Muzika je Zvonko Radost

Top lista #40 29.09.2014. - 05.10.2014.

1

6 1 3

Quiet Hiroshima

Shadow

Makedonija, država s više bendova nego stanovnika, opet nas oduševljava. Ovog puta kolaboracijom kompozitora i audio inženjera Gavrila Milovanovića i profesionalne pjevačice Simone Petrovske koji djeluju kao duet Quiet Hiroshima. Nakon što vam se svidi “Shadow”, poslušajte i njihov prvi singl “Fragments Of Innocence”.

2

10 2 2

3MAČKE100GODINA

Okrenulo

3MAČKE100GODINA je bend iz Zrenjanina i Novog Sada (Srbija) koji postoji od 2012. godine, a članovi ovog benda su prisutni na muzičkoj sceni duži niz godina svirajući u raznim grupama: Milana Bjelobaba, vokal (ex Fulltone Point), Marko Jakovljević, gitara, vokal (ex Guliver, Gluve Kučke), Marina Džukljev, klavijature (ex uMachuPichu), Stevan Hartig, bas, vokal (ex Guliver), Stefan Popović, bubnjevi (ex Kismet, No Name Nation, Khelo, Till).

3

2 1 15

J.R. August

John-John

J.R.August odnosno JohnJohn Raven August, pravog imena Nikola Vranić muzički je vudrenkind iz Zaboka u Zagorju. Nikola je skupio golemo iskustvo svirajući u raznim bendovima (Woodoo Lizards među ostalima) i sad sam jezdi regionalnim bespućima predstavljajući svoju romantičnu kvadrologiju „Change Of Seasons“ s koje smo već čuli „Man with the Magnificent Mind“ i „Distort Reality“. U 10. mjesecu izlazi posljednji dio kvadrologije, dakle, stay tuned.

4

5 4 2

FOR

Lonely Mind Of Mine

FOR je relativno novi akustični bend oformljen 2013. godine u Zagrebu. Osnivač benda je kantautor Tomislav Malagurski kojem se pridružuju Frano Homen na udaraljkama, Miodrag Prelec na bas-gitari te Slaven Špoljarić na klasičnoj gitari. Melankolična harmonija i tekstovi, u cijelosti prožeti pozitivnom vibrom, karakteristika su njihove glazbe u što se možete uvjeriti na objavljenom demo albumu “The Sun. Will. Shine!”.

5

8 1 48

Blue Yard Hill

Blue Blue Sky

Blue Jard Hill iz Beograda s pjesmom “Blue Blue Sky” stanuje na Zvonku skoro godinu dana. Obrada je to pjesme “Dick Marella” grupe Napred u prošlost koja ovih dana slavi 30 godina postojanja, a nalazi se na njihovom debi albumu “Blue Yard Hill” koji u cijelosti možete poslušati na njihovoj Bandcamp stranici.

6

NOVO!

Rens Argoa

Pontiac Man With a Cadillac

Rens Argoa je trojka iz Koprivnice u Hrvatskoj, predstavljaju novi video za pjesmu “Pontiac Man With a Cadillac” s albuma “Emerald Way of the Fearless King!”. Koncertna premijera se događa u četvrtak 2.10. u Attacku (Zagreb) gdje dijele stage sa još jednim divom sa scene; Tankerom. Na Zvonku smo ih već imali s pjesmom “Black Hole In The Room”, s istoimenog albuma, za koju je spot također radio Dinko Šimac. U bendu sviraju tri grafička dizajnera: Dejan Halusek - bas, Marko Kuhar bubnjevi i Miran Katar gitara.

7

NOVO!

Irena Žilić

Scars

Zagrebačka kantautorica Irena Žilić  ima novi album “Travelling” koji izlazi 30.9. Sudeći po prvom singlu “Scars” očekuje nas uzbudljivo putovanje koje nastavlja tamo gdje je stao prvi EP “Days Of Innocence” s kojeg smo na Zvonku imali stvar “By my side”. Nemojte ovo slušati na poslu, jer biste mogli dati otkaz, otići tamo gdje vas vodi srce i doživjeti život.

8

NOVO!

Stuttgart Online ft. Demir Ahmetović

Bolje da mi veruješ na reč

Stuttgart Online je duo Bojan Slačala – bas i glas te Marko Barišić – bubnjevi i glas koji se počeo profesionalno baviti muzikom nakon što su obojica proglašeni tehnološkim viškom u kompanijij u kojoj su se upoznali. Beogradski duo nastavlja surađivati s gostujućim muzičarima i na novom singlu, nakon što su nam na Zvonku već predstavili Olivera Svilana (Kriške) u “Zašto ćutis kada mnogo toga znaš”, kao i Dragana Kneževića iz Artan Lili, bend koji je, zajedno s Markom ajkovićem  osnovao upravo Slačala.

9

4 1 5

Goribor

Dugo nisam bio tu

Goribor (Bor, Srbija) nije bio tu godinu dana tj. od super stvari “Jureći ljubav” koja je tjednima harala Zvonkom. Novi singl “Dugo nisam bio tu” je prva stvar u povijesti Zvonka s 200 glasova u jednom tjednu!!! Muziku potpisuje cijeli bend, a stihove pjevač i frontmen Aleksandar Stojković ST. Krivci za vrhunsku produkciju su Edi Cukerić i Ivo Lorencin, višegodišnji suradnici Goribora.

10

1 1 3

Stvor

Biser

Stvor je iz Beograda. Prije ovoga spota, imao je video za singl “Kurac” koji je bio izraz bunta. Biser je drugačije koncipirana pesma i text je osobne prirode, posvećen jednoj tragično nastradaloj osobi. Kao i “Kurac”, i “Biser” je singl na putu benda do prvog albuma. Stvorovi su Voja – vokal, Uroš – gitara, Aca – bas i Bane – bubanj.

Prijedlozi Na vrh

1

Lovely Quinces

Secret Smile

Tko nije čuo za Dunju Ercegović aka Lovely Quinces? Došla žena iz Zadra s gitarom i rasturila scenu s EP-em "No room for us", bolje rečeno s pjesmom “Wrong House” koju su vrtjeli svi pa tako i Zvonko. Godinu dana nakon, singl “Secret Smile” najavljuje novi album i dokazuje da bi Dunja mogla uglazbiti i recept za gulaš, a da opet zvuči savršeno. Tko uz ovo ne pleše taj muziku ne čuje. Savršeno pogođenu produkciju potpisuje Mark Mrakovčić koji vjerojatno ne spava koliko ima posla u zadnje vrijeme. 22.11. obavezno u Tvornicu na promociju albuma, a nastupa još jedna velika pjevačica i kantautorica Ana Ćurčin.

2

Moraines

Maintain The Tension

Moraines iz Zagreba najavljuje novi album za jesen. Ovi instrumentalno-progresivni ljudi snimili su live session s dvije stvari “Maintain The Tension” i “Sleepless” koji zvuči jednako dobro kao studijska snimka što može biti iznenađujuće nekome tko ih nije gledao uživo. U bendu su: Goran Rusmir – bas, Domagoj Šekelja – gitara, Petar Pečur – gitara i Mario Mlakar – bubnjevi koji je ujedno i  nagrađivani režiser video spotova. Radio je između ostalog, i spot za Cojonese “Rocker”.

3

Denis Katanec Okanagan LTD

Listopad

Denis Katanec Okanagan LTD je bend iz Zagreba, nastao 2014. sa namjerom rada na pjesmama koje je Denis napisao u Kanadi, točnije Okanagan Valleyu. Bend čine: Lucija Potočnik (Mika Male) - bas, bekovi, - Jerko Jurin (Šumovi protiv valova, Auguste) – bubanj, Nikola Brkljačić (Yapod, Svemir, Radost!) - el. gitara, Zvonimir Varga (kantautor) – piano, Denis Katanec (Felon) - akustična, vokal i Matija Habijanec (The Marshmallow Notebooks) - prijatelj benda. Pjesma “Listopad” nalazi se na EP-u “Sve moje Laurie” koji je izdan u 4. mjesecu ove godine. Denisa smo kao solo izvođača imali na Zvonku sa pjesmom “Jedra”.

4

Artan Lili

Novi Zvuk U Gradu

Artan Lili, iz Beograda, predstavio se javnosti singlom “Džoni” još tamo krajem 2012. i od tada nas bombardiraju singlovima koji svi zajedno predstavljaju album u nastajanju. “Novi zvuk u gradu” tako je šesta objavljena stvar od 12 koliko će ih ukupno biti na albumu. Do sada smo na Zvonku predstavili “Najbolje što znam”, i “Srce”. Jedan su od rijetkih bendova koji domaću muzičku baštinu preferiraju u odnosu na strane uzore. Ipak, nova scena treba nove heroje pa provjerite što Bojan Slačala – vokal i bas, radi sa svojim drugim bendom Stuttgart Online koji se također ovaj tjedan nalazi na Zvonkovoj listi.

5

on tour

see us through

Prije točno tri dana, on tour iz Beograda je na Bandcamp-u, objavio nove dvije pjesme, autorsku “see us through” i “no place to fall”, obradu Townes Van Zandt-a. bend čine: Vladimir Marinović - vokal, gitara, Marko Ćebić – mandola i Ivana Smolović Ika -  vokal i tamburin. Ika je inače preteča, odnosno majka beogradske amerikane čije pjesme uživo izvode i najistaknutiji predstavnici te scene Dukat i Ana Ćurčin.  on tour smo već predstavili na zvonku pjesmama “arrows” i “breaking free” s njihovog prvog albuma “on tour” objavljenom 2012. godine.

6

NLV (Nikol, Luka & Vedran)

You

Bend NLV (Nikol, Luka i Vedran) dolazi iz Pule te u njemu sviraju Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić. Ovo su ljeto snimili videospot u šibenskom klubu Azimut za pjesmu "You" koja se nalazi na njihovom EP-u  "...and who are you?" objavljenom u travnju ove godine. S istog EP-a već smo predstavili prvi singl “Guide Me Home“. Na EP-u su svirali još i Dušan Kranjc  na bubnjevima te Sandro Peročević na kontrabasu. 

Prati!

do sljedeće top liste