Muzika je Zvonko Radost

Top lista #39 22.09.2014. - 28.09.2014.

1

3 1 2

Stvor

Biser

Stvor je iz Beograda. Prije ovoga spota, imao je video za singl “Kurac” koji je bio izraz bunta. Biser je drugačije koncipirana pesma i text je osobne prirode, posvećen jednoj tragično nastradaloj osobi. Kao i “Kurac”, i “Biser” je singl na putu benda do prvog albuma. Stvorovi su Voja – vokal, Uroš – gitara, Aca – bas i Bane – bubanj.

2

9 1 14

J.R. August

John-John

J.R.August odnosno JohnJohn Raven August, pravog imena Nikola Vranić muzički je vudrenkind iz Zaboka u Zagorju. Nikola je skupio golemo iskustvo svirajući u raznim bendovima (Woodoo Lizards među ostalima) i sad sam jezdi regionalnim bespućima predstavljajući svoju romantičnu kvadrologiju „Change Of Seasons“ s koje smo već čuli „Man with the Magnificent Mind“ i „Distort Reality“. U 10. mjesecu izlazi posljednji dio kvadrologije, dakle, stay tuned.

3

NOVO!

Replicunts

You Lie You Die

Replicunts je ženska punk-rock trojka iz Beograda u sastavu: Katarina Vlašić – gitar i vokal, Barbara Ismailović – bas i vokal, te Sanja Rakić – bubnjevi, a pjesma “You Lie You Die” im je tek prvi studijski snimak. Svjedočimo li nakon Punčki stvaranju još jedne velike ženske trojke?

4

1 1 4

Goribor

Dugo nisam bio tu

Goribor (Bor, Srbija) nije bio tu godinu dana tj. od super stvari “Jureći ljubav” koja je tjednima harala Zvonkom. Novi singl “Dugo nisam bio tu” je prva stvar u povijesti Zvonka s 200 glasova u jednom tjednu!!! Muziku potpisuje cijeli bend, a stihove pjevač i frontmen Aleksandar Stojković ST. Krivci za vrhunsku produkciju su Edi Cukerić i Ivo Lorencin, višegodišnji suradnici Goribora.

5

NOVO!

FOR

Lonely Mind Of Mine

FOR je relativno novi akustični bend oformljen 2013. godine u Zagrebu. Osnivač benda je kantautor Tomislav Malagurski kojem se pridružuju Frano Homen na udaraljkama, Miodrag Prelec na bas-gitari te Slaven Špoljarić na klasičnoj gitari. Melankolična harmonija i tekstovi, u cijelosti prožeti pozitivnom vibrom, karakteristika su njihove glazbe u što se možete uvjeriti na objavljenom demo albumu “The Sun. Will. Shine!”. Pogledajte ih 24. 9., u VIB-u (Zagreb) u sklopu Good Vibrations programa kad sviraju s Nellcote, Rolin Humes te Markom Mrakovčićem.

6

5 5 2

Quiet Hiroshima

Shadow

Makedonija, država s više bendova nego stanovnika, opet nas oduševljava. Ovog puta kolaboracijom kompozitora i audio inženjera Gavrila Milovanovića i profesionalne pjevačice Simone Petrovske koji djeluju kao duet Quiet Hiroshima. Nakon što vam se svidi “Shadow”, poslušajte i njihov prvi singl “Fragments Of Innocence”.

7

NOVO!

My Buddy Moose

My People

Nakon lanjskog, trećeg po redu albuma “Shine! Shine! Shine!“ s kojim su pokupili hvalospjeve kritike i publike, riječki americana bend My Buddy Moose kreće sa snimanjem materijala za novi album kojeg najavljuju singlom 'My People' i obilježavaju deset godina postojanja. Luka Benčić (gitara i vokal) autor je teksta i glazbe, a produkciju kao i aranžman potpisuju, članovi benda, Matko Botić – gitara i mandolina, Ištvan Širola - bas, Jasmin Đečević - bubnjevi i Luka Benčić. Na "My People" gostuje i dječji zbor kojeg čine Annely, Ema, Lea, Dino, Jakov, Eva i Ela.

8

8 1 47

Blue Yard Hill

Blue Blue Sky

Blue Jard Hill iz Beograda s pjesmom “Blue Blue Sky” stanuje na Zvonku skoro godinu dana. Obrada je to pjesme “Dick Marella” grupe Napred u prošlost koja ovih dana slavi 30 godina postojanja, a nalazi se na njihovom debi albumu “Blue Yard Hill” koji u cijelosti možete poslušati na njihovoj Bandcamp stranici.

9

2 2 3

Siempre Peligroso

Stvari nisu kao pre

Siempre Peligroso iz Šapca (Srbija) uskoro izdaju svoj drugi album pod nazivom “Razor”. Drugi singl “Stvari nisu kao pre” donosi nam zarazni refren i novu porciju žestokog zvuka nakon najavnog singla “Laž” kojeg smo također imali na Zvonkovoj listi. Bend igra u sastavu: Miloš Cvetuljac - gitara, Ivica Geratović - bas, Đorđe Pajić – vokal i Vujadin Stanić na bubnjevima.

10

NOVO!

3MAČKE100GODINA

Okrenulo

3MAČKE100GODINA je bend iz Zrenjanina i Novog Sada (Srbija) koji postoji od 2012. godine, a članovi ovog benda su prisutni na muzičkoj sceni duži niz godina svirajući u raznim grupama: Milana Bjelobaba, vokal (ex Fulltone Point), Marko Jakovljević, gitara, vokal (ex Guliver, Gluve Kučke), Marina Džukljev, klavijature (ex uMachuPichu), Stevan Hartig, bas, vokal (ex Guliver), Stefan Popović, bubnjevi (ex Kismet, No Name Nation, Khelo, Till).

Prijedlozi Na vrh

1

Kevlar Bikini

Summer Of Hate

Kevlar Bikini iz Zagreba izdaje novi, drugi po redu, album “Hi-Fi Or Die” za talijanski Overdub Recordings koji surađuje s Wormhole Death Records.  Album je miksao legendarni Tomas Skogsberg (Entombed, Refused, Hellacopters, At The Gates, Backyard Babies...) i masterirao Pelle Henricsson (Refused, Meshuggah, Poison the Well, In Flames, Raised Fist…). “Summer Of Hate” prvi je singl s albuma, a u kojem smjeru se Kevlar razvija provjerite slušajući “Suped Up Machine” s prošlog albuma "EXPLODISIAC".

2

Irena Žilić

Scars

Zagrebačka kantautorica Irena Žilić  ima novi album “Travelling” koji izlazi 30.9. Sudeći po prvom singlu “Scars” očekuje nas uzbudljivo putovanje koje nastavlja tamo gdje je stao prvi EP “Days Of Innocence” s kojeg smo na Zvonku imali stvar “By my side”. Nemojte ovo slušati na poslu, jer biste mogli dati otkaz, otići tamo gdje vas vodi srce i doživjeti život.

3

Stuttgart Online ft. Demir Ahmetović

Bolje da mi veruješ na reč

Stuttgart Online je duo Bojan Slačala – bas i glas te Marko Barišić – bubnjevi i glas koji se počeo profesionalno baviti muzikom nakon što su obojica proglašeni tehnološkim viškom u kompanijij u kojoj su se upoznali. Beogradski duo nastavlja surađivati s gostujućim muzičarima i na novom singlu, nakon što su nam na Zvonku već predstavili Olivera Svilana (Kriške) u “Zašto ćutis kada mnogo toga znaš”, kao i Dragana Kneževića iz Artan Lili koji je, zajedno s Markom Ajkovićem osnovao upravo Slačala.

4

Jelena Petošević

Beautiful Stranger

Jelena Petošević aka Lady Jelena, mlada je beogradska umjetnica, koja je završila dizajn u Londonu, a pored animacije, bavi se i pjevanjem. Prava YouTube senzacija postala je s pjesmom “Nikola”, a na zvonku smo je već predstavili s pjesmom “Watermelon Love”.  Jelena se, uz sve, bavi i animacijom te je radila spot za Ramba Amadeusa “9 depresivaca”

5

Rens Argoa

Pontiac Man With a Cadillac

Rens Argoa je trojka iz Koprivnice u Hrvatskoj, bez fiksne glazbene orijentacije, nastao iz čiste gitarske ljubavi prema bubnjanju. Predstavljaju novi video za pjesmu “Pontiac Man With a Cadillac” s albuma “Emerald Way of the Fearless King!” koji izlazi 25.9. Na Zvonku smo ih već imali s pjesmom “Black Hole In The Room”, s istoimenog albuma, za koju je spot također radio Dinko Šimac. U bendu sviraju tri grafička dizajnera: Dejan Halusek - bas, Marko Kuhar bubnjevi i Miran Katar gitara.

6

Sara Renar

Jesen

Sara Renar kantautorica je iz Zagreba. Singl "Jesen" sa istoimenog drugog studijskog izdanja, koji izlazi ovaj tjedan, najavljuje odmak od klasičnog rocka i sve više koketira sa indie/electro soundom. Prateći sastav čini iskusna ekipa vrhunskih muzičara: Luka Geček - električna gitara, back vokali (Mayales), Zdeslav Klarić - klavijature, back vokali (PCVC) i Anže Kristan - bubanj, perkusije (STROJMACHINE, Perkakšns).

Prati!

do sljedeće top liste