Muzika je Zvonko Radost

Top lista #50 08.12.2014. - 14.12.2014.

1

NOVO!

Side Project

Unify (feat. Nikol)

Ovotjedni pobjednici, Side Project, su Anja Papa i Luka Vidović, a ponekad posude Nikol (Nikol, Luka i Vedran), koju su upoznali na Indirektu, indie festivalu u Istri. Kad čujete njihovu muziku nevjerojatno vam zvuči činjenica da se radi o 19-godišnjacima, brucošima na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Još je nevjerojatnija činjenica da imaju toliko gotovih pjesama da će ih morati izbacivati s albuma u pripremi. Ipak, najnevjerojatnije je što o njima misle ljudi u inozemstvu, a možete poslušati zajedno s njihovim najvećim hitom “Things Which No One Else Should Know About”.

2

2 1 8

J.R. August

Change of Seasons

J.R.August odnosno JohnJohn Raven August, pravog imena Nikola Vranić muzički je vudrenkind iz Zaboka u Zagorju. Nikola je, iako ima tek 24 godine, skupio golemo iskustvo svirajući u raznim bendovima (Woodoo Lizards među ostalima) i sad sam jezdi regionalnim bespućima predstavljajući svoju romantičnu kvadrologiju „Change Of Seasons“ s koje smo već čuli „Man with the Magnificent Mind“ i „Distort Reality“ i „John – John“. Nikola je u međuvremenu okupio bend i ulazi u studio da mu glava ne pukne od ideja. Pročitajte intervju koji je portal Ravno Do Dna napravio s Nikolom kao Zvonkovim pobjednikom 10. mjeseca.

3

NOVO!

Pištolj na gumene metke

Ovo naše druženje

Pištolj na gumene metke je rock'n'roll bend iz Siska. Pištolji su: Mirko - vokal, gitara, Denis - bas i Matija – bubnjevi. Do sada smi ih predstavili s, „Dva razloga“, zatim sa singlom „Kako je teško“ s njihovog albuma prvijenca iz 2013. „Cijev je šipka kroz koju je provučena rupa“. „Ovo naše druženje“ je prvi singl s albuma koji se najvaljuje za proljeće 2015. Za spot je zaslužan Goran Grey iz B.A.K.A. kolektiva koji sakuplja zvuk, sliku, liniju, prostor, točku, perije, svjetlost, vodu i stvara

4

5 4 6

Mutant Urban Dance Ansambl

Kultura do kolena

Mutant Urban Dance Ansambl iz Novog Sada (Srbija) zvukom, ali i postavom, dvije bas gitare i bubanj, nastavljaju jaku drum &bass školu koju je promovirala Disciplin A Kitschme, a nikako ne smijemo zaboraviti Stuttgart Online. Ovu opasnu trojku čine Nenad Grbušić – bas, Aleksandar Milovanović – bubnjevi i Milan Vasiljev – bas i glas koji svira još u Nikad Više Embrio.

5

NOVO!

Stuttgart Online ft. Demir Ahmetović

Najbolji sin

Bojanu Slačali se sviđa imati dvije bas gitare u bendu jer nakon suradnje s Demirom u pjesmi „Bolje da mi veruješ na reč“  evo nam i singla „Najbolji sin“. Tako Stuttgartovci nastavljaju surađivati s gostujućim muzičarima nakon Olivera Svilana (Kriške) u “Zašto ćutis kada mnogo toga znaš”, i Dragana Kneževića (Artan Lili) u “Da je nađe”. Slačala svira i u Artan Lili a u Stuttgart Online s njim svira Marko Barišić na bubnjevima. Počeli su se profesionalno baviti muzikom nakon što su obojica proglašeni tehnološkim viškom u kompanijij u kojoj su se i upoznali. 

6

6 5 4

Gracin

u bojama

Prvi album splitskog kantautora Tomislava Gracina, “Mono“ od nedavno je dostupan za download. Zvonko vam s albuma predstavlja stvar u kojoj se najbolje čuje sam Gracin i njegova „tišina“, jer muzičar je najbolji kad zna ne svirati. Gracin je napisao sve pjesme i tijekom dvije godine, snimio i odsvirao sve instrumente, koje je uglavnom posudio, te producirao i miksao cijeli album. Dakle, punokrvni one-man projekt koji zvuči upravo tako, intimno, neposredno i iskreno. Rijetkost u današnje vrijeme.

7

1 1 2

Majamisty TriO

Suddenly Japan

Pobjednik 11. mjeseca  s rekordnih 442 glasa samo u jednom tjednu!!!
Pijanistica i kompozitorica Maja Alvanović spojila je iskustvo iz klasične muzike i nove europske džez tendencije u Majamisty Trio, bend iz Novog Sada u Srbiji. Članovi su još kontrabasist Ervin Malina i bubnjar Ištvan Čik koji surađuju s brojnim istaknutim domaćim džez umjetnicima. U bendu se još nalazi i Aleksandra Drobac Čik, kao gostujući vokal. Singl „Suddenly Japan“ najavni je singl novog albuma “Love“ koji je izašao prije nekoliko dana i koji možete naručiti na njihovim stranicama. Love is in the air...

8

10 4 5

Valentino Bošković feat. GC Kocha

Chinchaysuyu

Valentino Bošković je prvi Bročanin u Svemiru. Godine 1646. pope se na Vidovu goru i lansiro u Svemir. Od tad luta i piva stvori... stvari... stveri...
Valentinota  su oživjeli, ako je ikad i umro, dvojica splitskih Bračanina, Branko Dragičević (Kundyak Mezhie, Fog Frog Dog) i Josip Radić (Beatles Revival Band, Buđenje), a na singlu „Chinchaysuyu„ gostuje Goran Cetinić Koća (svira gitaru u bendu Otprilike ovako i jazz ansamblu Partet). Novi singl je, nakon "Pymbylymby"  već drugi koji najavljuje nove Boškovićeve avanture nakon zadnjeg albuma "VSSR".

9

4 4 3

tužni pol

ključ

Tužni pol je solo projekt Juraja Vujnovića iz Sućuraja na Hvaru. Ako mu je „ključ“prva i jedina stvar koju je do sada objavio, kakva će mu tek biti deseta? Inače Juraj ima i bend koji se zove Zelena Tea, a jedan je od organizatora Tam Tam festivala u Sućuraju koji svako ljeto na more dovede provjereno dobre, regionalne izvođače.
u sumrak sve ideje | tražio sam ključ | avion plave boje | tek dođe mi usput...

10

NOVO!

ŠKM banda

Pomlad

ŠKM Banda iz mjesta Beltinci u Sloveniji dobila je ime po lokalnom heroju iz 2. svjetskog rata Štefanu Kovaču Marku. Sviraju instrumentalni, eklektični post-jazz s notom prekomurskog etna od kuda i dolaze. U 10. mjesecu ove godine izdali su svoj 4. studijski album „Panontikon“ s kojeg predstavljamo singl „Pomlad“. Ovaj vrsni kvartet čine: Iztok Koren - gitara, Jernej Koren - bas, Mitja Sušec - gitara, Jerry Jernej Sobočan – bubnjevi i krajnje je vrijeme da ih upozna cijela Regija, jer za sad su slovenska državna tajna, a granice u muzici ne postoje.

Prijedlozi Na vrh

1

MONTAЖSTROJ Ж

Komunizam

Glazbeni video KOMUNIZAM u izvedbi MONTAЖ$TROJ-a je fragment multimedijalnog projekta A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO? Ovaj audio-video uradak je sastavljen je od niza citata i parafraza prepoznatljivih pop glazbenih uradaka kao i od vizualnih fragmenata recentnih radova u produkciji MONTAЖ$TROJ-a. Montažstroj je nastao 1989. u Zagrebu pod umjetničkim ravnanjem Boruta Šeparovića. Od tada su pobrali hvalospjeve kritike, međunarodnu prepoznatljivost, sve moguće nagrade, te nastupali u više od 20 europskih zemalja i SAD-u.

2

Didak Lazzarin Project

Maturalac

Didak Lazzarin odnosno TheLP,  oformljen je u Dubrovniku 2012.  kao bend Udruge mladih Orlando. Nazivaju se kineskom-pop-minimalističkom glazbom, performansom, a imaju i svoj Statut. Bend tenutno čine Igor Knezović, potpisnik glazbe i teksta te producent Adem Gusić (Izae). Maturalac je 2. pjesma sa novog izdanja Digitalno tihovanje. Zvučni krediti idu I. Borozanu, A. Gušiću, I. Knezoviću te A. Polzeru. U videu se također pojavljuju mačka Rea te C. Reeve na fotografiji.

3

June

The Wall

June su 2010. u Skopju, osnovala tri inženjera ludo zaljubljena u muziku, Bojana Nizamovska – vokal i akustična gitara, Dancho Popovski - bas i Filip Arsov - gitara. Bend je ostavio veliki trag na makednoskoj muzičkoj sceni, pružajući dašak svježine i miks indie popa, amerikane i akustičnok country pop-a. Svirali su na mnogim koncertima i festivalima poput Taksirat 2010, s Nouvelle Vague, EXIT 2011. , Zdravo Mladi 2012., PIN Conference i još na mnogim manjim koncertima. 2013 JUNE je sreo bubnjara Ante Gulina – talentiranog mladog muzičara. U pjesmi “The Wall”, kao gost sudjeluje i Jane Trajkovski na trubi.

4

Šinobusi

Bio sam tu

Šinobusi su osnovani krajem 2001. godine u Novom Sadu. Kreću se po šinama rok, bluz i pop muzike. Šinobusi su održali preko 300 nastupa u klubovima i na festivalima u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Bugarskoj. “Bio sam tu” drugi je singl sa aktuelnog, 4. po redu, albuma Nebo od skaja, objavljenog za izdavačku kuću Dallas Records. Muziku je napisao Nenad Patković – gitara i vokal, a tekst Milan Korać – vokal i gitara. U bendu su još Stefan Stefanović - usna harmonica, Predrag Dmitrović - bas gitara i Đorđe Bubnjević – bubnjevi.

5

Went

T61

Went iz Beograda nastao je 2005. godine, i u svojoj muzici polazeći od tradicije američkog folka miješaju utjecaje alternativnih žanrova sa estetikom akustičnog zvuka. Članovi benda su Dušan Filimonović - gitara,vokal, Stefan Pejatović - bubanj, Ivana Miljković - gitara, perkusije, orgulje, Goran Strbo - gitara, perkusije, synth, Sara Tomić - bas i Tomislav Marjanovic - puhači instrumenti. Na Zvonku smo ih predstavili 2013. godine s pjesmom “Short Term Memory”.

6

Abroad Experiments

Stale

„On the Bright Side“ naziv je novog albuma zagrebačkog benda Abroad Experiments. Novi materijal sastoji se od 10 pjesama snimljenih u Chicken Sound studiju, a produkciju potpisuje Vedran Kovačić-Beli koji je ujedno i basist u bendu. Album se može naći na portalima svih relevantnih svjetskih digitalnih distributera, a može se i besplatno preuzeti ovdje. Uskoro se očekuje i novi videospot, a koncertna promocija planirana je početkom iduće godine.  U svakom slučaju preslušajte novi album i provjerite zašto je EA najbolji izvozni proizvod u Slovačku nakon Karme.

Prati!

do sljedeće top liste