Muzika je Zvonko Radost

Top lista #41 06.10.2014. - 12.10.2014.

1

1 1 4

Quiet Hiroshima

Shadow

Quiet Hiroshima je sa 217 glasova u jednom tjednu Zvonkov rekorder!!! Hiroshima je i pobjednik za 9. mjesec pa uskoro s njima slijedi intervju na Ravno Do Dna.  Makedonija, država s više bendova nego stanovnika, opet nas oduševljava. Ovog puta kolaboracijom kompozitora i audio inženjera Gavrila Milovanovića i profesionalne pjevačice Simone Petrovske koji djeluju kao duet Quiet Hiroshima. Nakon što vam se svidi “Shadow”, poslušajte i njihov prvi singl “Fragments Of Innocence”.

2

2 2 3

3MAČKE100GODINA

Okrenulo

3MAČKE100GODINA je bend iz Zrenjanina i Novog Sada (Srbija) koji postoji od 2012. godine, a članovi ovog benda su prisutni na muzičkoj sceni duži niz godina svirajući u raznim grupama: Milana Bjelobaba, vokal (ex Fulltone Point), Marko Jakovljević, gitara, vokal (ex Guliver, Gluve Kučke), Marina Džukljev, klavijature (ex uMachuPichu), Stevan Hartig, bas, vokal (ex Guliver), Stefan Popović, bubnjevi (ex Kismet, No Name Nation, Khelo, Till).

3

3 1 16

J.R. August

John-John

J.R.August odnosno JohnJohn Raven August, pravog imena Nikola Vranić muzički je vudrenkind iz Zaboka u Zagorju. Nikola je skupio golemo iskustvo svirajući u raznim bendovima (Woodoo Lizards među ostalima) i sad sam jezdi regionalnim bespućima predstavljajući svoju romantičnu kvadrologiju „Change Of Seasons“ s koje smo već čuli „Man with the Magnificent Mind“ i „Distort Reality“. U 10. mjesecu izlazi posljednji dio kvadrologije, dakle, stay tuned.

4

NOVO!

NLV (Nikol, Luka & Vedran)

You

NLV (Nikol, Luka i Vedran) dolazi iz Pule te u njemu sviraju Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić. Ovo su ljeto snimili videospot u šibenskom klubu Azimut za pjesmu "You" koja se nalazi na njihovom EP-u  "...and who are you?" objavljenom u travnju ove godine. S istog EP-a već smo predstavili prvi singl “Guide Me Home“. Na EP-u su svirali još i Dušan Kranjc  na bubnjevima te Sandro Peročević na kontrabasu. 

5

NOVO!

Moraines

Maintain The Tension

Moraines iz Zagreba najavljuje novi album za jesen. Ovi instrumentalno-progresivni ljudi snimili su live session s dvije stvari “Maintain The Tension” i “Sleepless” koji zvuči jednako dobro kao studijska snimka što može biti iznenađujuće nekome tko ih nije gledao uživo. U bendu su: Goran Rusmir – bas, Domagoj Šekelja – gitara, Petar Pečur – gitara i Mario Mlakar – bubnjevi koji je ujedno i  nagrađivani režiser video spotova. Radio je između ostalog, i spot za Cojonese “Rocker”.

6

NOVO!

Lovely Quinces

Secret Smile

Tko nije čuo za Dunju Ercegović aka Lovely Quinces? Došla žena iz Zadra s gitarom i rasturila scenu s EP-em "No room for us", bolje rečeno s pjesmom “Wrong House” koju su vrtjeli svi pa tako i Zvonko. Godinu dana nakon, novi  singl “Secret Smile” najavljuje novi album i dokazuje da bi Dunja mogla uglazbiti i recept za gulaš, a da opet zvuči savršeno. Tko uz ovo ne pleše taj muziku ne čuje. Savršeno pogođenu produkciju potpisuje Mark Mrakovčić koji vjerojatno ne spava koliko ima posla u zadnje vrijeme. 22.11. obavezno u Tvornicu na promociju albuma, gdje nastupa još jedna velika kantautorica Ana Ćurčin.

7

NOVO!

Artan Lili

Novi Zvuk U Gradu

Artan Lili, iz Beograda, predstavio se javnosti singlom “Džoni” još tamo krajem 2012. i od tada nas bombardiraju singlovima koji svi zajedno predstavljaju album u nastajanju. “Novi zvuk u gradu” tako je šesta objavljena stvar od 12 koliko će ih ukupno biti na albumu. Do sada smo na Zvonku predstavili “Najbolje što znam”, i “Srce”. Jedan su od rijetkih bendova koji domaću muzičku baštinu preferiraju u odnosu na strane uzore. Ipak, nova scena treba nove heroje pa provjerite što Bojan Slačala – vokal i bas, radi sa svojim drugim bendom Stuttgart Online i dobro zapamtite to ime.

8

7 7 2

Irena Žilić

Scars

Zagrebačka kantautorica Irena Žilić  ima novi album “Travelling”. Sudeći po prvom singlu “Scars” očekuje nas uzbudljivo putovanje koje nastavlja tamo gdje je stao prvi EP “Days Of Innocence” s kojeg smo na Zvonku imali stvar “By my side”. Nemojte ovo slušati na poslu, jer biste mogli dati otkaz, otići tamo gdje vas vodi srce i doživjeti život.

9

NOVO!

Denis Katanec Okanagan LTD

Listopad

Denis Katanec Okanagan LTD je bend iz Zagreba, nastao početkom 2014. sa namjerom rada na pjesmama koje je Denis napisao u Kanadi, točnije Okanagan Valleyu. Bend čine: Lucija Potočnik (Mika Male) - bas, bekovi, - Jerko Jurin (Šumovi protiv valova, Auguste) – bubanj, Nikola Brkljačić (Yapod, Svemir, Radost!) - el. gitara, Zvonimir Varga (kantautor) – piano, Denis Katanec (Felon) - akustična, vokal i Matija Habijanec (The Marshmallow Notebooks) - prijatelj benda. Pjesma “Listopad” nalazi se na EP-u “Sve moje Laurie” koji je izdan ove godine. Denisa smo kao solo izvođača već imali na Zvonku sa pjesmom “Jedra”.

10

9 1 6

Goribor

Dugo nisam bio tu

Goribor (Bor, Srbija) nije bio tu godinu dana tj. od super stvari “Jureći ljubav” koja je tjednima harala Zvonkom. Novi singl “Dugo nisam bio tu” je prva stvar u povijesti Zvonka s 200 glasova u jednom tjednu!!! Muziku potpisuje cijeli bend, a stihove pjevač i frontmen Aleksandar Stojković ST. Krivci za vrhunsku produkciju su Edi Cukerić i Ivo Lorencin, višegodišnji suradnici Goribora.

Prijedlozi Na vrh

1

Repetitor

Biću bolji

Repetitor je još jedan u nizu sjajnih beogradskih BIGZ bendova. U potpunosti ih shvatite tek na koncertu kad vam ova trojka (Milena Milutinović - bubanj, Ana Marija Cupin – bas i glas te Boris Vlastelica – gitara i glas) izbije sve misli iz glave. Ovih dana sviraju po Austriji i Slovačkoj, ali obavezno provjerite kad su u vašoj blizini. „Biću bolji“ je stvar, sa zadnjeg albuma „Dobrodošli na okean“ još tamo iz 2012., ali spot je novi i cijela priča gađa točno u sridu s obzirom na s_anje u Regiji.  S istog albuma na Zvonku smo već imali spot „U pravom trenutku“

2

Fog Frog Dog

Kill Ralembudem Whale

Fog Frog Dog aka Branko Dragičević, iz Splita, ima još barem dva alter ega (Valentino Bošković i Kundyak Mezhie), a svaki zlata vrijedi. Kad smo prvi put čuli stvar “Pohyeye“, vrtili smo glavom u nevjerici... zašto to ne svira stalno na radiju? Fog Frog Dog je na Zvonku još predstavio “Small Change“ i “Bugz“, Valentino Bošković „Roketomobil“ i „Pymbylymby“, a Kundyak Mezhie „We came from the sky“. Dovoljno? Gdje vidite ime tog čovjeka, odmah stanite i poslušajte, jer u životu nemate vremena za gluposti.

3

Them Moose Rush

Mercy Red

Them Moose Rush je tris iz Bjelovara (HR), gradića koji je do sada u muzičkim krugovima bio najpoznatiji kao rodno mjesto Bajage. Ovdje prestaje svaka sličnost, jer TMR je odrastao na zapadnijim uzorima koji se itekako čuju u onome što rade, ali to rade kako treba…naučiš od drugih i dodaš svoje. “Mercy red” je drugi singl koji najavljuje EP trilogiju “Three π”, a prvi je bio “Dark sun”. Na Zvonku smo ih prepoznali još 2012. sa singlom “Untitled”, te ih pratili kasnije sa “Darling” i “Charlene” s prvog albuma “To Future Miss Sunshine” iz 2013.

4

Otrovna Kristina

Ljubav je bol

Još jedan heroj današnje scene, Niko Potočnjak, pokazuje koliko je muzika univerzalna u svojim mnogobrojnim oblicima. Niko je, osim u Otrovnoj Kristini, lider i u bendovima Seven That Spells i Jastreb koji su, barem naoko, dosta drugačiji, ali nauho se tu čita isti potpis. Kristina je tako Nikin dječji san koji je, eto, na Zvonku zaživio već sa drugim singlom, nakon “Poljubi me u treće oko”. Tko sve, osim Potočnjaka, svira u Kristini morat ćete otkriti sami početkom 2015. za kad su najavljeni prvi koncerti. Do tada, liječite se od radoznalosti.

5

Sane

Envy & Pride

Sane iz Zagreba je drmao još tamo 90-tih, kad su isfurali priču s putom u Indiju i snimanjem albuma u Kanadi  što je rezultiralo jednim od najboljih album tog vremena u Regiji “Antelupiulla”. Danas, nakon brojnih promjena, su trojac u sastavu: Nikola Marjanović – glas i gitara, Sebastijan Jurić – bas i glas te Stjepan Krznarić aka Drito Konj koji je nekoliko godina bio najčitaniji bloger na ovom govornom području, a danas je poznat kao jedan od nažeščih kritičara trenutne situacije i veliki humanitarac. Najbolje je da sami pročitate njihovu vrlo osebujnu biografiju, jer su stvarno bili svugdje i radili sve.

6

Ivana Picek (π)

❁ (cvjetić)

Uvijek volimo kad nam stigne nešto ovako drugačije, vilinski. Ivana Picek je kantautorica iz Zagreba koja oduševljava svojim nježnim glasom koji nepogrešivo pronalazi put do naših ušiju i srca. Izgleda da danas od sve buke čujemo samo tišinu. Kao i većina današnje scene tako i Ivana paralelno radi na više kolosijeka. Sudjeluje u jednom od najosebujnijih projekata u Regiji, Pridjevi-ma koji još čine kantautorica Nina Romić, te Dino Santaleza (East-Ra).

Prati!

do sljedeće top liste