Muzika je Zvonko Radost

Top lista #46 10.11.2014. - 16.11.2014.

1

3 1 2

Zoster

Brod koji tone

Zoster  iz Mostara (BiH) dobio je ime po bolesti Herpes Zoster koju je prebolio Mario Knezović, osnivač i vokal benda, jer simbolizira pojavu bolesti kad je sustav loš. Zato Zoster ne svira agresivnu muziku, jer smatraju da to dodatno uznemiruje ovu sredinu koja je agresivna sama po sebi, već šire poruke ljubavi i tolerancije. Do sad su nam na Zvonku poručili „Budi svoj“ i „Gavrilo“ pjesmu povodom 100. godišnjice atentata u Sarajevu koja je najavila novi, četvrti album „Srce uzavrelo“ koji izlazi u 11. mjesecu ove godine. Inače Zoster sigurno znate po pjesmi „Ko je jamio...“ koja je na YouTube-u skupila 1.354.926 pregleda.

2

2 2 2

Muhamed Ibrahimi

Elena

Muhamed Ibrahimi je multi-instrumentalist iz Skoplja. Žičane instrumente (gitaru, mandolinu, saz i dr.) svira na vrlo nekonvencionalan način, intuitivno, a njegove kompozicije su autentični miks nekoliko muzičkih stilova, odnosno baš kao i Sethstat koristi tradicionalnu muziku kao podlogu (u njegovom slučaju albansku) i s tim kombinira razne urbane stilove od bluza do roka. Muhamed je inače dio PMG Recordings plemena koje okuplja neke od najznačajnijih suvremenih izvođača Makedonije. Elena je prva pjesma s novog Ibrahimijevog albuma “Fly”.

3

1 1 4

J.R. August

Change of Seasons

Zvonkov pobjednik 10. mjeseca J.R.August odnosno JohnJohn Raven August, pravog imena Nikola Vranić muzički je vudrenkind iz Zaboka u Zagorju. Nikola je, iako ima tek 24 godine, skupio golemo iskustvo svirajući u raznim bendovima (Woodoo Lizards među ostalima) i sad sam jezdi regionalnim bespućima predstavljajući svoju romantičnu kvadrologiju „Change Of Seasons“ s koje smo već čuli „Man with the Magnificent Mind“ i „Distort Reality“ i „John – John“. Nikola je u međuvremenu okupio bend i ulazi u studio da mu glava ne pukne od ideja.

4

NOVO!

Valentino Bošković feat. GC Kocha

Chinchaysuyu

Valentino Bošković je prvi Bročanin u Svemiru. Godine 1646. pope se na Vidovu goru i lansiro u Svemir. Od tad luta i piva stvori... stvari... stveri...
Valentinota  su oživjeli, ako je ikad i umro, dvojica splitskih Bračanina, Branko Dragičević (Kundyak Mezhie, Fog Frog Dog) i Josip Radić (Beatles Revival Band, Buđenje), a na singlu „Chinchaysuyu„ gostuje Goran Cetinić Koća (svira gitaru u bendu Otprilike ovako i jazz ansamblu Partet). Novi singl je, nakon "Pymbylymby"  već drugi koji najavljuje nove Boškovićeve avanture nakon zadnjeg albuma "VSSR".

5

6 1 6

NLV (Nikol, Luka & Vedran)

You

NLV (Nikol, Luka i Vedran) dolaze nam iz Pule u sastavu: Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić. Ovo su ljeto snimili videospot u šibenskom klubu Azimut za pjesmu "You" koja se nalazi na njihovom EP-u  "...and who are you?" objavljenom u travnju ove godine. S istog EP-a već smo predstavili prvi singl “Guide Me Home“. Na EP-u su svirali još i Dušan Kranjc na bubnjevima te Sandro Peročević na kontrabasu.

6

NOVO!

The Marshmallow Notebooks

Crawl Into The Warmth

The Marshmallow Notebooks odnosno Matija Habijanec iz Krapine u Zagorju izdao je do sada, otprilike, 12 albuma. Kakobilo, 2013. Izdao je album godine, prema mišljenju svih portala, kritičara i onih koji u muzici nešto znače. “Crawl Into ...” je samo jedna karika remek djela koje ne smijete propustiti, ukoliko vas djeca budu pitala gdje ste bili kad je grmilo. Poslušajte “Summer” sa zadnjeg albuma i sve će vam biti jasno. Matija je, uz to što hiperaktivno stvara novu muziku, uspio osnovati nezavisni label Noisy Night Records koji je, međuostalim, izdao i novi album The Lesser Men (ovotjedni prijedlog broj 4).

7

NOVO!

Pridjevi

Požuri polako

Pridjevi  su muzički projekt iz Labina u Istri, koji čine tri osebujne i etablirane ličnosti hrvatske muzičke scene, kantautorice iz Zagreba, ludo djevojče Ivana Picek i trbuhozborka Nina Romić, te samozatajni Labinjan Dino Santaleza (East-Ra, Trees Of Maine). Na njihovom albumu “Pridjevi”, Dino je napisao sve tekstove i muziku, odsvirao sve instrumente te producirao. Cijeli album je snimljen za nekih 15 sati, a o kakvih se 15 sati radi imali smo već prilike svjedočiti na Zvonku u pjesmama “Lucifer i ja”, “Svijet na dlanu”, “Kantarion (ili gospina trava)”. Album godine? Procijenite sami.

8

10 8 2

Mutant Urban Dance Ansambl

Kultura do kolena

Mutant Urban Dance Ansambl iz Novog Sada (Srbija) zvukom, ali i postavom, dvije bas gitare i bubanj, nastavljaju jaku drum &bass školu koju je promovirala Disciplin A Kitschme, a nikako ne smijemo zaboraviti Stuttgart Online. Ovu opasnu trojku čine Nenad Grbušić – bas, Aleksandar Milovanović – bubnjevi i Milan Vasiljev – bas i glas koji svira još u Nikad Više Embrio.

9

NOVO!

(The) Lesser Men

Friendly Fires

(The) Lesser Men iz Zagreba je ekipa već dobro znana u muzičkom svijetu iz bendova Mutual Of Omaha, The Moody Brooders, Casual Elvis... “Friendly Fires” je prva stvar na njihovom albumu “Vacation Freeze”, snimljenom u već dobro poznatom zagrebačkom studiju “Kramasonik”, koji izlazi 14.11.2014. za malu izdavačku kuću “Noisy Night” koja je zapravo etiketa Matije Habijanca (The Marshmallow Notebooks).

10

4 4 3

Achromatic Attic

Everyone Knows

Nije tajna da Zvonko voli Achromatic Attic, jer su mladi, predani sviranju i ono što je najvažnije jer su svoji. 2013. su izdali svoj prvi EP “Glassy sweeper“, pobijedili na INmusic festival kvalifikacijskom natjecanju, svirali u Velikoj Britaniji te otvorili za Manu Chao. Impresivna godina za tako mladi bend. Nedavno su izdali drugi EP „Wondering why“ kojem  je prethodio video “Reconciliation“. Na Zvonku smo također imali njihov veliki hit “Doubt“, te “Don't get me wrong“ i “Glassy Sweeper“ pa poslušajte kako se bend treba mijenjati i razvijati bez da izgubi na zanimljivosti.

Prijedlozi Na vrh

1

Kralj Čačka

Moj Avatar

„Moj Avatar“ je prva prava studijska snimka Kralja Čačka odnosno Nenada Marića, beogradske urbane legende, Tom Waits-a iz Šumadije, iz Čačka. Kralj je sve do sada bio savršeni materijal za građenje kulta ličnosti, jer iako svira još od 2006.  ne pojavljuje se u javnosti, nema album (pa čak ni demo snimke), a skromno najavljivane koncerte drži jednom do dvaput godišnje, tek da bi uskom krugu fanova dao povoda za hvalospeve i širenje glasa o jedinstvenom kantautoru jer Kralj je spoj zanatlije i umjetnika, muzički virtuoz koji je uz to originalan što je rijetka pojava, samim time dobitna kombinacija.

2

Them Moose Rush

Sand

Branimir Kuruc, Nikola Runjavec i Vedran Marinko Komlen aka Them Moose Rush došli su iz Bjelovara (HR) pokazati Regiji kako je talent potrebno zalijevati znojem da bi narastao. Nevjerojatan je napredak i brzina razvoja ove trojke koju pratimo još od 2012. i singla “Untitled” s kojim su pobijedili na Zvonku, preko prvog EP-a iz 2013. “To Future Miss Sunshine” s kojeg smo predstavili “Darling” i “Charlene”, sve do najnovijeg EP-a “Three π” s kojeg smo već predstavili “Dark sun” i “Mercy red”, a koji predstavlja prvi dio EP trilogije. Dakle, još dva EP-a uskoro!!!

3

###

† 300 naopakih križeva †

Ime ovog benda piše se ###, čita se kao tri udarca po nečemu, a na Facebook-u ih možete pronaći pod dR:dR:dR. Bend čini trojka iz Siska (HR) koji su uz glazbu spojili ljubav prema filmu kroz B.A.K.A kolektiv (Balkanische Anti Kunst Aktion) te ujedno rade i dizajnerski dio posla (coveri, plakati) kroz This Town Needs Posters. Do sad su izdali split tape s Punčkama te tri EP-a i to "###" i "Mulj" iz 2013. te "Olovo“ s kojeg vam predstavljamo spot, audio-vizualno remek djelo „300 naopakih križeva“. Bolje od svega ih opisuju naslovi pjesama poput „Iako se ne zna tko ti je otac ti si ipak jedna sjajna jegulja“.

4

Ana Ćurčin

Keep Quiet

Mlada, beogradska kantautorica Ana Ćurčin, ovih dana, iskače iz paštete i to potpuno zasluženo. Malo nastupa sa Stray Dogg-om, pa malo s Lovely Quinces u Tvornici 22.11., pa malo svira u Beču, pa malo u Istri, pa malo Milano, Zürich, Moskva, Budimpešta, pa natrag u Beograd, pa malo izdaje izvrsne singlove poput „I can't“ i „Cut loose“. Trenutno radi na debi albumu koji je najavljen za zimu 2014.

5

Tempera

Plastichni kuli

Tempera je novi bend iz Skopja, nekadašnji Arhangel, koji nam predstavlja singl „Plastichni kuli“ s prvog albuma „Igraj“. Bend je sastavljen od iskusnih i poznatih muzičara: Tanja Tas – vokal, Dragan Gjinovski Gjino - gitara, Mite Dimovski – bubnjevi i Djole Maksimovski – bas koji su osim u Arhangelu svirali i u Kismet te Vlatko Stefanovski trio i surađivali sa bendovima Mizar, Anastazija, Kiril Džajkovski, Foltin. O povezanosti cijele scene najbolje govori činjenica kako pjesmu „Plastichni kuli“ osim članova benda potpisuje i Goran Trajkoski, lider benda Mizar.

6

Gracin

u bojama

Prvi album splitskog kantautora Tomislava Gracina, “Mono“ od nedavno je dostupan za download. Zvonko vam s albuma predstavlja stvar u kojoj se najbolje čuje sam Gracin i njegova „tišina“, jer muzičar je najbolji kad zna ne svirati. Gracin je napisao sve pjesme i tijekom dvije godine, snimio i odsvirao sve instrumente, koje je uglavnom posudio, te producirao i miksao cijeli album. Dakle, punokrvni one-man projekt koji zvuči upravo tako, intimno, neposredno i iskreno. Rijetkost u današnje vrijeme.

Prati!

do sljedeće top liste