Muzika je Zvonko Radost

Top lista #36 01.09.2014. - 07.09.2014.

1

NOVO!

Goribor

Dugo nisam bio tu

Goribor (Bor, Srbija) nije bio tu godinu dana tj. od super stvari “Jureći ljubav” koja je tjednima harala Zvonkom. Muziku potpisuje cijeli bend, a stihove pjevač i frontmen Aleksandar Stojković ST. Krivci za vrhunsku produkciju su Edi Cukerić i Ivo Lorencin, višegodišnji suradnici Goribora.

2

1 1 6

M.O.R.T.

Meni se skače

M.O.R.T. je beskompromisni autorski punk – blues band iz Sinja (HR) kojem je stvar “Meni se skače” treći singl (prva dva su Tango i Pas) sa fantastičnog debi albuma “Odjel za žešće”. U svakom slučaju, početak iz snova i dokaz da je umjetnost divlja ili nikakva.

3

3 1 11

Grandpa Candys

Let It Roll

Grandpa Candys aka Čikine Bombone su psychobilly trio iz Beograda. S njihovog zadnjeg albuma „Let It Roll“ na Zvonku smo već imali "Doctor Who Theme" i “Sounds Like a Melody” (Alphaville cover), a sad predstavljamo spot za naslovnu stvar „Let It Roll“. Bombone postoje još od 1998. a razlog svoje dugovječnosti vide prije svega u podršci beogradskih i novosadskih prijatelja i fanova koji zajedno čine Grandpa Candys crew.

4

2 2 2

Vrane kamene

Idemo Do Kraja

Singl “Idemo do kraja” najavni je singl za album u pripremi “Svih ovih godina”. Vrane Kamene (Crows Of Stone) pamtimo po izvanvremenskom hitu “Koma i  Karma” koji su napravili za projekt/kompilaciju “Pobuna” Marije Krsmanović, a koji je 2013. bio na 1. mjestu Zvonkove liste. Kako sami kažu: “Vrane su narod Barjaka noći i istu nose u svojim očima. Graaa…”

5

5 1 44

Blue Yard Hill

Blue Blue Sky

Blue Jard Hill iz Beograda s pjesmom “Blue Blue Sky” stanuje na Zvonku skoro godinu dana. Obrada je to pjesme “Dick Marella” grupe Napred u prošlost koja ovih dana slavi 30 godina postojanja, a nalazi se na njihovom debi albumu “Blue Yard Hill” koji u cijelosti možete poslušati na njihovoj Bandcamp stranici.

6

4 4 2

Black Planet Sessions 1

A ŠTA DA NISAM?!

Black Planet Records je nezavisna i alternativna izdavačka kuća iz Niša koja organizira team building svirke svoje ekipe. Tako stvar A ŠTA DA NISAM?! potpisuju: Marko Dabetić (Tearpalm), Fat Z (ScarpsKatabazijaZAA), Ponoćni Vodeničar, Sonja Antić (Sonic Ant), Vladimir Popović (Crocodile TearsFigurative TheatreStyptic, STK), Stevan Dobrota (Plavo). Inače sva izdanja BPR možete skinuti na njihovoj Bandcamp stranici.

7

NOVO!

Jonathan

Communicate!

Jonathan iz Rijeke je bend o kojem se priča i koji izbacuje hitove s debi albuma “Bliss” kao na traci (Maggie, Pictures, Paperman, Communicate!). Nije to nikako slučajno jer ekipa već dugo svira u raznim bendovima na sceni: Zoran Badurina – Ziro (Salion), Branko Kovačić – Husta (Let 3), Tomislav Radinović – Tomo (Mandrili), Nikica Jurjević – Nixon (Pasi), Darko Petković – Rade.

8

6 5 9

Artan Lili

Srce

Artan Lili je noise-pop bend koji se predstavio javnosti singlom “Džoni” još tamo krajem 2012. i od tada nas bombardiraju fantastičnim singlovima koji svi zajedno predstavljaju album u nastajanju. Jedan su od rijetkih bendova koji domaću ex - YU scenu navode kao veći utjecaj od strane muzike, odnosno koji su prepoznali potencijal, potentnost i originalnost ovih prostora. Bend čine Romana Kasumović - vokal, Bojan Slačala - vokal i bas gitara (Stuttgart Online), Dragan Knežević - gitara i Marko Ajković – bubanj.

9

9 1 11

J.R. August

John-John

J.R.August odnosno JohnJohn Raven August, pravog imena Nikola Vranić muzički je vudrenkind iz Zaboka u Zagorju. Nikola je skupio golemo iskustvo svirajući u raznim bendovima (Woodoo Lizards među ostalima) i sad sam jezdi regionalnim bespućima predstavljajući svoju romantičnu kvadrologiju „Change Of Seasons“ s koje smo već čuli „Man with the Magnificent Mind“ i „Distort Reality“.

9

NOVO!

Sharks Snakes & Planes

Crni Gnoj

Grunge is dead, long live the grunge!  Sharks Snakes & Planes je bend iz Beograda koji smo do sad imali prilike vidjeti na Zvonku u dva video spota “Nebeska mehanika” i “MI PLOVIMO JUGOM”. “Crni gnoj” je zapravo stvar od prije par godina koja je ponovno zaživjela zbog spota koji je izašao u 8. mjesecu 2014.

Prijedlozi Na vrh

1

Siempre Peligroso

Stvari nisu kao pre

Siempre Peligroso iz Šapca (Srbija) uskoro izdaju svoj drugi album pod nazivom “Razor”. Najavni singl “Stvari nisu kao pre” donosi nam zarazni refren i novu porciju žestokog zvuka nakon zadnjeg singla “Laž” kojeg smo također imali na Zvonkovoj listi.

2

TRIESTE

Zona A

U zadnje vrijeme nije rijetka pojava da se rokeri bave elektronikom. Na kraju krajeva muzika je univerzalna stvar, a svaka isključivost je zapravo limitiranost. TRIESTE je, naime, projekt iz Zagreba koji čine Luka Kurjan (How Convinient, HME, Adriatiko Recordings) and Lovro Zlopaša (Owie Pockhull, Seven That Spells, Tigrova Mast, Fjodor).

3

Nina Romić

Savršeno Običan Dan

Nina Romić je kantautorica iz Zagreba koja aktivno djeluje na muzičkoj sceni još od 2006. Singl “Savreno Običan Dan” skinut je sa njenog novog albuma “Stablo” iz 2014. na kojem se nalaze još stvari poput “Možda” ili “Obod šešira”. Nina također sudjeluje u projektu iz Labina pod nazivom “Pridjevi” koji se kritičari trude opisati kao freak folk, što je isto kao da za tartuf kažete da je gljiva.

4

Styptic

Denial

Styptic je šestorka iz Niša koja je dio Black Planet ekipe. S novog albuma “Noesis” koji je izašao u proljeće 2014. predstavljamo vam stvar “Denial”, a već smo na listi imali stvar “Someone Inside” s istog albuma. Styptic su: Ilija Medar – vokal, Velibor Stanojević – gitare, Bratislav Prolović - gitare, Dalibor Minić - bas, Bojan Miljković – bubnjevi, Vladimir Popović - klavijature, sint i semplovi.

5

Atom

Balinica

AToM je tipični bend iz Makedonije (Skopje) koji rock i jazz elemente kombinira s etno muzikom što i nije čudno s obzirom na bogatstvo makedonske muzike. Nastali su početkom 2014. i ovdje ih predstavljamo pjesmom "Balinica“. Članovi su: Nikola Bochvarov – bas, Ivan Eminovic – klavijature, Aleksandar Vancovski – bubnjevi i Ivan Petrovski – gitara.

6

Sanjin Banić Bane

The Forever Gone

Sanjin Banić Bane iz Rovinja (Hrvatska) izgradio je bogato iskustvo u cover bendovima, a zatim je 2006. krenuo u solo karijeru i od tada kao studijski muzičar surađuje s brojnim domaćim (Ivan Vragolovich, Damir Kukuruzović, Gustafi, Nola), i stranim (Joe Cocker, Elton John, John Lee Hooker, Vlatko Stefanovski itd. Za punu listu pogledajte njegov CV na FB stranici) izvođačima.

Prati!

do sljedeće top liste