Muzika je Zvonko Radost

Top lista #37 08.09.2014. - 14.09.2014.

1

4 1 3

Vrane kamene

Idemo Do Kraja

Singl “Idemo do kraja” najavni je singl za album u pripremi “Svih ovih godina”. Vrane Kamene (Crows Of Stone) pamtimo po izvanvremenskom hitu “Koma i  Karma” koji su napravili za projekt/kompilaciju “Pobuna” Marije Krsmanović, a koji je 2013. također bio na 1. mjestu Zvonkove liste. Kako sami kažu: “Vrane su narod Barjaka noći i istu nose u svojim očima. Graaa…”

2

5 1 45

Blue Yard Hill

Blue Blue Sky

Blue Jard Hill iz Beograda s pjesmom “Blue Blue Sky” stanuje na Zvonku skoro godinu dana. Obrada je to pjesme “Dick Marella” grupe Napred u prošlost koja ovih dana slavi 30 godina postojanja, a nalazi se na njihovom debi albumu “Blue Yard Hill” koji u cijelosti možete poslušati na njihovoj Bandcamp stranici.

3

NOVO!

Siempre Peligroso

Stvari nisu kao pre

Siempre Peligroso iz Šapca (Srbija) uskoro izdaju svoj drugi album pod nazivom “Razor”. Drugi singl “Stvari nisu kao pre” donosi nam zarazni refren i novu porciju žestokog zvuka nakon najavnog singla “Laž” kojeg smo također imali na Zvonkovoj listi.

4

1 1 2

Goribor

Dugo nisam bio tu

Goribor (Bor, Srbija) nije bio tu godinu dana tj. od super stvari “Jureći ljubav” koja je tjednima harala Zvonkom. Muziku potpisuje cijeli bend, a stihove pjevač i frontmen Aleksandar Stojković ST. Krivci za vrhunsku produkciju su Edi Cukerić i Ivo Lorencin, višegodišnji suradnici Goribora.

5

3 1 12

Grandpa Candys

Let It Roll

Grandpa Candys aka Čikine Bombone su psychobilly trio iz Beograda. S njihovog zadnjeg albuma „Let It Roll“ na Zvonku smo već imali "Doctor Who Theme" i “Sounds Like a Melody” (Alphaville cover), a sad predstavljamo spot za naslovnu stvar „Let It Roll“. Bombone postoje još od 1998. a razlog svoje dugovječnosti vide prije svega u podršci beogradskih i novosadskih prijatelja i fanova koji zajedno čine Grandpa Candys crew.

5

7 5 2

Jonathan

Communicate!

Jonathan iz Rijeke je bend o kojem se priča i koji izbacuje hitove s debi albuma “Bliss” kao na traci (Maggie, Pictures, Paperman, Communicate!). Nije to nikako slučajno jer ekipa već dugo svira u raznim bendovima na sceni: Zoran Badurina – Ziro (Salion), Branko Kovačić – Husta (Let 3), Tomislav Radinović – Tomo (Mandrili), Nikica Jurjević – Nixon (Pasi), Darko Petković – Rade. Najbolje ih je provjeriti uživo, pogotovo nakon fantastičnog nastupa u Tvornici, gdje su nastupili kao predgrupa Editors-a.

7

9 1 12

J.R. August

John-John

J.R.August odnosno JohnJohn Raven August, pravog imena Nikola Vranić muzički je vudrenkind iz Zaboka u Zagorju. Nikola je skupio golemo iskustvo svirajući u raznim bendovima (Woodoo Lizards među ostalima) i sad sam jezdi regionalnim bespućima predstavljajući svoju romantičnu kvadrologiju „Change Of Seasons“ s koje smo već čuli „Man with the Magnificent Mind“ i „Distort Reality“. U 10. mjesecu izlazi posljednji dio kvadrologije, dakle, stay tuned...

8

8 5 10

Artan Lili

Srce

Artan Lili je noise-pop bend koji se predstavio javnosti singlom “Džoni” još tamo krajem 2012. i od tada nas bombardiraju fantastičnim singlovima koji svi zajedno predstavljaju album u nastajanju. Jedan su od rijetkih bendova koji domaću ex - YU scenu navode kao veći utjecaj od strane muzike, odnosno koji su prepoznali potencijal, potentnost i originalnost ovih prostora. Bend čine Romana Kasumović - vokal, Bojan Slačala - vokal i bas gitara (Stuttgart Online), Dragan Knežević - gitara i Marko Ajković – bubanj.

8

2 1 7

M.O.R.T.

Meni se skače

M.O.R.T. je beskompromisni autorski punk – blues band iz Sinja (HR) kojem je stvar “Meni se skače” treći singl (prva dva su Tango i Pas) sa fantastičnog drugog  albuma “Odjel za žešće”. Bend punom parom radi dalje pa već za 15.9. najavljuju izlazak novog singla “Nina”, a već imaju u pripremi i material za novi EP. Poslušajte kako zvuči jedan od RockOff izvođača.

10

NOVO!

Styptic

Denial

Styptic je šestorka iz Niša koja je dio Black Planet ekipe. S novog albuma “Noesis” koji je izašao u proljeće 2014. predstavljamo vam stvar “Denial”, a već smo na listi imali stvar “Someone Inside” s istog albuma. Styptic su: Ilija Medar – Vocals, Velibor Stanojević – Guitars, Bratislav Prolović - Guitars
Dalibor Minić - Bass Guitar, Bojan Miljković – Drums, Vladimir Popović - Keyboards, Synths and Samplers.

Prijedlozi Na vrh

1

Blu.Sine

Pretežko srce

Blu.Sine iz Ljubljane predstavlja nam svoj prvi singl s prvog, tek izašlog trip-hop albuma „Can You Hear In Color?“ koji možete i morate u cijelosti skinuti ovdje, za vrijeme slušanja možete, ujedno, provjeriti jeste li sinestet. Bend čine Urška Bajec – vokal, Žiga Četrtič – klavijature i harmonika, Žiga Kroflič – gitare, semplovi, theremin, Bor Hodžić – bas, Jan Prepadnik – bubnjevi. Kako je srce, u zadnje vrijeme, omiljeni organ muzičara provjerite što o njemu misle Punčke i Artan Lili.

2

Noctiferia

GAGA People

Noctiferia je iz istog grada kao i Blu.Sine, ali drugačije boje. Ne potpuno drugačije jer dobra muzika je dobra muzika, ali metal šestorka zvuči kao Laibach za 21. stoljeće. “Gaga People” je stvar s njihovog novog, petog po redu, studijskog albuma “PAX”. Iskusnu ekipu čine: Gianni Poposki- vokal/perkusije, Igor Nardin- gitara, Uroš Lipovec- bas, Mathias Gergeta- bubnjevi/perkusije, Roman Files- gitara, Damjan Tomoski – klavijature/programiranje.

3

Quiet Hiroshima

Shadow

Makedonija, država s više bendova nego stanovnika, opet nas oduševljava. Ovog puta kolaboracijom kompozitora i audio inženjera Gavrila Milovanovića i profesionalne pjevačice Simone Petrovske koji djeluju kao duet Quiet Hiroshima. Nakon što vam se svidi “Shadow”, poslušajte i njihov prvi singl “Fragments Of Innocence”.

4

Stvor

Biser

Stvor je iz Beograda. Prije ovoga spota, imao je video za singl “Kurac” koji je bio izraz bunta. Biser je drugačije koncipirana pesma i text je osobne prirode, posvećen jednoj tragično nastradaloj osobi. Kao i “Kurac” i “Biser” je singl na putu benda do prvog albuma. Stvorovi su Voja – vokal, Uroš – gitara, Aca – bas i Bane – bubanj.

5

Lice Mista

Kumarice

Eksperimentalni bend Lice Mista nastao je 2011. godine u Preku na otoku Ugljanu (Hrvatska), raspadom benda “Brižno Grilo” koji je također pisao pjesme na otočkom dijalektu. Teško je reći gdje točno prestaje Brižno Grilo a počinje Lice Mista, ali to je zapravo svejedno sve dok im je muzika bolja od krova u rupi gdje sviraju. Prije ove stvari imali smo ih već s prekrasnom baladom “Želin”, u kojoj Davidov “pravimuškiglas” dolazi do punog izražaja. Bend su: Frane Marčelić, David Košta, Ivo Dorkin, Luka Dunatov.

6

Pas Ibrice Jusića

Calvary

Pas Ibrice Jusića su Koca i Igić (DEBELI PRECJEDNIK) feat. Zoki (ATHEIST RAP). Calvary je cover istoimene pjesme Debelog Precjednika s albuma “Bruto Slavo” izdanog 2012. Muziku je napisao Davke, a tekst Koca. Koca je, također, snimio i editirao video za spot.

Prati!

do sljedeće top liste