Muzika je Zvonko Radost

Top lista #38 15.09.2014. - 21.09.2014.

1

4 1 3

Goribor

Dugo nisam bio tu

Goribor (Bor, Srbija) nije bio tu godinu dana tj. od super stvari “Jureći ljubav” koja je tjednima harala Zvonkom. Novi singl “Dugo nisam bio tu” je prva stvar u povijesti Zvonka s 200 glasova u jednom tjednu!!! Muziku potpisuje cijeli bend, a stihove pjevač i frontmen Aleksandar Stojković ST. Krivci za vrhunsku produkciju su Edi Cukerić i Ivo Lorencin, višegodišnji suradnici Goribora.

2

3 2 2

Siempre Peligroso

Stvari nisu kao pre

Siempre Peligroso iz Šapca (Srbija) uskoro izdaju svoj drugi album pod nazivom “Razor”. Drugi singl “Stvari nisu kao pre” donosi nam zarazni refren i novu porciju žestokog zvuka nakon najavnog singla “Laž” kojeg smo također imali na Zvonkovoj listi. Bend igra u sastavu: Miloš Cvetuljac - gitara, Ivica Geratović - bas, Đorđe Pajić – vokal i Vujadin Stanić na bubnjevima.

3

NOVO!

Stvor

Biser

Stvor je iz Beograda. Prije ovoga spota, imao je video za singl “Kurac” koji je bio izraz bunta. Biser je drugačije koncipirana pesma i tekst je osobne prirode, posvećen jednoj tragično nastradaloj osobi. Kao i “Kurac”, i “Biser” je singl na putu benda do prvog albuma. Stvorovi su Voja – vokal, Uroš – gitara, Aca – bas i Bane – bubanj.

4

1 1 4

Vrane kamene

Idemo Do Kraja

Singl “Idemo do kraja” najavni je singl za album u pripremi “Svih ovih godina”. Vrane Kamene (Crows Of Stone) pamtimo po izvanvremenskom hitu “Koma i  Karma” koji su napravili za projekt/kompilaciju “Pobuna” Marije Krsmanović, a koji je 2013. također bio na 1. mjestu Zvonkove liste. Kako sami kažu: “Vrane su narod Barjaka noći i istu nose u svojim očima. Graaa…”

5

NOVO!

Quiet Hiroshima

Shadow

Makedonija, država s više bendova nego stanovnika, opet nas oduševljava. Ovog puta kolaboracijom kompozitora i audio inženjera Gavrila Milovanovića i profesionalne pjevačice Simone Petrovske koji djeluju kao duet Quiet Hiroshima. Nakon što vam se svidi “Shadow”, poslušajte i njihov prvi singl “Fragments Of Innocence”.

6

NOVO!

Lice Mista

Kumarice

Eksperimentalni bend Lice Mista nastao je 2011. godine u Preku na otoku Ugljanu (Hrvatska), raspadom benda “Brižno Grilo” koji je također pisao pjesme na otočkom dijalektu. Teško je reći gdje točno prestaje Brižno Grilo a počinje Lice Mista, ali to je zapravo svejedno sve dok im je muzika bolja od krova u rupi gdje sviraju. Prije ove stvari imali smo ih već s prekrasnom baladom “Želin”, u kojoj Davidov “pravimuškiglas” dolazi do punog izražaja. Bend su: Frane Marčelić, David Košta, Ivo Dorkin, Luka Dunatov.

7

5 1 13

Grandpa Candys

Let It Roll

Grandpa Candys aka Čikine Bombone su psychobilly trio iz Beograda. S njihovog zadnjeg albuma „Let It Roll“ na Zvonku smo već imali "Doctor Who Theme" i “Sounds Like a Melody” (Alphaville cover), a sad predstavljamo spot za naslovnu stvar „Let It Roll“. Bombone postoje još od 1998. a razlog svoje dugovječnosti vide prije svega u podršci beogradskih i novosadskih prijatelja i fanova koji zajedno čine Grandpa Candys crew.

8

2 1 46

Blue Yard Hill

Blue Blue Sky

Blue Jard Hill iz Beograda s pjesmom “Blue Blue Sky” stanuje na Zvonku skoro godinu dana. Obrada je to pjesme “Dick Marella” grupe Napred u prošlost koja ovih dana slavi 30 godina postojanja, a nalazi se na njihovom debi albumu “Blue Yard Hill” koji u cijelosti možete poslušati na njihovoj Bandcamp stranici.

9

7 1 13

J.R. August

John-John

J.R.August odnosno JohnJohn Raven August, pravog imena Nikola Vranić muzički je vudrenkind iz Zaboka u Zagorju. Nikola je skupio golemo iskustvo svirajući u raznim bendovima (Woodoo Lizards među ostalima) i sad sam jezdi regionalnim bespućima predstavljajući svoju romantičnu kvadrologiju „Change Of Seasons“ s koje smo već čuli „Man with the Magnificent Mind“ i „Distort Reality“. U 10. mjesecu izlazi posljednji dio kvadrologije, dakle, stay tuned.

10

NOVO!

Blu.Sine

Pretežko srce

Blu.Sine iz Ljubljane predstavlja nam svoj prvi singl s prvog, tek izašlog trip-hop albuma „Can You Hear In Color?“ koji možete i morate u cijelosti skinuti ovdje, a za vrijeme slušanja možete, ujedno, provjeriti jeste li sinestet. Bend čine Urška Bajec – vokal, Žiga Četrtič – klavijature i harmonika, Žiga Kroflič – gitare, semplovi, theremin, Bor Hodžić – bas, Jan Prepadnik – bubnjevi. Kako je srce, u zadnje vrijeme, omiljeni organ muzičara provjerite što o njemu misle Punčke i Artan Lili.

Prijedlozi Na vrh

1

My Buddy Moose

My People

Nakon lanjskog, trećeg po redu albuma “Shine! Shine! Shine!“ s kojim su pokupili hvalospjeve kritike i publike, riječki americana bend My Buddy Moose kreće sa snimanjem materijala za novi album kojeg najavljuju singlom 'My People' iobilje žavaju deset godina postojanja. Pjesma je snimljena u studiju G.I.S. Luka Benčić (gitara i vokal) autor je teksta i glazbe, a produkciju kao i aranžman potpisuju, članovi benda, Matko Botić – gitara i mandolina, Ištvan Širola - bas, Jasmin Đečević - bubnjevi i Luka Benčić. Na "My People" gostuje i dječji zbor kojeg čine Annely, Ema, Lea, Dino, Jakov, Eva i Ela.

2

3MAČKE100GODINA

Okrenulo

3MAČKE100GODINA je bend iz Zrenjanina i Novog Sada (Srbija) koji postoji od 2012. godine, a članovi ovog benda su prisutni na muzičkoj sceni duži niz godina svirajući u raznim grupama: Milana Bjelobaba, vokal (ex Fulltone Point), Marko Jakovljević, gitara, vokal (ex Guliver, Gluve Kučke), Marina Džukljev, klavijature (ex uMachuPichu), Stevan Hartig, bas, vokal (ex Guliver), Stefan Popović, bubnjevi (ex Kismet, No Name Nation, Khelo, Till).

3

Kimekai

Chinese Live in Caves

Kimekai je elektro projekt Marka Vukovića, 21-godišnjeg, samozatajnog producenta iz Đakova u Hrvatskoj koji je izdao svoj debi album "Coral Dreams" za Hush Hush Records, iz Seattlea. Ovo je prvi službeni spot, a radio ga je Weston Karnes iz Seattlea. Na Zvonku smo već imali i prvi audio singl s albuma pod nazivom “Live Lead“. Inače, album je bio u „Top 10 Weekly“ na Bandcamp-u, a uz to je Kimekai proglašen kao „New artist to watch“. Singlovi s albuma su mu bili na stranicama: XLR8R, The 405  i NoFearOfPop, a to su online magazini s preko 100k sljedbenika.

4

Foolish Green

Fade Away

Foolish Green iz Skopja smo već imali na Zvonku s dvije “velike” pjesme “Laika” i “Sun is Gone” još tamo 2012. Ovaj put predstavljamo singl sa debi albuma “Escape”. Idealno štivo za sve koji ne vole akustične instrumente i višeglasno pjevanje da prošire horizonte. Fantastičnu sedmorku čine: Nenad Stefanoski – vokal i gitara, Davor Stojanovski - gitara, Darko Stojoski - gitara, Stefan Pehchevski - klavijature, Teodor Boskov – bas i Dejan Jefremov – bubnjevi i perkusije.

5

Replicunts

You Lie You Die

Replicunts je ženska punk-rock trojka iz Beograda u sastavu: Katarina Vlašić – gitar i vokal, Barbara Ismailović – bas i vokal, te Sanja Rakić – bubnjevi, a pjesma “You Lie You Die” im je tek prvi studijski snimak. Svjedočimo li nakon Punčki stvaranju još jedne velike ženske trojke?

6

FOR

Lonely Mind Of Mine

FOR je relativno novi akustični bend iz Zagreba oformljen 2013., a čine ga osnivač i kantautor Tomislav Malagurski, Frano Homen na udaraljkama, Miodrag Prelec na bas-gitari i Slaven Špoljarić na klasičnoj gitari. Melankolična harmonija i tekstovi, u cijelosti prožeti pozitivnom vibrom, karakteristika su njihove glazbe u što se možete uvjeriti na objavljenom demo albumu The Sun. Will. Shine!. Pogledajte ih 24. 9., u VIB-u (Zagreb) u sklopu Good Vibrations programa kad sviraju s Nellcote, Rolin Humes te Markom Mrakovčićem.

Prati!

do sljedeće top liste