Muzika je Zvonko Radost

Top lista #1 29.12.2014. - 04.01.2015.

1

NOVO!

Mahatma

I Play You Vibrate feat. J.R. August

Nakon 10 godina Mahatma se vraća novim albumom “Love and Music“ koji donosi njihovu karakterističnu grungersku dušu oplemenjenu raznolikom muzikom i odmah na prvo mjesto. Najavni singl “I Play You Vibrate“ predstavlja Nikolu Vranića aka J.R. August koji je ovaj tjedan također na Zvonkovoj listi. Zanimljivo je da su Zagorci snimili spot u Beogradu koji je, kako kažu, u muzičkom smislu, Berlin 21. stoljeća, jer je scena autentična i jaka. Na albumu se nalazi 11 pjesama koje će izdavati jednu po jednu sve dok album ne nastane.

2

NOVO!

Can of Bees

Slatka Katka

Trojka koja nam dolazi iz Slovenije, točnije iz mjesta Šentjanž pri Dravogradu. Can of Bees su 2010. osnovali Davor Detečnik – bubnjevi i Jan Lužnik – vokal i gitara. Prvotno su zamislili bend kao duo, ali nakon što su napisali par stvari shvatili su da im nedostaje bas. Jedino moguće rješenje bio je njihov stari prijatelj Jure Gobec. “Slatka Katka” je stvar s njihovog novog EP-a LogJAm Stories izašlog prije par dana, a koji u cijelosti možete skinuti ovdje.

3

1 1 3

Didak Lazzarin Project

Maturalac

Ovotjedni pobjednik Didak Lazzarin oformljen je u Dubrovniku 2012. i vrlo brzo se pretvorio u umjetnički projekt nestabilne sviračke postavke i eksperimentalnog usmjerenja od avangardnog rocka do noir ikonografije. Jedno od čitanja imena glasi 'učitelj drugog reda`. Trenutnu postavu čine potpisnik glazbe i teksta, gitarist Igor Knezović, bubnjar Alan Polzer (Valetudo) te basist Adem Gušić (Izae) ujedno i producent prvog EP-a iz 2014. Maturalac je 2. pjesma s novog izdanja Digitalno Tihovanje, na kojoj je aranžerski zaslužan i Igor Borozan (Snow Creation & Trumpetman).

4

7 1 11

J.R. August

Change of Seasons

 J.R.August odnosno JohnJohn Raven August, pravog imena Nikola Vranić muzički je vudrenkind iz Zaboka u Zagorju. Nikola je, iako ima tek 24 godine, skupio golemo iskustvo svirajući u raznim bendovima (Woodoo Lizards među ostalima) i sad sam jezdi regionalnim bespućima predstavljajući svoju romantičnu kvadrologiju „Change Of Seasons“ s koje smo već čuli „Man with the Magnificent Mind“ i „Distort Reality“ i „John – John“. Nikola je u međuvremenu okupio bend i ulazi u studio da mu glava ne pukne od ideja. Pročitajte intervju koji je portal Ravno Do Dna napravio s Nikolom kao Zvonkovim pobjednikom mjeseca.

5

2 1 4

Side Project

Unify (feat. Nikol)

Side Project su Luka Vidović & Anja Papa, a ponekad posude Nikol (Nikol, Luka i Vedran), koju su upoznali na Indirektu, indie festivalu u Istri. Kad čujete njihovu muziku nevjerojatno vam zvuči činjenica da se radi o 19-godišnjacima, brucošima na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Još je nevjerojatnija činjenica da imaju toliko gotovih pjesama da će ih morati izbacivati s albuma u pripremi. Ipak, najnevjerojatnije je što o njima misle ljudi u inozemstvu, a možete poslušati zajedno s njihovim najvećim hitom “Things Which No One Else Should Know About”.

6

NOVO!

Mario Rašić & Balkan Zoo Ensemble

Roots And Weeds

Mario Rašić, poznat je kao basist benda Goran Bare i Majke, u prosincu će objaviti drugi solo album "Balkan Zoo". Nakon hvaljenog prvijenca "Milje", u suradnji s Balkan Zoo Ensembleom dvije godine kasnije stiže album na kojem će se naći 6 instrumentalnih jazz skladbi te jedina pjesma s vokalom "Roots and Weeds". Vokalno gostovanje ostvarila je Valerija Nikolovska, koja je napisala i tekst, a pjesma je također odabrana za najavni singl za koji je snimljen i videospot.

7

5 5 2

On Tour

Who Do You Love

Prije točno 10 dana, On Tour iz Beograda je objavio novi album “Folkrock”. Bend čine: Vladimir Marinović - vokal, gitara, Marko Ćebić – mandola i Ivana Smolović Ika -  vokal i tamburin. Ika je inače preteča, odnosno majka beogradske amerikane čije pjesme uživo izvode i najistaknutiji predstavnici te scene Dukat i Ana Ćurčin.  On Tour smo već predstavili na Zvonku s pjesmama “Arrows” i “Breaking free” s njihovog prvog albuma “on tour” objavljenom 2012. godine, te prvim singlom s novog albuma “See Us Through”. More of a legend then a band.

8

6 2 3

Went

T61

Went iz Beograda nastao je 2005. godine, i u svojoj muzici polazeći od tradicije američkog folka miješaju utjecaje alternativnih žanrova sa estetikom akustičnog zvuka. Članovi benda su Dušan Filimonović - gitara,vokal, Stefan Pejatović - bubanj, Ivana Miljković - gitara, perkusije, orgulje, Goran Strbo - gitara, perkusije, synth, Sara Tomić - bas i Tomislav Marjanovic - puhači instrumenti. Na Zvonku smo ih predstavili 2013. godine s pjesmom “Short Term Memory”.

9

9 9 2

Hari & Fat sons

Summertime

Hari i debeli sinovi iz Siska (HR) objavili su novi singl „Summertime“, prvi singl s novog, drugog po redu albuma „Songs for bad weather“. Jedna od zanimljivosti je da su ostvarili jako lijepu suradnju s ruskim ilustratorom iz St. Petersburga, Vadimom Georgievim čije će ilustracije krasiti novi album. Debeli sinovi se uglavnom zovu Dinko, a kao posebno iznenađenje pogodite koji njihov poznati sugrađanin Dinko svira lap steel guitar na pjesmi “Summertime”. Eto, sreći nema kraja, Sisak grad industrije u nestajanju, grad muzike u nastajanju.

10

10 10 2

Ti

Smejem se

Grupa Ti izbacila je izvrstan spot za još bolju pjesmu “Smejem se” sa zadnjeg albuma “Vidimo se”. Iza videa stoji mlada ekipa umetnika okupljenih oko produkcijske kuće "Četvrtak", a kojima je spot za pesmu grupe Ti debitantski projekat. Grupa Ti je psihodelični pop duo iz Beograda koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZ-a. Probe imaju u dnevnoj sobi Ilijinog stana, gdje Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pjevaju. Do sada na Zvonku - „Vidimo se“, Da ti želim dobra jutra, To su samo reči”.

Prijedlozi Na vrh

1

Artan Lili

Ako stanemo tu

Nakon 5 singlova koje smo, samo ove godine, imali na Zvonku nema više potrebe predstavljati Artan Lili kao ni potrebe isticati kako je nastao veliki bend o kojem ćemo pričati svojoj djeci kao što su nama roditelji pričali o svojim herojima, jer velike pjesme trebaju veliku scenu, a velika scena treba svoje heroje. Da ih još jednom predstavimo: Romana Kasumović – glas, Bojan Slačala – bas i glas, Marko Ajković – bubnjevi i Dragan Knežević – gitara. Obavezno naučite tekstove, jer će vam trebati za koncerte, a i zato jer je Slačala novi Dylan, sažima u točku prostor i vrijeme.

2

Vlasta Popić

Ako nisam dobra

Kad na noise pop Artan Lili dodate punk dobili ste Vlastu Popić. Nije to nikako slučajno jer Regija, barem u kulturi, cijelo vrijeme komunicira i dokazuje kako smo jedna duša. "Ako nisam dobra" prvi je singl koji najavljuje album "Kvadrat" koji će objaviti krajem 1. mjeseca za Moonlee Records. Priča počinje s gitaristom i pjevačem Ivanom Ščapecom Ivčom koji je pokrenuo projekt Seine još u srednjoj školi. Nakon par snimaka pridružila mu se Tena Rak, a kad im dodate bas Dražena Hižaka dobijete Vlastu Popić. Na Zvonku smo ih predstavili prošle godine s hit singlom „Vampiri“.

3

Bilbord

Sve je iz glave

Bilbord je autorski bend iz Beograda osnovan 2012. godine pod uticajem britanskog pop/rok i psihodeličnog zvuka sa tekstovima isključivo na srpskom jeziku. Prvi singl “Sve je iz glave” najavljuje debi albuma snimljen u suradnji sa producentom, basistom, kompozitorom i štovećsve Casparom Wijnbergom, inače Nizozemcem koji je preselio u Beograd. Ako trebate dobar mix Caspar je vaš čovjek. Bilbord su: Petar Radović - vokal/akustična gitara, Nikola Simović – gitara, Bogdan Radović - bas gitara i Ernest Džananović – bubnjevi.

4

Zgobečena Shagoma

Acid Aquarelle

Zgobečena Shagoma je novi project/bend koji predstavlja dvije legende rock grada Pule: Dario "Rio" Kroznjak aka Otokar Revolucionar iz stotine bendova i Silvio "Kume" Belusić aka Oton Pesnik iz Fažane kraj Pule, odličan muzičar aktivan u 80-tim koji se sad ponovno aktivirao s ovim čudnim, eksperimentalnim i odličnim projektom. Svoju stil muzike nazivaju "Acid Rock/Cannibal Jazz", jer je njihov focus 100% na spontanosti i kreativnosti a 0% na uvježbavanju. “Acid Aquarelle” je singl s njihovog novog albuma "1000zašto1000zato”, a već je drugi album na putu…

5

Telemama

Studentska 2014

Telemama iz Skopja je projekt koji čini Dragana Zarevska & prijatelji. Dragana je izvorno vizualna umjetnica koja radi na hibridnim projektima sa jakim interesom ka inovaciji procesa, ali ova polivalentna umjetnica također svira ukulele, pjeva i komponira kako sama kaže minimal, indie, folky, scratchy, dirty muziku. Pjesma “Studentska 2014” posvećena je studentskim protestima u Makedoniji, a iako se Zvonko ne bavi politikom studenti su uvijek generator promjena koje želimo u svijetu.

6

Fitz

Оружје од гнев

Još jedan vizualni umjetnik iz Skopja, Filip Tasevski, predstalja nam svoj solo projekt Fitz i pjesmu “Оружје од гнев” ili  "Oružje bijesa". Melankolični punk-rock sociolog iz bendova Noviot Pochetok i Retro Cabaret radi neko egocentrično akustično sranje, kako sam opisuje to što radi. Filip je inače sam snimio, editirao i miksao pjesmu, a u spotu kojeg je režirala Ana Jakimska se pojavljuje glumac Predrag Pawlowski i djeca iz Udruge za zaštitu kulturnog i umjetničkog obrazovanja "Od igre do predstave”.

Prati!

do sljedeće top liste