpetman).

9

8 2 4

Went

T61

Went iz Beograda nastao je 2005. godine, i u svojoj muzici polazeći od tradicije američkog folka miješaju utjecaje alternativnih žanrova sa estetikom akustičnog zvuka. Članovi benda su Dušan Filimonović - gitara,vokal, Stefan Pejatović - bubanj, Ivana Miljković - gitara, perkusije, orgulje, Goran Strbo - gitara, perkusije, synth, Sara Tomić - bas i Tomislav Marjanovic - puhači instrumenti. Na Zvonku smo ih predstavili 2013. godine s pjesmom “Short Term Memory”.

10

4 1 12

J.R. August

Change of Seasons

 J.R.August odnosno JohnJohn Raven August, pravog imena Nikola Vranić muzički je vudrenkind iz Zaboka u Zagorju. Nikola je, iako ima tek 24 godine, skupio golemo iskustvo svirajući u raznim bendovima (Woodoo Lizards među ostalima) i sad sam jezdi regionalnim bespućima predstavljajući svoju romantičnu kvadrologiju „Change Of Seasons“ s koje smo već čuli „Man with the Magnificent Mind“ i „Distort Reality“ i „John – John“. Nikola je u međuvremenu okupio bend i ulazi u studio da mu glava ne pukne od ideja. Pročitajte intervju koji je portal Ravno Do Dna napravio s Nikolom kao Zvonkovim pobjednikom mjeseca.

Prijedlozi Na vrh

1

Autopark ft. Una Gašić

Tvoj TV

Autopark nam svake godine pokloni pjesmu za sretnu Novu. Prošle godine bila je to pjesma „13/13“, a ove godine „Tvoj TV“ koju su napravili i izveli zajedno s Unom Gašić iz benda Bitipatibi koji smo već predstavili s „Mi smo od šećera“. Na taj način spojile su se dvije jake rokenrol žene vrlo sličnog poetskog senzibiliteta, Una i Ognjenka Lakićević koja je glavni vokal i osnivačica Autoparka. Osim Ognjenke u Autoparku su Nikola Berček (gitara), Dušan Lopušina (gitara), Aleksandar Šišić (bas), Dejan Utvar (bubnjevi) i Aleksandar Sivački (klavijature), a na pjesmi „Tvoj TV“ gostovao je Damjan Babić na akustičnoj gitari.

2

Wooden Ambulance

Sidewalk

Wooden Ambulance iz Subotice u Srbiji prvo zapamtite po cohenovski dubokom vokalu osnivača i autora Gorana Grubišića koji je i bubnjar u bendu Ana Never. Upravo su izdali album Rough Charms što i nije iznenađenje s obzirom da izdaju album svake godine već 3 godine zaredom. Međutim kvantiteta ne utječe na kvalitetu što vrlo lako možete provjeriti u pjesmama koje smo imali na Zvonku, “Whatever Puts Smile On Your Face“, “Words Of Weight“, “Dusty Summer Road“ i“Gray Train“. Ono što je posebno zanimljivo je da ih ima 9 u bendu što im opet nije bilo dovoljno, jer na singlu “Sidewalk“ gostuje Anamarija Tumbas na vokalu.

3

Pocket Music

Saxobeat feat. Boštjan Simon

Pocket Music je projekt Bojana Krhlanka iz Laškog u Sloveniji i predstavlja novi koncept kreiranja muzike jer Bojan muziku stvara na istom mediju na kojem se i sluša, na mobitelu. Uz to muzika više nije nešto samo za reproduciranje već je postala open source platforma dostupna svim ljudima na svijetu koji je mogu dalje razvijati i koristiti kako žele. Cijeli album Pocket Music - Rise of The Androids je kreiran na low budget android aplikacijama. Jedino je sax Boštjana Simona snimljen u studiju u Novoj Gorici (DIY studiju da ne bi bilo zabune).

4

Foolish Green

Daleku

Foolish Green iz Skopja ima novi singl “Daleku” nakon odličnog albuma iz 2013. Escape s kojeg smo vam predstavili veliki hit “Laika”, te “Sun is Gone” i ”Fade Away”. Foolish Green, kako sami kažu, sviraju muziku na akustičnim instrumentima uz analogne efekte i digitalni kompjutor. Glavni autor benda je Nenad Stefanoski (vokal i gitara), a tu su još Darko Stojoski (gitara), Stefan Pehchevski (klavijature), Teodor Boskov (bas), Dejan Jefremov – bubnjevi i perkusije.

5

Rens Argoa

Mercury

Rens Argoa je trojka iz Koprivnice u Hrvatskoj koja ima novi album “Emerald Way of the Fearless King!” s kojeg smo već predstavili pjesmu “Pontiac Man With a Cadillac“. Na Zvonku smo ih imali i 2013. s pjesmom “Black Hole In The Room”, s istoimenog albuma. U bendu sviraju tri grafička dizajnera: Dejan Halusek - bas, Marko Kuhar bubnjevi i Miran Katar gitara. Uživo zvuče nevjerojatno što možete provjeriti na koncertu u Vintage Industrial Bar-u, Zagreb gdje 21.1. gdje sviraju s Them Moose Rush i Mahatmom.

6

Film Noir

Iz retrovizora

“Iz retrovizora” je prvi neslužbeni single benda Film Noir, akustično alternativnog pop rock benda iz Splita. Singl je snimljen u već legendarnom studiju HRT-a Radio Split jer su tamo snimali i drugi bendovi poput Kundyak Mezhie čiji gitarist i vokal Branko Dragičević (Fog Frog Dog, Valentino Bošković) gostuje i ovdje na gitari. Film Noir su: Viktor Margan Glista - bubnjevi i perkusije, Tomo Primorac - bas gitara, glas, Ivica Blašković - klavijatura, glas i Hrvoje Ljubičić - gitare, glas.

Prati!

do sljedeće top liste